boy uzaması durur mu

Daha önce bu sitede başlığını hatırlamadığım bir konuda bacak kası yapmanın boy uzamasını durdurabileceği söyleniyordu.Konu açmak istemedim sorumu buradan soracağım.Gerçekten bacak çalışmak boy uzamasını engeller mi ? Sonuçta bacak kasları güçlendirilirse vücut ağırlığını bacak daha kolay taşır,bacaktaki eklemlere fazla yük binmez diye düşünüyorum.Bu konuya bir açıklık getirilirse memnun olurum.Soruyu ağır kilolarla squat yapmak boy uzamasını durdururmu ile karıştırmayın.Sonuçta ağırlıksız squatta bacaklar kaslanır.

Ben Elime 10kg aldığımda falan direk belimde birt baskı hissediyorum deli olucam benim de yaş 16,5 ve boyum da kısa :( . 1.68

1.68 boy çok kısa değil bence hem yaşında daha küçük yani 170 ve üstü olabilrsin buda body sporu için yeterli bence.

boyu kısaltmaz kısaltma yanlış bir sölentidir boy kısalmaz kısalma durur şöle olur fazla yüklenirsen kemikler baskıyı içine alarak aldığın kalsiyumları emer ve genişler yani hacimleşirsin kilo alırsın boyun aynı kalır boyum 1.74 di 5 sene önce şimdide aynı

Arkadaşlar merhaba yaşım 17 boyum 1.79 5 ay oldu bb yapalı hala devam ediyorum leg press 45 ve hsquat hareketlerim var bunları max.110kg ile yapıyorum ilk 3 ay leg extension yaptım sonradan bu hareket geldi deadlift'de yapıyorum ondada bar dahil 40 kg kaldırıyorum ama arkadaşlarında etkisiyle kafama takıldı ağırlıkları azalt dediler hocam da arttır diyor ama ben istemiyorum boyumun uzamasının durmasını sizce bu hareketleri bırakıp yine leg extension ile eg curl hareketlerini mi yapsam ? Ailede en uzun şu an da benim babam benden 5 cm kısa annem 10 cm felan abimde 5 cm kısa ne yapıcağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar merhaba yaşım 17 boyum 1.79 5 ay oldu bb yapalı hala devam ediyorum leg press 45 ve hsquat hareketlerim var bunları max.110kg ile yapıyorum ilk 3 ay leg extension yaptım sonradan bu hareket geldi deadlift'de yapıyorum ondada bar dahil 40 kg kaldırıyorum ama arkadaşlarında etkisiyle kafama takıldı ağırlıkları azalt dediler hocam da arttır diyor ama ben istemiyorum boyumun uzamasının durmasını sizce bu hareketleri bırakıp yine leg extension ile eg curl hareketlerini mi yapsam ? Ailede en uzun şu an da benim babam benden 5 cm kısa annem 10 cm felan abimde 5 cm kısa ne yapıcağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Bence bacak programında şimdilik sadece Leg Curl ve Leg Ext. hareketleri olsun.Antreman bittikten sonra barfiks tavsiye ederim.

arnold 16 yasında 15 kg dumbel bıcesp rahat yapardı.onemlı olan su.ıster 60 kg dumbel olsun senı zorluyorsa %80 max güce kadar. devreye vucudun fedakarlık yapıp zorlanan kısmı guclendırıp hormonlarla takbıye yapıyor.demek oluyor kı bu hormonların sureklı dolu olması ıcın beslenme gerekıyor.sadece sızın zevkle calısabılecegınız agırlık olduktan sonra sizi ENGELLEMEMZ.

aıle ıle alakalıdır boy meselesı.annesı 1.60 babası 1.70 benım boyum 1.65 dıyor cocuk.sonra body buıldıng boyumu engelledı dıye konusuyor forumlarda. ılk once velı bıreylerının boyuna bak adam oyle konus.baban annen ort 1.80 ıse senın onlardan kısaysa yaz suraya boyumu engelldı dıye.cok cahıl ınsanız bu body buıldıngte.3 ay oldu baslayalı boy uzamasını engellermı buna gulmeyıpte ne yapayım zaten baslangıc gırdıgın agırlıklar gunluk hayatında yaptıgın kaldırdıgın torba cantalar sen onu kol ıle yaparken dıger vucutlarada uyguluyorsun degısen bısey olmuyor.

