Definisyon hakkında yardım (makrolar)

Devodo

Üye
Selamlar.

Boy:182
Kilo:85

Günlük kalori ihtiyacım 3400-3500 hesapladım. Şu an 2500 kaloriyle besleniyorum ve 179 gr protein // 240 gr karbo. // 85 gr yağ alıyorum. Kilo verme dönemini biraz daha kontrollü geçirmek istediğimden kalorimi 3000 e çekmek istiyorum. Sizce bu 500 eksik kaloriyi yağlardan mı karbonhidratlardan mı yoksa proteinden mi sağlamalıyım ?

Hayır, neden yağ yakımında yavaşlama olsun? Eğer öyle olacak olsaydı yağ oranları %5-10 aralığında olan atletlerin beslenmesinin %60 lık bir kısmını karbonhidratlar oluşturmazdı :)[DOUBLEPOST=1469617161][/DOUBLEPOST]Ayrıca karbonhidrat tüketimin şu an ki makrolarda yetersiz.

ACSM'nin bu yıl yayınlanan position paper'ına göre orta düzeyde egzersiz programına sahip olan (günlük 1 saat) bireylerin karbonhidrat gereksinmesi kg başına 5-7g. Antrenman öncesi ve antrenman sonrası önerilen karbonhidrat miktarları zaten toplamda 200 grama yakın. 240 g yetersiz diyebiliriz rahatlıkla. Kompleks karbonhidrat miktarını artırman yağ yakımını yavaşlatmaz. Yağ miktarını daha fazla artırırsan performansın olumsuz etkilenecektir çünkü yağların enerjiye dönüşümü karbonhidratlar kadar hızlı değildir. Daha önce de söylemiştim kasların asıl yakıtı karbonhidrattır diye ki bir çok kaynakta geçiyor bu ifade. Ayrıca yağ alımının artmasıyla doymuş yağ alımın da artacaktır ki bu da diğer bir negatif etkisi.[DOUBLEPOST=1469617840][/DOUBLEPOST]Rica ederim :)

ACSM'nin bu yıl yayınlanan position paper'ına göre orta düzeyde egzersiz programına sahip olan (günlük 1 saat) bireylerin karbonhidrat gereksinmesi kg başına 5-7g. Antrenman öncesi ve antrenman sonrası önerilen karbonhidrat miktarları zaten toplamda 200 grama yakın. 240 g yetersiz diyebiliriz rahatlıkla. Kompleks karbonhidrat miktarını artırman yağ yakımını yavaşlatmaz. Yağ miktarını daha fazla artırırsan performansın olumsuz etkilenecektir çünkü yağların enerjiye dönüşümü karbonhidratlar kadar hızlı değildir. Daha önce de söylemiştim kasların asıl yakıtı karbonhidrattır diye ki bir çok kaynakta geçiyor bu ifade. Ayrıca yağ alımının artmasıyla doymuş yağ alımın da artacaktır ki bu da diğer bir negatif etkisi.[DOUBLEPOST=1469617840][/DOUBLEPOST]Rica ederim :)
Peki ketojenik diyet hakkında ne düşünüyorsun? Yanlış bilmiyorsam bu tip diyette karbo miktarı aşırı derecede az. Bunun yerine yağ miktarı artıyor. Çoğu kişide yağ yakımında etkili bir diyet olduğunu savunuyor.

Back
Yukarı