Boy kısaltmayacak maksimum kilo?

Arkadaşlar ben büyüme dönemindeyim ve vücut geliştirme ile uğraşıyorum ! Yüksek ağırlıkta Vücut geliştirmenin boy kısaltabileceğini düşünüyorum ! Bu yüzden
Boy kısaltmayacak maksimum kilo nedir? (Maksimum kiloyu söylerken hangi hareket olduğunuda yazarsanız sevinirim) ! Özellikle Triceps Extension hareketinden çok korkuyorum çünkü omurgaya direk baskı yapıyor (Bu hareketi 16 kg ile yapıyorum)

Kilonun 2 katı bench 2 kati squat yapabiliyorsan belki bir ihtimal boy uzamasi durabilir. Bir ihtimal diyorum kesin duracak diye bişey yok pek inanmiyorum duran diyenlere ama 2 kati bench 2 kati squat giremiyorsan sorun yoktur.[DOUBLEPOST=1389045070][/DOUBLEPOST]Kısaltma demişsin ben uzamayi durdurmaktan bahsediyorsun sandm. Boyun kısalmasi diye bişey yok naim süleymanoğlu filan kilolarinin 4 katindan fazla squat yapiyor bildiğim kadariyla kısalmadi daha. 16 kiloyla filan bişi olmaz rahat ol

Blonde ye tamamen katılmakla birlikte triceps extensionu oturarak veya yatarak yap hiçbir şey kaybetmezsin hatta bel omurlarını da korumus olursun

Lying triceps extension yapabilirsin dediğin gibi bende omurgada baskıyı fazla hissettiğimde rahatsız oluyorum.Bu yüzden bu harekete giriyorum.Zaten bu hareket triceps için temel hareketlerden biri.Eğer yapıyorsan da bench dips yapabilirsin veya makaralı hareketlere girebilirsin.Bir hareketi yaparken rahatsız oluyorsan hiç yapma daha iyi bence çünkü kafanı o harekete tam olarak veremezsin.

Back
Yukarı