Diyetisyenin verdiği diyet listesi düşüncelerinizi alabilirmiyim.

Yararlı buldunuzmu?

• Evet

Votes: 1 25,0%
  • Hayır

Votes: 3 75,0%

• Total voters
    4
yaş 19 boy 1,80 kilo 117 yağ oranı %38.

Sabah kahvaltı 8'de
1 su bardağı süt veya açık şekersiz çay.(Ben süt içiyorum)
2 kibrit kutusu kadar peynir. (Yağlı yağsız yazmamış ben yarım yağlı yiyorum yağsız bulamadım.)
3 ince dilim ekmek kepekli çaydar vb.
1 tane haşlanmış yumurta
Mevsim Yeşillikleri yağsız İStediğin kadar (Ben kahvaltıda tabağın kenarına marul ve maydonoz doğruyorum iyi gidiyor.)

Ara 10:00
2 porsiyon meyve(Ben yarım elma yiyorum 2 çok fazla geliyor)

Öğle 12-13
2 köfte büyüklüğünde et tavuk balık vb.
5 kaşık 1 porsiyon sebze yemeği (Haşlanmış ben fasulye yada patlıcan haşlıyorum)
1 su bardağı yoğurt
4 ince dilim tam buğday ekmek
yağsız salata sınırsız.

ara 15:00
2 porsiyon meyve (yarım elma)
6 tane petibör bisküvi (Sade demiş ama ben Ülkerin petibörünü aldım sade olan o sanırım)

akşam 18-19
1 köfte büyüklüğünde et
1 porsiyon sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
4 ince dilim ekmek (tam buğday ,kepekli)
yağsız salata (Sınırsız)

ara 21:00 1 porsiyon meyve (yarım elma)
1 su bardağı süt şekersiz veya yoğurt (Ben burda yeşil çay içmeyi planlıyoum ama emin değilim)

Arkadaşlar Diyet listesi böyle tabi neler yememem gerektiği vb yazıyor çok uzun onları yazamıyacağım ama isterseniz yazarım. Diyet toplamda 2200 Kcal benim vücudumun istediği 2439 Kcal çıktı vücut analizinde kaloriyi çok az azaltmışız gibi geldi ama yine blmiyorum sizin düşünceleriniz nedir yorumda belirtirseniz sevinirim. Diyet yapmak isteyen arkadaşlar bir göz gezdirip ona göre kendilerini ayarlayabilirler. Tahmini bununla ayda 1 kilogram veririm :D

Not:Unutuyordum hergün düzenli sabah yada akşam ama öğlen değil 1 saat yürüyüş yapmamı istedi yemekten öncemi dedi yoksa sonramı kaçırdım orayı.
ve hergün 2 2.5 lt su içmemi istedi.

Siz Ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarda Belirtiniz. Şimdiden Teşekkürler

800 kalori aşağısına kadar inilebilir normali 400-500 kalori açığıdır

banada cok az geldi ama bilmiyorum. birde şöyle birşey var vücut analizinde 2439 kcal çıktı ama int ten baktıgımda almam gereken kalori 3200 çıkıyordu bilemedim listede nasıl değişiklik yapayım.

Listeyi diyetisyen verdiğine göre üzerinde fazla oynama yapma. O kalori hesabına gelince aradaki fark senin günlük aktivitene de bağlı. Cihazın yaptığı ölçümde aktivite katsayısı girilmemiş olabilir.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vücut analizinde çıkan değer bmr yani bazal metabolizma hızı. O sayı günlük aktivitene ve hareketliliğine bağlı olarak fiziksel aktivite faktörü denilen bir değer ile çarpılır. Aktif olmayan birinde bu değer 1.3 olarak alınır. 2400x1.3=3100 kalori. Spor yapıyorsan onun için ek yapmak gerekir. Ayrıca 19 yaşındaysan büyümw faktörü eklenir. Kısaca ihtiyacından ortalama 1000 kalori eksiltme yapılmış. Bu sayede haftalık 1 kg ağırlık kaybın öngörülmüş. Kısaca kalorinde sıkıntı yok.
Ama eleştireceğim bir şey var. Diyetisyene gidiyorsun zayıflamak için ve daha sonra burada insanlara düşüncelerini soruyorsun. Sorduğun insanlar beslenme uzmanı olsa anlarım. Ama işin ilginç tarafı yorum yaparak bir forumda spor yapan üyelere soruyorsun. Doktora gitseydin ve sana metformin başlansaydı, buraya gelip arkadaşlar doktor metformin başladı ya da doktora gittim bana sibutramin verdi ne düşünüyorsunuz mu diyecektin? Bazı şeylere şüpheci yaklaşabilirsin, her mesleğin kötüleri de var elbette ama alanında eğitim alan birinin söylediği bir şeyi o alanda eğitimsiz birine danışman bana göre çok tuhaf.

