bu vücuda kardio şart mı sizce

haftada 2 gün 45 er dakika orta tempo yapsan yeterli olur diye düşünmekteyim.

Haftada 4 guj agirliga gittigim icin bazi her hafta duzenli olarak 2 gun daha salona gitmeue ya da spor yapmaya vaktim olmuyor acikcasi . Agirliktan sonra 15 dk hit kosu toplamda 7 depar arkasindan 5 dk da 6 hizinda yuruyorum bu yetmez mi sizce

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:17 ----------

o ölcülerde hani belinde fena deil boyun kısa ve kardio eklersen cok ii sonuclar alabilirsin

Acikcasi istedigim bu olculerde fit bir vucuda sahip olmak . Disardan bakinca atletik dinamik ve sporcu gibi gozikmek. Su an da disardan balinca pek de sporcu gibi gozukmuyorim sanirim

sahsen calismama 15 dakika bisiklet, 15 dakika kosu bandi ( 2 dakika max hiz, 1 dakika dinlenme(yürüme) ) 15 dakika ip atlama ile basliyorum. daha sonra normal programa geciyorum. tekrar ve israrla söylüyorum fit bir vücut icin en önemli sey diyet sonra calismak ve sabirdir

kardiyo şart
ayrıca o kol 39?
yeniden ölçmeni öneririm
kardiyo+body ye devam derim

merhaba,

fotograflarınıza bakarak ben kendi görüşümü yazıyorum.umarım size faydası olur.
.
33 set 40sn aralıklarla yapmanız zaten kardiyo karışım benzeri bir çalışmadır. yorulmanız çok normal. bu şekilde çalışıyorsanız kardiyoya ihtiyacınız kalmaz zaten ama görebildiğim aralarda sohbet falan yapmış olduğunuz.
haftada 4 gün gidebildiğiniz için yapacak başka bir şeyiniz yok. 3 bolge 33 set muhtemelen 4+4+3 hareket 3 ser setten olsa 33 eder diye hesapladım. bilmiyorum yanılıyor muyum? 4+4+2 ya da 4+3+3 olarak revize etmeniz daha doğru olur.buradan 3 setlik zaman kazanırsınız. hatta ana kas gruplarını 5-6 sete çıkarıp hareket sayısını daha da azaltabilirsiniz.
.
çok fazla hareket yaptığınız için yine benim görüşüm, diyorum ,(hemen eleştiren antrenörler olacaktır) yeteri yoğunlaşma yapamamışsınız.zaman kazanmak için hareket sayısını azaltın,ana gruplar yine 4 kalsın ama mesela biceps ve triceps 2 ana hareketle sınırlayabilirsiniz. set sisteminizi değiştirin örneğin dumbel fly yapıyorsanız.fly seti bitiminde hemen dumbel presse geçerek super setler ya da drop setler yapın.
özellikle göğüs kasları zayıf ve detaysız kalmış. bir müddet sadece press hareketlerini yoğun olarak yapabilirsiniz.yoğundan kastım partner eşliğinde yardımlı ve ağır olarak.
.
karın çalışmanız oldukça anlamsız ve yetersiz kalmış. benim size önerebileceğim , antreman başında ısınma evresinde triset şeklinde 3*30 mountain climb 3*15 ağırlıklı crunch ve 3*15 hip raise gibi hareketlerle başlayabilirsiniz.daha sonra ağırlık antremanına geçersiniz. bel yanları iyi durumda değil o kısmı en iyi squad ve deadlift gibi comelme hareketleri ile yok edebilirsiniz.bu hareketleri hafif kilolarla çok tekrar şeklinde yapın.

benim şu anki örnek karın programım şöyle ben de antreman öncesi yapıyorum.
3*15 rope cruch sonra
her set arka arkaya olmak üzere
3*30 swiss ball cruch
3*15 bycle crunch
3*15 v sit up
.
antreman sonunda çok yoruluyor iseniz kardiyo olarak 20-25 dk yoğun tempoda dik bisiklete binmeniz yeterli kalori kaybını sağlayacak sizi de fazla yormayacaktır.zaman kalmaz ise antremanı aralıklar az olarak yaptığınız için gerek kalmayabilir
bunun yanında beslenme düzeninizde de aksaklıklar olmalı.çünkü yağ oranı düzenli egzersiz yapan birisine göre biraz fazla gibi.gün içinde neler yediğinize ve zamanlamalarına dikkat edin. önemli olan çok protein almak değil , ihtiyacınızı almak.

Sağlık için gerekli, yağ yakımı için şart değil, sadece yardımcı olur. Sıfır kardiyoyla yağ yakılabilir. Artık bu kardiyosuz yağ yakılmaz mitini kaçıncı duyuşum olduğunu unuttum, cevaplamaktan da sıkıldım. Sadece birkaç bilgi verici yazının linkini atayım, merak eden okur.