boy hesaplaması : anne boy + baba boy + erkek ise (+13) kadın ıse (-13) bolu 2 sızın ortalama boyunuz - 5 ıle +5 cayabılır.en azandan normal buyumenız var ıse - 5 i hesaplayın en az boyunuz bu olacaktır emınım(normal bır ınsan)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:13 ----------

rambo16 olmusun zaten senın boy. body buıldıng basla kaslarında o sekılde buyuyecektır.hıc korkun olmasın daha fazla buyuypte ne yapıcan.bas agırlıkları kaslara pompalala bıras zxd

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:16 ----------

noob engel oluyor omırılıge baskı kendı kılonun yarısını gecmemelı.boyun 1.77 gecmısse bu dunya senın mı bas agırlıgı kendı kendını gaza getırırsın sen xd

Annemin boyu 160 babamın 170 ben 177'yim Birazda yaptığın hareketlerler alakası var bence eğer 15 yaşında ben body yapsaydım boyum şu an daha kısa olucaktı

Benim yaşım 15 , kilom 68 boyumda 173 .Babamın boyu 171 anneminde 168 .
10 kg'lık dumbeller la çalışıyorum.Bu kilodaki ağırlıklar boy uzamasını olumsuz yönde etkiler mi?
yani boy uzamasını durdurur veya yavaşlatır mı?
cevap veren herkese teşekkürler

Boy

arkadaşlar boyum 1.75 kilom 66.Sizce uygun mudur ? Ve boyum 1.86-1.87 olur mu ? Günde 1lt süt tüketiyorum ve sık sık basketbol oynuyorum.

Dumbell

Off ya kafam iyice karıstı ama bırakıcam 1-2 sene dumbeli yeni almıstım ama

annem 1.65 babam 1.81 ben 1.79

yeni dumbell seit aldım 5 kg ile baslasam olumsuz etkiler mi boyumun uzamasını yasım 15 eğer etkilicekse bırakıcam

Etkılemez sonucta yaptıgın cok agır egzersızler olmayacak squat vs. Gıbı ayrıca kür programıda uygulamıyosun yanı gelısımını olumsuz etkılemez tabı duzgun calısırsan

ben 16 yasındayım boyum 1.86 kiom 96 ful kass kollarım 40 41 cm parçalı biraz 7 aydır body yapıyorum squadda 100kg basabilyorum en fazla durdurumu ?

Arkadaşlar ben 4 aydır body giriyorum başlangıç programındayım yani hep makina bech pres falan yok idandan önce güzelce ısınıp koşuyorum idmanı yapıyorum makinalarda ve az kilo danbıllarlla ondan sonra barfings cekiyorum ve sallanıyorm 16 yaşındayım 1 76 boyundayım babam 1 80 annem 1 60 . Bu şekilde boyum uzarmı kac cm atar gnc den l arginin adında hap kullansam boyum dahada uzarmı ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:33 ----------

Abi çok saçma bişi ya bu olimp diye markanın bi tane adam var adam 16 yaşında 200
Kilo bech pres basmış rekoruda 250 mi ne boyu 1 88 16 yaşında o kadar basıp nasıl bu kadar uzun olabiliyor

Ya abi sacmalamayin bacak calısmanizi abartmayin squat deadlift felan yapmayin zaaten ağirlik çalışarak growth hormonu salgılaniyor agırlık calısmak boyu uzatir biride uzatmaz diyor bacak da calişin en cok onun sayesinde o hormon devreye girer ama abartmayin hacim değilde definasyonmuş gibi calişin bacaği sık tekrar
örnek vereyim yaşim 17 18 olacak 5 ay sonra
5 ay önce 177 dim şimdi 180 hem genetik hem size baglı

Merhaba
Bende squat ve leg press yapiyorum (squat-50kg,legpress-60kg) ve boy uzamasini durduracagindan korkuyorum boy 173 ve 17 yasindayim boyumun uzamasinda negatif bir katki saglar mi cevaplariniz icin tskler

Back
Yukarı