Merhaba,bu sporda fazla tecrübeli degilim ama yinede yorum yapıyım dedim çünkü hedefimiz aynı gibi.Kilo alışın yavaş gibi geldi ben 1 - 1buçuk aydır bu sporla ugraşıyorum 55 kilodan 60a yükseldim.Hareket sayın fazla gibi geldi.Kaldırdıgın kilolar iyi bende 17 yaşında 1.78 boyunda 60 kiloyum bench press 15-20 kg girebiliyorum sen 9 aydır yaptıgından artış saglamışsın.Akadaşlar öncelikle hepinize merhaba ismim doruk yaşım 17 boyum 176cm.kilom 60 vücut geliştirmeye 9 ay önce başladım hiç aksatmadan düzenli olarak gidiyorum şu aralar haftada 5 gün gidyorum çokmudur bilmiyorum hocam düzgün besleniyorsan 5 gün gelebilirsin dedi hafta sonları 2 gün dinleniyorum.Asıl sorunum kiloyu çok zor alıyorum başladığımda 50 kiloydum 60 oldum 9 ayda 10 kilo ilk ölçülerimi yazıcam sonra konuya giricem kolum:26dan33cm/omuz:99dan111cm/göğüs:80den90cm oldu sizce iyimi birde üst göğüsüm alta göre çok az birde sırtım çok iyi ama kanatlarımsırta göre hiç denebilir.Şimdi göğüs ve kanat programımı yazıcam ilk olarak göğüs yazıyorum incline bench press 3x12/bench press 3x12/dumbell press 3x12/chest pres3x12 /butter fly 3x12 toplam 6 hareket sırasıyla yazdım hep böyle bu sırayla yapıyorum sürekli. kanatta 4 hareketim var ilk olarak göğüse çekiş3x12/karna çekiş 3x12/testere dumbell3x12/sırta çekiş 3x12 kanatta yaptığım ağırlılar ortalam 45 ila 50 arası testere dumbelde 20 kg de çalışıyorum göğüste ise makinalarda 55 ila 60 benc preslerde 40 45 civarı dumbel pres 15kg bi ele yada 17.5 olarak yapıyorum. sizde bu yazdıklarım doğrumudur programım nasıl kilom iyimi teşekürler şimdiden.
bende bilemiyorum iyimidir kötümüdür ama sen çok iyi kio almışsın bana metobolizman aşırı hızlı diyorlar ondan çok zor alıyorum ağır yapsam bile bu iş biraz kilo olmadan olmuyor bence o yüzden zorlanıyorum biraz ya sıkıntım bu :SMerhaba,bu sporda fazla tecrübeli degilim ama yinede yorum yapıyım dedim çünkü hedefimiz aynı gibi.Kilo alışın yavaş gibi geldi ben 1 - 1buçuk aydır bu sporla ugraşıyorum 55 kilodan 60a yükseldim.Hareket sayın fazla gibi geldi.Kaldırdıgın kilolar iyi bende 17 yaşında 1.78 boyunda 60 kiloyum bench press 15-20 kg girebiliyorum sen 9 aydır yaptıgından artış saglamışsın.
9 ay için az bir gelişim gibi geldi ama tam olarak bilmiyorum yeni oldugumdan diger yorumlara bakalım![]()
Bende senelerce düşük kiloda çıtı birşey geziyordum boyda uzun sayılır ama şu ara 1.30 saatte bir dengeli besleniyorum ara öğün sayım fazla sürekli atıştırıyorum.Sabah kahvaltım saglam oluyor 2-3 yumurta + 100gr yulaf ezmesi 100 gr beyaz peynir yada lor %100 portakal suyu , pekmez ,bende bilemiyorum iyimidir kötümüdür ama sen çok iyi kio almışsın bana metobolizman aşırı hızlı diyorlar ondan çok zor alıyorum ağır yapsam bile bu iş biraz kilo olmadan olmuyor bence o yüzden zorlanıyorum biraz ya sıkıntım bu :S
o aletlerin olmaması kötü olmuş ama dumbell larla hareketler var iki eline dumbel alarak bir bacağın arkada bırakarak eğilip kalkabilirsin sonra da diğer bacağına geçersin yada kendi vücut ağırlığınla çömelme hareketleri yaparsın yinede birilerine danış eğer bu işi yapmak istiyorsan daha profesyonel bir yere git çünkü bu ülkede binlerce salon var ama çoğu beş para etmez adam 2 alet almış adamları ne takip ediyor nede ilgileniyor buda boşu boşuna zaman kaybı demek. eğer durumun varsa dah iyi bir salona git derim.Hem senin için zamanın boşa harcanmaz hemde dahakısa sürede yaparsın[DOUBLEPOST=1398590044][/DOUBLEPOST]Merhaba arkadaşlar, benim gittiğim salonda leg press ve leg curl makinaları bulunmuyor..
Buna alternatif olarak bacak için hangi hareketleri yapmamı önerirsiniz ? hocamda bacaklara çok önem vermiyor gibi bunun için evimden uzak başka bir salona gitmeme değer'mi
Bu konu bence çok önemli bu ülkede binlerce salon var ama toplasan adam akıllı salon çok az çıkar bu durum çok kötü bence. Sen buraya programını yaz benim salonumda 4 hocam var birisi beslenme uzmanı diğeri hareketleri göstren kişi diğeri program yazamn kişi hepsi için ayrı ayrı kişiler var hepside sürekli seni takip ediyor sana program çıkartıyor düzenli olarak seni takip ediyorlar salonda hep başımızdalar istersen sen yaz programını ben hocam sorayım birde ne kadar süredir yapıyorsun ona göre sana yardımcı olmak isterim[DOUBLEPOST=1398590509][/DOUBLEPOST]Abilerim kardeşlerim, ben bilgisiz salon hocalarından bıktım, benımde tecrübem bılgım fazla yok ben kendı programımı her ay duzenlı sekılde yapmak ıstıyorum nasıl yapıcam, Ne olur birisi yol gostersın gerekırse resım cekıyım gonderıyım bakın neyım eksık ne hareketler koyayım programa vs.