Vücut analizinde çıkan değer bmr yani bazal metabolizma hızı. O sayı günlük aktivitene ve hareketliliğine bağlı olarak fiziksel aktivite faktörü denilen bir değer ile çarpılır. Aktif olmayan birinde bu değer 1.3 olarak alınır. 2400x1.3=3100 kalori. Spor yapıyorsan onun için ek yapmak gerekir. Ayrıca 19 yaşındaysan büyümw faktörü eklenir. Kısaca ihtiyacından ortalama 1000 kalori eksiltme yapılmış. Bu sayede haftalık 1 kg ağırlık kaybın öngörülmüş. Kısaca kalorinde sıkıntı yok.
Ama eleştireceğim bir şey var. Diyetisyene gidiyorsun zayıflamak için ve daha sonra burada insanlara düşüncelerini soruyorsun. Sorduğun insanlar beslenme uzmanı olsa anlarım. Ama işin ilginç tarafı yorum yaparak bir forumda spor yapan üyelere soruyorsun. Doktora gitseydin ve sana metformin başlansaydı, buraya gelip arkadaşlar doktor metformin başladı ya da doktora gittim bana sibutramin verdi ne düşünüyorsunuz mu diyecektin? Bazı şeylere şüpheci yaklaşabilirsin, her mesleğin kötüleri de var elbette ama alanında eğitim alan birinin söylediği bir şeyi o alanda eğitimsiz birine danışman bana göre çok tuhaf.
Cevabın İçin Teşekkürler. Ben Şöyle düşündüm Burdaki arkadaşlarında hepisinin bir geçmişi var spor ve beslenme ile ilgili bir çoğu benim geçtiğim yoldan daha önce geçti. ben sadece onların düşüncesini almak istedim yani onlara gidinde şu diyeti değiştirip bana o şekilde verin ben onu uygulayayım demedim. sadece bana 2200 kalori çok fazla geldi ve onu sormak istedim. burda eğitimsiz insanlar fazla ama aynı şekilde eğitimli insanlarda fazla mesela geçen konuda bir diyetisyen vardı. neyse ben konuyu açıp bir tarafına lütfen eğitimsizler yada eğitimliler cevap versin diye birşey demedim sadece danışmak istedim. Gördüğün üzere yorumlarda hiçkimse bana ekmeği çıkar onun yerine yulaf ye tarzında bir yorum yazmadı sadece düşüncelerini belirttiler benimde istediğim gibi bence sen yanlış anladın konuyu. ------ Sen 2200 kalori iyimi diyorsun ama bana çok garip geldi günde 11 dilim tam buğday ekmeği yememi istiyor mesala bu sayı bana çok geldi.

Cevabın İçin Teşekkürler. Ben Şöyle düşündüm Burdaki arkadaşlarında hepisinin bir geçmişi var spor ve beslenme ile ilgili bir çoğu benim geçtiğim yoldan daha önce geçti. ben sadece onların düşüncesini almak istedim yani onlara gidinde şu diyeti değiştirip bana o şekilde verin ben onu uygulayayım demedim. sadece bana 2200 kalori çok fazla geldi ve onu sormak istedim. burda eğitimsiz insanlar fazla ama aynı şekilde eğitimli insanlarda fazla mesela geçen konuda bir diyetisyen vardı. neyse ben konuyu açıp bir tarafına lütfen eğitimsizler yada eğitimliler cevap versin diye birşey demedim sadece danışmak istedim. Gördüğün üzere yorumlarda hiçkimse bana ekmeği çıkar onun yerine yulaf ye tarzında bir yorum yazmadı sadece düşüncelerini belirttiler benimde istediğim gibi bence sen yanlış anladın konuyu. ------ Sen 2200 kalori iyimi diyorsun ama bana çok garip geldi günde 11 dilim tam buğday ekmeği yememi istiyor mesala bu sayı bana çok geldi.
Birbirimizi anlayamadık :) Evet sen kaloriyi danışmak istedin belki ama listeni de yayınlamışsın. Ben listede eksik bulabilirim. Ya da diyetisyenin neden 2200 kalori verdiğini bilemeyebilirim. Çünkü kan tahlillerini, hastalık durumunu, vücut analizini görmüyorum. Ayrıca beslenme alışkanlığın nasıl bilmediğim için şu öğünde neden böyle bir planlama yapmış diyebilirim. Çünkü bahsettiğim şeyleri ve diyetisyenin ne düşündüğünü bilmiyorum. Bir diyetisyen olarak bunları bilmeden soruna yanıt vermek, ya da yararlı/yararsız demek uygun değil. Bu alanda eğitimi olmayan birinin listeni değerlendirebileceğini düşünmüyorum zaten. Eğitimli, eğitimsiz ayrımı beslenme konusundaki eğitim. Yoksa kimseyi eğitimine ya da eğitimsizliğine göre ayırmam.
Bazı formülasyonlar var hesaplama için. Ama vücut analiz cihazının ölçüm yaptığı metabolizma hızı var ise ona güvenmek daha iyi olur. Eğer elindeyse onu yüklersen kalori hakkında sağlıklı yorum yapabiliriz. 2200 uygun gibi görünüyor, hatta az dahi olabilir :)

Şimdi haklısın ama senin gibi düşünmeye başlarsak buradakiler bilgisiz niye birşey danışayım diye düşünürsek o zman kimse konu açıp birşey paylaşmaması gerekiyor öyle olursa forumun ne faydası kaldı.. neyse çok fazla uzatmıcam ama haklısın sana katılıyorum tabikide beni görmeden vücut analizini görmeden birşey demek saçma olur ama sadece ben düşünceleri almak istedm o kadar.

Back
Yukarı