lordsoth
Üye
Merhabalar, öncelikle bu forum sayesinde okuduğum çok güzel ketojenik diyet yazılarının olması ama düzgün tutulan bir günlük göremem nedeniyle bu günlüğü paylaşmayı düşündüm.
(https://www.bodyforumtr.com/threads/ketojen-diyet-ve-ketosis.21233/)
(Carb Backloading'e genel bakış. | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu)
Yaşım 28, Kilom 93, Boyum 1.78 Endomorf Yapıdayım. Yaklaşık 1,5 senedir vücut geliştirme ile uğraşıyorum 6 aya yakındır aralıklı oruç yapıyorum (if).
Hedefim 80 Kg, yada Six Packleri hafif görecek şekilde kilo vermek. Normal rutinde 10 gün sonra carb yüklemesi yapılmaya başlanıyor ancak bunu biraz daha bekletmeyi düşünüyorum.
Antrenman sistemim genelde bacak-omuz; kol (biceps-triceps); göğüs; sırt olmak üzere 4 gün çalışıyorum. Bazı haftalar zamansızlık nedeniyle çift bölge 3 gün de çalışmaktayım. Tek bölgeler antrenman sonu Hiit Uyguluyorum.
Vücut ölçülerini ölçmedim çünkü; Ketosise girerken vücut çok su attığı için adapte olmayı bekliyorum. Adapte olmadan ölçü almak biraz moralimi bozup diyetimi etkileyebilir.
Temel olarak beslenme planım
Öğlen-Ara Öğün-Akşam olmak üzere 3 öğün olacaktır.
Bu öğünler Lifli Yeşil Sebze, Hayvansal Protein ve Yağdan oluşmakta. Hiçbir şekilde Karb. almayacağım. Yeşilliklerin Gr. ını hesaplamayacağım.
Vücudum ketosise adapte olduktan sonra antrenman sonraları yüksek glisemik indeksli karb yüklemesi yapmayı planlıyorum.
Supplement olarak sadece Whey kullanıyorum. Ayrıca Balık Yağı ve Multivitamin kullanmaktayım.
Bugün
Öğlen
200gr Hindi Göğüs 2
Karışık Yeşillik ( Roka, Dere Otu, Mayonez, Marul, Taze Soğan) 2
Yaklaşık 1 Tatlı Kaşı Mayonez 7
Ara Öğün
4 Tam Yumurta 20
100gr Lor Peyniri 2
1 Ad. Yeşil Biber
1 Tatlı Kaşığı Tereyağ 10
Antrenmandan önce
Yarım Bardak Kahve
1 Tatlı Kaşığı Hindistan Cevizi Kreması (tarifi ilerleyen günlerde vereceğim) 3
Antrenman Sonrası
1,5 Ölçek Whey
Akşam
300 Gr Tavuk Izgara 8
Bir Pors. Taze Fasulye
Karışık Salata 2
Bir Tatlı Kaşığı Mayonez 7
200 gr Tam Yağlı Yoğurt 10
Yatmadan Önce
50 Gr Yağlı Beyaz Peynir 10
198 Gr Protein, 83 Gr Yağ 13gr Yeşillik Harici Karb = 1600 Kcal
Sadece Protein sayan ben kalori saymanında gerektiğini görmüş oldum. 1600 Kcal Hedeflediğim 2000 Kcalden çok düşük. Yağ oranını arttırmam gerekmekte.
(https://www.bodyforumtr.com/threads/ketojen-diyet-ve-ketosis.21233/)
(Carb Backloading'e genel bakış. | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu)
Yaşım 28, Kilom 93, Boyum 1.78 Endomorf Yapıdayım. Yaklaşık 1,5 senedir vücut geliştirme ile uğraşıyorum 6 aya yakındır aralıklı oruç yapıyorum (if).
Hedefim 80 Kg, yada Six Packleri hafif görecek şekilde kilo vermek. Normal rutinde 10 gün sonra carb yüklemesi yapılmaya başlanıyor ancak bunu biraz daha bekletmeyi düşünüyorum.
Antrenman sistemim genelde bacak-omuz; kol (biceps-triceps); göğüs; sırt olmak üzere 4 gün çalışıyorum. Bazı haftalar zamansızlık nedeniyle çift bölge 3 gün de çalışmaktayım. Tek bölgeler antrenman sonu Hiit Uyguluyorum.
Vücut ölçülerini ölçmedim çünkü; Ketosise girerken vücut çok su attığı için adapte olmayı bekliyorum. Adapte olmadan ölçü almak biraz moralimi bozup diyetimi etkileyebilir.
Temel olarak beslenme planım
Öğlen-Ara Öğün-Akşam olmak üzere 3 öğün olacaktır.
Bu öğünler Lifli Yeşil Sebze, Hayvansal Protein ve Yağdan oluşmakta. Hiçbir şekilde Karb. almayacağım. Yeşilliklerin Gr. ını hesaplamayacağım.
Vücudum ketosise adapte olduktan sonra antrenman sonraları yüksek glisemik indeksli karb yüklemesi yapmayı planlıyorum.
Supplement olarak sadece Whey kullanıyorum. Ayrıca Balık Yağı ve Multivitamin kullanmaktayım.
Bugün
Öğlen
200gr Hindi Göğüs 2
Karışık Yeşillik ( Roka, Dere Otu, Mayonez, Marul, Taze Soğan) 2
Yaklaşık 1 Tatlı Kaşı Mayonez 7
Ara Öğün
4 Tam Yumurta 20
100gr Lor Peyniri 2
1 Ad. Yeşil Biber
1 Tatlı Kaşığı Tereyağ 10
Antrenmandan önce
Yarım Bardak Kahve
1 Tatlı Kaşığı Hindistan Cevizi Kreması (tarifi ilerleyen günlerde vereceğim) 3
Antrenman Sonrası
1,5 Ölçek Whey
Akşam
300 Gr Tavuk Izgara 8
Bir Pors. Taze Fasulye
Karışık Salata 2
Bir Tatlı Kaşığı Mayonez 7
200 gr Tam Yağlı Yoğurt 10
Yatmadan Önce
50 Gr Yağlı Beyaz Peynir 10
198 Gr Protein, 83 Gr Yağ 13gr Yeşillik Harici Karb = 1600 Kcal
Sadece Protein sayan ben kalori saymanında gerektiğini görmüş oldum. 1600 Kcal Hedeflediğim 2000 Kcalden çok düşük. Yağ oranını arttırmam gerekmekte.