Başlangıç Programı değerlendirmesi
Hocam merhaba, Henüz çok yeniyim, artık fazla kilolardan kurtulup fit ve hafif şekilli bir vücut istiyorum bu anlamda, 1 Ay 10 gündür çalışıyorum bir salonda. Şu ana kadar yaklaşık 7 kilo kadar verdim. Tabi az çok ağırlık da çalıştım. Kollarımda belirgin gelişmeler oldu, tabi bugüne kadar herhangi bir uğraşım olmadığı için, yani "0" olduğum için küçük bir değişiklik hemen gösterdi kendini. ancak program şart böyle bir durumda. Vücut geliştirme şampiyonlukları olan, alanında oldukça iyi bir üstad'tan( denildiği kadarı ile ) başlangıç için program rica etmiştim. Şöyle bir program yazmış, ama bana biraz ağır gibi geldi. Oğlu hareketleri gösterdi biraz biraz.
Siz dostlar ve hocalarımdan ricam, programı değerlendirebilirmisiniz ? Dediğim gibi öncelik kilo verme, beraberinde de vücut şekillendirme ve hafifçe kas yapma.
Toplam 4gün
1. gün
KoşuBandı 10dk
Bisiklet 20dk
Mekik 4x30
Ayak Çekme 4x30
Sopa 5dk
twist 5dk
lunge(sopalı) 2x10 sağ sol ve her iki bacak
Bench Press 4x15
Üst Göğüs 4x15
polaris/kelebek 4x15
Lat Machine 4x15
Rowing Machine 4x15
Push Down 3x8
Ters push( Bu şekilde yazmış, gösterdiği hareket şu idi,kolu dirsekten büküp dirsek yukarı bakacak şeilde kafanın arkasında kolu kaldırma, ki bunu çalışıyordum arka kol için bugüne kadar) 3x8
2.gün
Koşubandı10dk
Bisiklet 20dk
Mekik 4x30
Ayak Çekme 4x30
Sopa Çevirme 5dk
Twist 5dk
lunge(sopalı) 2x10 sağ sol ve her iki bacak
Omuz Press 4x15
Lateral 4x15
Deltoid 4x15(kol öne doğru, yere paralel olacak şekilde)
Leg Press ( çalıştığım salonda yok bu alet, bunun yerine hafif ağırlık ile squat yap dedi. 4x15
Leg Ext 4x15
Leg Curl 4x15
Stil dambıl 3x15( bu da bildiğimiz ön kol çalıştıran klasik dambıl kaldırma. Terimler ilginç geldi biraz)
Z Barla pazu 3x15
3. gün--> 1.gün hareketleri
4.gün--> 2.gün hareketleri
27 yaşındayım boy 179-80 kilo yaklaşık 88
Değerli yorumlarınızı bekliorum hocam