Definasyon için ramazanda if yapmak mı beklemek mi

Ramazanda low carb yapsak kas kaybetmeyiz gibime geliyor bana, bi de if olayını bende deneyecegim iftardan sahura kadar 220-250 gr proteini aldik aldik alamazsak sıkıntı

Bazı arkadaslar kas yıkımından bahsetmis eger yeterli macrolari alip antremana devam ederseniz mukemmel bir form tutarsiniz gecen yaz ramazanda cok iyi form tutmustum
wrath
makroları tutturursak özellikle proteini bence bir sorun olacagını zannetmiyorum ama hiç yaptıgım şey değil deneyip görecez.herkesin yapısı farklı herkesde aynı etki olacak diye bır kural yok.

Ramazanda low carb yapsak kas kaybetmeyiz gibime geliyor bana, bi de if olayını bende deneyecegim iftardan sahura kadar 220-250 gr proteini aldik aldik alamazsak sıkıntı

Bazı arkadaslar kas yıkımından bahsetmis eger yeterli macrolari alip antremana devam ederseniz mukemmel bir form tutarsiniz gecen yaz ramazanda cok iyi form tutmustum
wrath
Arastırdıgımda ramazanda low carb uygulamanın sıkıntı cıkarabılcegı yazıyodu o yüzden onu yerine if yi denemen bence cok daha verimli olur.

wrath
Makro tutturma yetiyosa boodybuildingle uğraşanlar sabah kalksın alsın 500 gr protein 500 gr carb 150 gr yağ 1 öğünde öbür sabaha kadar tutması lazım dediğine göre? Niye uğraşıyolar ki her 1.5 saatte bir öğün hazırlayarak?

Makro tutturma yetiyosa boodybuildingle uğraşanlar sabah kalksın alsın 500 gr protein 500 gr carb 150 gr yağ 1 öğünde öbür sabaha kadar tutması lazım dediğine göre? Niye uğraşıyolar ki her 1.5 saatte bir öğün hazırlayarak?
Ramazan ayından bahsediyoruz normal zamanlarda olsa haklısın ama pek ala iftardan sahura kadar 3 ogun yenebilir hani zorlasak 4 ogun olur zaten low carb olacagi icin 2 olcek shake 15 yumurta ve iftarda 500 gr tavuk 30-40 gr yag bu isi hallederiz

wrath

Bu diyeti uygulayanların en çok sevdiği kısımda sürekli bir şeyler yemek zorunda olmaması çünkü zaten önemli olan günün sonunda ne yediğin olduğu için

Şöyle bir yol ne kadar doğru olur

iftarda antrenmanda enerji vermesi için kompleks karbonhidrat 30-45dk sonra idman idman dönüşünden sahur bitimine kadar 3 ara öğün ( makrolar tutturulmak koşulu ile) aşağı yukarı sabah 7-8e kadar ayakta kalıp sabah uyuyup iftar vakti kalkmak tüm günü feda etmeyi gerektiriyo ama kas kaybında kaybı engelleyebilir mi

iftarda antrenmanda enerji vermesi için kompleks karbonhidrat 30-45dk sonra idman idman dönüşünden sahur bitimine kadar 3 ara öğün ( makrolar tutturulmak koşulu ile) aşağı yukarı sabah 7-8e kadar ayakta kalıp sabah uyuyup iftar vakti kalkmak tüm günü feda etmeyi gerektiriyo ama kas kaybında kaybı engelleyebilir mi
Ahahaaaa kış uykusuna yatar gibi, "kusura bakma ramazan uykusundayim kanka gelemem gibi" :D

Geçen sene ramazandan 1 ay önce low carb uygulamaya başlamıştım. vücudum biraz yağlıydı . ramazan sonunda ölçü aldıgımda göğüs -2 , omuz -2 ve belden -5 cm düşüş olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam kilom sabitti belkide tok karınla tartılmış olabilirim. ( hocamın tahminlerine göre yağ veya su kaybetmiştim) kas kaybı olmamıştı. Bu düşünceyi destekleyen neden ise biceps ölçüsünün sabit kalması hatta 0,5 cm artmasıydı. Bana göre destekleyen bir diğer neden ise çok temiz antrenman yapıyor olmam, ve dinlenmeye çok önem vermem. Unutmamalıyız ki beslenmek kadar dinlenmekte önemlidir. Aynı diyeti bu Nisan ayı başında tekrar uygulamaya başladım şuan 1 ay oldu henüz ölçü almadım Pazartesi günü alacağım yeni program yazacagım çünkü. Ve sanırım yine kol ölçüm artmış 2-3 milimetre de olsa artış var , bel ölçüm baya düşmüş kemere yeni bir delik açmak zorunda kaldım ama pek işe yaramadı çünkü pantolon bol geldiği için önde toplanıyor :D ( fakat bu sefer bi fark var yaklaşık 2 kilo vermişim)

