escapist92
Üye
bunun hakkında bi çok şey okudum ama tam tatmin olamadım farklı cevaplar buldum hep.amacı kas geliştirmekten çok , yağ yakmak olan birisi cardioyu ağırlık antremanından önce mi yapmalı sonra mı?
Soru önce cardio mu ağırlık mı ise?
Son çalışmalar önce ağırlık sonra cardio , ikisi arasında glikojen alımı öneriyor.
Ama mevzu ısınmaysa 3-5 dakika koşu yerine streching artı çalışacağınız harekette boş tekrarlar daha iiısıtacaktır ilgili kası.
Normalde önerilen :
Antrenmandan önce 8-10 dk koşu,bisiklet,kürek vs ısınmak için kardiyo. Antrenman sonrası yaklaşık 30 dk kardio antrenmanı(Yağ yakımı için.). Normalde önerilen budur fakat,
Benim sana önerim :
Bunları bir tarafa bırakacak olursak sana bir öneride bulunayım. Antrenmanlarında hareketleri 20 tekrar civarı yap, beslenmeni yağ yakımına göre düzenle, son olarak antrenman günleri dışında bir gün yaklaşık 45 dk HIIT kardiyo yap. Bu şekilde daha iyi yağ yakarsın bence.![]()
beslenmeni yağ yakımına göre ayarla derken??? spora akşamları yemekten sonra gittiğim için spor sonrası normal öğün şeklinde yemiyorum.spordan geldikten 2-3 saat sonra uyuyorum çünkü.cardio sonrası napmam lazım ne yemeliyim o saatte (akşam 9-10civarı) ?
herkes değişikben 3 dk tempolu yürüyüş 2 dk koşu şeklinde 35 dk yı tamamlayıp 5 dk bisiklet sonra 10 15 dk karın hareketlerinden sonra antreman a baslıyorum antremandan sonra 3 2 kombinasyonunu yapamıyorum halim kalmıyor çünkü
ben de aynı şeyi yapıyodum 10-15dk ısınıp ağırlığa başlıyodum. antreman sonrası 3dk yürüyüş 2dk koşu şeklinde 35-40dk cardiyo yapıp bitiriyodum.ama sonra başka birisi cardioyu antremandan önce yapmamı söyledi kafam bulandı o yüzden.ve bu sistemi uyguladığım süre içinde kas kaybettim beslenmeden dolayı sanırım :/ spordan geç saatte dönünce yemeği az yiyodum yağ olarak depolanmasın diye