Zamanım param hep boşa gıdıyor bılgısız hocalar yüzünden çok moralım bozuk.
Arkadaşım öncelikle merhaba karnının kaslanması için istersen günde 1000 mekik çek birşey olmaz ilk olarak onu söyliyeyim beslenmeyle olur şeker kesinlikle yememen lazım insan vücudunu en çabuk çökelten ve yaşlandıran şey şekerdir.doğal yönlerden şeker alabilirsin yani meyvelerden falan 150 defa dumbellarla kol çalışıyorsun çok yanlış boşu boşuna kollarına zarar verirsin 150 tekrar yerine 3 set 12 tekrardan oluşan bir program yapabilirsin kaç kiloda yapıyorsun bilmiyorum 7.5 10 kilo arası yap ilerde arttırısın karnın için düşük yağlı yemekler yemen lazım kısacası düzenli yemek yemen lazım yoksa karnın olmaz düzenli yemek işini yaptıktan sonrada artık 3 set 4 set 30 tekrardan oluşa setler yaparsın senin için daha iyi olur birdeben sana bir program yazıcam genel evde yapabileceğin hareketler resimli olarak umarım yardımcı olurum.[DOUBLEPOST=1398590849][/DOUBLEPOST]
bence Göğüs ve biceps aynı gün kanat ve triceps aynı gün omuz ve bacak aynı gün yaparsan dah iyi olur[DOUBLEPOST=1398590964][/DOUBLEPOST]Ben size birsey danismak istiyorum
antremanlarimda gogus-triceps
omuz-biceps
ve bacak-sirt
olmak uzere 3e ayiriyorum
arkadasim gogus ile triceps in ayni gunde olmamasi gerektigini soyledi bana
bu dagilimi nasil yapmaliyim simdiden cevaplariniz icin tesekkurler
1 ay kadar istasyon yani makinalarda yap daha sonrada programına geçmen dah mantıklı olurMerhabalar , benim sorum gecen sene ağustosa kadar 5 ay salonda çalıştım , şimdi tekrar başladım 1-2 ay makinayla başlangıç antrenmanı mı yapmalıyım yoksa daha az bir sürede eski programıma geri mi dönmeliyim?
Selam, bu linkler işine yarar..resimlerin hiçbiri gözükmüyor. yenilenebilirse iyi hoş güzel olur.![]()
bir yardım lütfen
ya beyler benim tek sorunum alt göbek günde 200 mekik çekiyom ama tık yok kurtulamıyom.Yardım edin lütfen ya deliricem. şimdiden çok teşekkür ediyom.....
acil yardım lütfennn
arkadaşlar bu spora yeni başladım 3 hafta oldu boyum 165cm kilom 95 yağlarımı en kısa sürede kasa çevirmek istiyorum o zaman bu resimlerden farkım olmayacağınında farkındayım acaba nasıl kasa çeviririm yağlarımı aynı zamanda boyum çok kısa bodyde boy uzatma programı verirseniz çok teşekkür ederim şimdiden teşekkürler.
merhaba herkese;
Ben bench press te gögüs kaslarımın çalıştıgını hissetmimyor yeteri kadaar normal birşey mi bu acaba?
kardeşim mesela dumbell 5 kilo'la yapıyosun ondandır benden sana tavsiye ya 10 kiloluklarlar yap yada 15 faydasını görürsün meraklanmamerhaba herkese;
Ben bench press te gögüs kaslarımın çalıştıgını hissetmimyor yeteri kadaar normal birşey mi bu acaba?
Merhaba arkadaşlar, benim gittiğim salonda leg press ve leg curl makinaları bulunmuyor..
Buna alternatif olarak bacak için hangi hareketleri yapmamı önerirsiniz ? hocamda bacaklara çok önem vermiyor gibi bunun için evimden uzak başka bir salona gitmeme değer'mi
sarc4sticRe: bir yardım lütfen
Aslında bunu antreman bölümünde sorsan daha iyi olur, bu bölümdeki soru/istekler farklı anladığım kadarıyla(hoş bayağıdır kullanılmamış ama). Senin sorun günde 200 mekik çekmek ve karın bölgesindeki yağlardan kurtulamamaksa, ilk önce günde 200 mekik çekmene gerek yok. Hele günde 200 mekik kas gelişimini olumsuz yönde bile etkileyebilir. Mide de bir kas sonuçta bicepsten bir farkı yok, her gün biceps çalışıyormusun? Herhalde cevabın hayırdır. Midenide haftada 3 bilemedin 4 gün çalıştırsan yeter. Yağ olayına gelirsek istersen günde 1000 mekik çek bir fark olmaz çünkü mekik çekmek yağ yakmaz. Karın kaslarını görmek istiyorsan cardio yapman lazım. İşin aslı her insan 6-pack(baklava diye tabir edilen) karın kaslarına sahiptir, yolda gördüğün 120 kiloluk amcam bile, ama sadece üstleri yağ tabakası ile kaplıdır. O yüzden gözükmez. Ya da hayatında hiç vücut geliştirmeye gitmemiş ama metabolizması çok hızlı olan insanlarda baklavalar gözükür. Buda şans değil vücut tipi ile alakalıdır. Ne kadar az yağ= o kadar net görünen karın kasları. Bu kadar basit!