Abi gittim gittimde kadin bi program verdi sirf yaglandiricak sporu falanda yasaklamisti bnde 3 haftadan sonra gitmedim iste gece 10 da portakal suyu sarelle falan yok gunde 16 dilim ekmek falan dedim bana gore degil ha metabolizmana gelirsek cok hizli dedi ama testesteron seviyem dusuk tu
GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Günde 16 dilim ekmek mi? Kuş mu besliyor bu diyetisyen? 32 dilim ekmek yemen lazım, yanında tabak tabak makarna. Tamam abartıyorum ama 16 dilim ekmekte hiçbir sorun yok. Yağ kütlesi kazanmanda da hiçbir sorun yok. O yağlar senin vücudunun düzgün çalışması için gerekli, vücut ısını ayarlaman için gerekli, bağışıklı sistemin için, enerjinin yükselmesi için gerekli. Yağın sadece fazlası zarar ve emin ol fazla yağlanmak için çoooooooook ama çooooooooooooook uzun bir yolun var.
Gece 10'da portakal suyu, sarelle çok iyi fikir. Evde varsa bu akşam başlamanı öneririm.
"Ama gece 10'da yemek yağlandırmaz mı?"
Hem evet hem hayır. Elbette bir kısmı yağ olarak depolanır, bir kısmı başka şeylerde kullanılır. Gece de enerjiye ihtiyacın var, vücut tamamen kapanmıyor. Daha sonra depoladığı o yağı kullanmak için tekrar o depolara dönecek vücut merak etme. Günlük alınan kalori miktarı sabit olduktan sonra yemek saati çok çok az şey değiştirir, senin için önemsiz olacak kadar az şey. Senin tek yapman gereken sabah, öğle, akşam, gece, uykuda kalkıp yiyp yatarak, naısl olursa olsun alabildiğin kalori almak. Sen sağlığını geri kazanmaya çalışıyorsun ve kadın senin tamamen işine yarayacak şeyler söylemiş. Sevdim hatunu, tebrik ederim kendisini.
Bunu tekrar tekrar yazacağım, şu anda spor yaptığın için aldığın kiloların çoğunluğu kas olacak. Fakat kas kütlesi kazanabilmen için hormonlarının da çalışması lazım ve bunun için yağa ihtiyacın var. Diyelim ki 3 ayda 10 kilo aldın ve bunun 5 kilosu yaği 5 kilosu kas oldu. Nasıl görüneceğini söyleyeyim sana, hala zayıf gözükeceksin ama şu andakinden çok çok daha iyi olacaksın. Vücutta yağa ihtiyaç vardır, yağlanmaktan korkma.