Fat Loss Myths Part 2: Cardio Is Necessary For Fat Loss | High Intensity Training by Drew Baye
Is Cardio Necessary to Lose Weight? | COACH CALORIE
Do You Need Cardio For Fat Loss? | Muscle & Strength
For fat burning or weight loss, I should only do cardio exercise.

Alınan kalori harcanandan düşük olduğu sürece vücut yağ yakar. Ağırlık çalışmak bu süreçte kas kaybetmeyi engeller, yeni başlayanlarda belli bir miktar kas kütlesi artışı da sağlayabilir. Kardiyo mu ağırlık mı daha çok kalori yaktırır sorusunun cevabı için EPOC (post exercise oxygen consumption) kavramını incelemek lazım.

kardiyo şart
ayrıca o kol 39?
yeniden ölçmeni öneririm
kardiyo+body ye devam derim

Kolu salonda hocamla olctuk idmandan once sizce kac gibi duruyor ki tekrar olctum yine 39
Kardioya devam ancak sadece 4 gun agirliktan sinra 15 20 dakika kosabiliyorum

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:47 ----------

merhaba,

fotograflarınıza bakarak ben kendi görüşümü yazıyorum.umarım size faydası olur.
.
33 set 40sn aralıklarla yapmanız zaten kardiyo karışım benzeri bir çalışmadır. yorulmanız çok normal. bu şekilde çalışıyorsanız kardiyoya ihtiyacınız kalmaz zaten ama görebildiğim aralarda sohbet falan yapmış olduğunuz.
haftada 4 gün gidebildiğiniz için yapacak başka bir şeyiniz yok. 3 bolge 33 set muhtemelen 4+4+3 hareket 3 ser setten olsa 33 eder diye hesapladım. bilmiyorum yanılıyor muyum? 4+4+2 ya da 4+3+3 olarak revize etmeniz daha doğru olur.buradan 3 setlik zaman kazanırsınız. hatta ana kas gruplarını 5-6 sete çıkarıp hareket sayısını daha da azaltabilirsiniz.
.
çok fazla hareket yaptığınız için yine benim görüşüm, diyorum ,(hemen eleştiren antrenörler olacaktır) yeteri yoğunlaşma yapamamışsınız.zaman kazanmak için hareket sayısını azaltın,ana gruplar yine 4 kalsın ama mesela biceps ve triceps 2 ana hareketle sınırlayabilirsiniz. set sisteminizi değiştirin örneğin dumbel fly yapıyorsanız.fly seti bitiminde hemen dumbel presse geçerek super setler ya da drop setler yapın.
özellikle göğüs kasları zayıf ve detaysız kalmış. bir müddet sadece press hareketlerini yoğun olarak yapabilirsiniz.yoğundan kastım partner eşliğinde yardımlı ve ağır olarak.
.
karın çalışmanız oldukça anlamsız ve yetersiz kalmış. benim size önerebileceğim , antreman başında ısınma evresinde triset şeklinde 3*30 mountain climb 3*15 ağırlıklı crunch ve 3*15 hip raise gibi hareketlerle başlayabilirsiniz.daha sonra ağırlık antremanına geçersiniz. bel yanları iyi durumda değil o kısmı en iyi squad ve deadlift gibi comelme hareketleri ile yok edebilirsiniz.bu hareketleri hafif kilolarla çok tekrar şeklinde yapın.