Spordan önce ufaktan carb. ( genelde 1 tabak pilav veya makarna ) , spordan sonra 500 gr tavuk göğsü haftanın belirli günlerinde de kırmızı et. Yani günlük makroyu tamamladıktan sonra herhangi bi sıkıntı olmamıştı. Dip not: ofis işinde çalışıyordum yorucu iş değildi. Yani gün içinde daha aktif olan arkadaşlarımız aynı verimi alamayabilirler. Ama yinede deneyin tecrübeniz olur , bazı şeyleri denemeden bilemiyoruz çünkü.

Ahahaaaa kış uykusuna yatar gibi, "kusura bakma ramazan uykusundayim kanka gelemem gibi" :D
Hahaha aynen öyle sadece işe yarar mı merak ediyorum sonuçta uyku düzeni ters olucak verimli uyku olmayacak yani uykudada olunsa bunun 10 saat civarı totalde vücut 16 saat aç kalmış olacak

Hahaha aynen öyle sadece işe yarar mı merak ediyorum sonuçta uyku düzeni ters olucak verimli uyku olmayacak yani uykudada olunsa bunun 10 saat civarı totalde vücut 16 saat aç kalmış olacak
Şaka bi yana ben zaten dediğim gibi uyuyorum ramazan ayı şu an fark ettim, yiyebildigim tüm saatler uyanık sonra gözler kapanıyor bende [emoji1] aynen vücut yine aç kalmış olcak, ama belki hareket çok fazla olmadığı için yağ yakımı da kas kaybı da minimum seviyede olabilir

Guzel taktik ama cogu kisi ise gidiyor,yoksa makrolari al caseini al uyu bisey olmaz,8 e kadar oturmanin tek zarari 12-3 arasi salgilanan growthu kesmis olacaksin

İf beslenmesi genel olarak 8-16 sistem zaten hemen hemen ramazan için bicilmis kaftan lakin fakat tek varki 16 saat icinde yani aclik zamaninda bol su icmek gerekiyormus su olayi haric ramazan icin birebir beslenme programi kas kayibindan korkan arkadaslar insulin zaten butun gun uyuyacagi icin yag yakim modunda olacagiz tabi sahurda karbonhidrat almadan yag tuketmek onemli mesela 20 gr tereyag 7 yumurta 5 tam sahanda yumurta harika bir ogun olur

wrath

İlaçlı vs değilsen zaten çok yıkılacak bi kütlen yoktur
Sıkıntı yapmana gerek yok
1 ayda kaybettiğini kısa sürede kazanırsın ki kaybedeceğinide çok düşünmüyorum

İlaçlılar düşünsün boksbody doğru söylüyor 2 kg kas kaybetsen bile 1 ayda toplarsın kas hafızası var nede olsa..

wrath

Sen yapma bari abi,bu sporun beslenme sporu olduğunu biliyosun işe gidicek adamlar 4 de öğün yapıp 7 de kalkacak akşam 8 e kadar yemek ve su yok,ve kas kaybı olmayacağını mı düşünüyorsun.

Bende olmamıştı
Zaten dediğim gibi
Çok kütle olmadığı için kayıp olsada farkedilecek kayda değer bişe değil

Vallaha şimdi sanarsın ki millet yarışmaya hazırlanıyor bence kasmamak lazım haaa yarısmaciysan ramazan tutmazsın olur biter

wrath

Bende olmamıştı
Zaten dediğim gibi
Çok kütle olmadığı için kayıp olsada farkedilecek kayda değer bişe değil
Bizim salonda çok sağlam bi abi vardı adı Ramazan :) geçen sene ramazan başı 85 kg ydi yağsız,ramazan bitimi 74 e düştü sonra morali bozulmuş sporu bırakmış,görmüyodum ozamandan beri bikaç ay önce yolda karşılaştık.

Bizim salonda çok sağlam bi abi vardı adı Ramazan :) geçen sene ramazan başı 85 kg ydi yağsız,ramazan bitimi 74 e düştü sonra morali bozulmuş sporu bırakmış,görmüyodum ozamandan beri bikaç ay önce yolda karşılaştık.
Bak bu ilaçlı işte :) :)

wrath

Back
Yukarı