benim şu anki örnek karın programım şöyle ben de antreman öncesi yapıyorum.
3*15 rope cruch sonra
her set arka arkaya olmak üzere
3*30 swiss ball cruch
3*15 bycle crunch
3*15 v sit up
.
antreman sonunda çok yoruluyor iseniz kardiyo olarak 20-25 dk yoğun tempoda dik bisiklete binmeniz yeterli kalori kaybını sağlayacak sizi de fazla yormayacaktır.zaman kalmaz ise antremanı aralıklar az olarak yaptığınız için gerek kalmayabilir
bunun yanında beslenme düzeninizde de aksaklıklar olmalı.çünkü yağ oranı düzenli egzersiz yapan birisine göre biraz fazla gibi.gün içinde neler yediğinize ve zamanlamalarına dikkat edin. önemli olan çok protein almak değil , ihtiyacınızı almak.
Tahmin ettiginiz gibi 4 4 3 seklinde calisiyorum.
Simdi durumu ben yuzeysel gecmisim sanirim o kismi birqz aydinlatayim. Son 3 aydir agirlik calisiyoeum evde kendi setim ve agirlik sehpamla ondan inceki 1.5 yil tam bir fiyasko daha oncrki 3 yil kickboks yaotim biraktiktan sinra 1.5 yilda 25 kg aldim 95 kg ye kadar ciktim evde calistigim 3 aylik evrede bu kiloya kadar dustum. Son 4 haftadir salonda bahsettigim sekilde 40 sn araliklarla 33 set hafta da 4 gun idman yapiyorim. Ve son 4 haftadan önce hic karin idmani da yapmadim. Goguslerin daha geri durmasini ben kick boks antrenmanlarinin omuz ve kollarda belli bir alt yapiyi olsusturmasina bagladim.ama dddiginiz gibi gogusle4 cok bicimsiz duruyor . Bahsettiginiz karin egzersizisini 1 haftadir uygulamaya baslasim agri acisindan codden cok iyj . Cevap atma firsatim olmadigi icin ancak yazabildim.bench press ve incline bench press hareketlerinde dediginiz gibi set sayilarimi kilolarimi artirdim ve son set salonda uygun birisi olursa destek aliyorum. Gogusler gercekten cok geri sizce gobek de biraz golgelemis olabilir mi ?
Antrenmanlari sert yapiyorum dinlenmeleri kisa tutuyorum sonrasinda 15 20 dakika kosuyorum yaklasik 1.5 saat suruyor bu sute cok mu fazla sizce ve istedigim yag yakimi icin yeterli midir sizce ( tabi beslenmeme de dikkat ediyorum beslenme konusunda tek sikintim yemeklerin yaninda ve gun icerisinde cok fazla sekerli icecek yuketiyorum kola ice tea meyve suyu vb. ) bir de proteim tozum bitti yeni bir protein tozu yerine amino asit al diyor salinda hicam yag yakimi doneminde daha iyi olur gorusunde bir de burda danisayim dedim bu konuyu.

başka konuda açmıştım ama yeteri kadar bilgi toplayamadım burada cardio konusulurken bir soru da ben sorayım dedim fiko.

bende de yağlanma var cardio olarak insanty workout cok duydum herkes yapamaz falan indirdim yapmak istiyorum bir yandanda normal ağırlık antremanlarını kesemeyecem acaba ikisi çok mu agır olur zarar verirmiyim kendime boy 1.86 kilo 94 belde cok yaglanma var

bu arada fiko kardes bence 1.5-2 aylık bir cardiyo yapsan cok daha şık bir vücuda sahip olabilirisn

kilo :79.8
bel : 82
omuz:128
göğüs:104
kol:39
arkadaşlar şu sıra sert bir ağırlık programı uygulamaktayım günde 3 bölge çalışıyorum.set aralarını 40 sn tutuyrum. her antrenmanda toplamda 33 set giriyorum.
haftada 4 gün salona gidiyorum ve haliyle fazla halim kalmıyor bu idmanlardan ötürü.
her idmanın arkasına 3 farklı karın hareketini toplamda 570 tekrar şeklinde giriyorum.
yarım mekik 3*100
ters mekik 3*60
ve ayakları indirme kaldırma adını bilmiyorum 3*30 şeklinde
şimdi kafama takılan şu ki bu vücuda kardio şart mı sizce.
ölçülerimden oldukça memnunum küçülmek ya da daha fazla büyümek istemiyorum ancak vücudumu biraz daha şekillendirmek ve şu göbekten kurtulmak istiyorum sizce kardio şartmıdır..
Son 1.5 aydir kardio ve diyet yapıyorum
89 kiloya kadsr ciktiktan sonra su an yenkden 81 kiloya dustum su an ki olculer
Kol 39
Omuz 127
Gogus 108
Bel 88
Ilk basta yazdigim bel olcum yanlis olmus o zamanlar belim 88 idi arkadaslar peki sizce kardio ise yaramis mi durum nasil bu arada 9 aydir calisiyorum ramazandan oturu son 1 aydir çalışmıyorum. Ramazan bitmek uzere sizce kardioya devam mi arkadaslar. Kac kilo fazlalik kalmis sizce

Eklentiler

• 20140723_215000-1.jpg
    20140723_215000-1.jpg
    66,5 KB · Görüntüleme: 416
  • 20140723_214949-1-1.jpg
    20140723_214949-1-1.jpg
    433 KB · Görüntüleme: 391
  • 20140723_214938-1.jpg
    20140723_214938-1.jpg
    93,7 KB · Görüntüleme: 419
  • 20140723_214926-1.jpg
    20140723_214926-1.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 319
  • 20140723_214904-1-1.jpg
    20140723_214904-1-1.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 425
  • 20140723_214842-1.jpg
    20140723_214842-1.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 412
Son düzenleme:
evet arkadaşlar kilo olarak başlangıçtakine yakın kiloda yeniden foto eklemem saçma oldu sanırım ama arada 9 kilo aldım ve geri verrdm sanki daha da geriye gittim gibi hissediyorum

Back
Yukarı