Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

bana profesyonel el yayı lazım nerden bulabilirim?
başlık açmak için gerekli süreyi doldurduktan sonra başlık açıp sorabilirsiniz bunu, her başlığın altına off topic yapmayın lütfen, internet üzerinden arayın bulamazsanız süre dolduktan sonra başlık açıp forumdan yardım alabilirsiniz..

1. ay (bu programda 1 gün gelinip 1 gün dinlenilecek proğram süresi 1 ay )

etki bölgesi göğüs

1-Bench Press

2-Butterfly

etki bölgesi omuz

3-Military Pres

4-Lateral

etki bölgesi ö.kol ****ol

5-Barbell Curl

6- Triceps Pushdowns

etki bölgesi sırt

7-Wide-Grip Lat Pulldown

8-Seated (Cable) Row

etki bölgesi ö.bacak a.bacak

9-Leg Extension

10-Leg Curl

Evet, yapmış olduğumuz programda kişiyi genel olarak çalıştırdık. Kullanılan hareketlerde bar ve makineye ağırlık verilerek kişinin vücudu hareketleri daha dengeli yapılmasını ve tekniğini öğrenmesini sağladık

1.ay programının ilk günü her hareketi 2x8 2. antrenmanda normal olan 3x8 e kademeli olarak ulaşın ki ağrı oluşmasın

Yaptığınız programın maksimum süresi 45 dakikadır bu süreyi geçerseniz çok oyalanmışınız demektir ya da erken biterse çok hızlı yapmışsınız demektir set ve sayılar dinlenme suresi hesaplanırsa 10 hareket 45 dakikada bitmelidir

Her bölge 1 ayda 12 antremanı tamamlamalıdır (örnek 12 göğüs antremanı)

Verilen hareket sırası önemlidir göğüs ve omuza öncelik tanınmasının sebebi ilk kuvvetinizi yorucu hareketlerde harcamanızdır

Omuz hareketinde enseye pres ilk programda verilmemiştir sebebi ilerlemişler bile bu hareketten sakatlanabiliyorlar öne presle risk alınmıştır

2 . ay proğramı (bu proğramda 2 gelinip 1 gün dinlenilecek program süresi 2 ay)

1.Gün

GÖĞÜS

1-Incline Bench Press

2-Incline Dumbbell Flyes

3-Dumbbell Bench Press (FLAT)

ÖN KOL

1-Dumbbell Curls

2-Concentration Curls

KANAT

1-Wide-Grip Front Lat Pulldown

2-Straight Arm Pulldown

3-One Arm Dumbbell Rowing

2.Gün

OMUZ

1-Dumbell Press

2-Bent-Over Dumbbell Lateral Raises

3-Front Dumbbell Raises

ARKA KOL

1-Triceps Pushdowns With Rope Attachment

2-Dumbbell French

BACAK

1-Leg Press

2-Lying Leg Curl (Hamstring Curl)

3-Leg Extension

Evet, bu yapmış olduğumuz programda biraz daha ayrıntılara girildi kişinin bir önceki programdaki bar ve makine yardımıyla tecrübe kazandığı ve hareketlerin doğru yapılışını anladığı göz önüne getirilerek daha çok bağımsız hareketleri içeren dumbell hareketleri ile kişide ayrıntıya ve hacme doğru gidilmiştir.

Verilen programın sayısı ve hareket tarzının sertlik dozajı yükseltilmiştir

Özellikle bir önceki programda çalışmayan bölgeler tercih edilmiştir böylece kişinin vücudu tamamlama noktasına gelmiştir.

Bu programda kişi önce 3x8 ile 1–2 günü yapmalı ikinci turda 4x8 e çıkmalıdır

Kişinin tercihine ve vücut tipine göre dinlenme günlerinde cardio yapabilir

Yapılan program ortalama 45 dk civarındadır

Her bölge 2 ayda 16 kere çalışılmalıdır (örnek 16 göğüs antremanı)

Tüm hareketlerde hareketin orjinal ismi kullanılmıştır bölgesine göre buradan
bakabilirsiniz

Bu spora yeni başlamadım ama programın yanlış diyorlar Lütfen program yapmamda yardım edin..

arkadaşlar bende yeni başladım vücut geliştirmeye, şuan sınav zamanı ve şubata kadar evde idare edeceğim. Ayarlanabilir dumbbell setim var. Forumda tüm herşeyi araştırdım, okudum ve birçok şey öğrendim. Tüm herkese teşekkürler.

Merak ettiğim birşey var, şimdi geliştikçe ve güçlendikçe ağırlıkları artırmak gerekiyor kasın zorlanması için. Önceki kaldırdığımız ağırlıklar hafif gelmeye başlıyor. Benim dumbbell setimdeki her bir dumbell için max. 10 kg. kapasite var. Her ikisi toplam 20 kg. yapıyor. Başlangıç için yeterli bir settir sanırım. Değişik ağırlıklarla ayarlanabiliyor.

Şimdi yukarıda da dediğim gibi ben ileriki zamanlarda bayağı bir güçlendim diyelim, bu ağırlıklar artık 3*8 veya 3*12 setlerde bana kolay gelmeye başladı, daha ağır dumbell setleri çok pahalı, onlardan almak yerine, her bir set için tekrar sayısını çoğaltarak son 2-3 harekette çok zorlanacak şekilde tekrar sayılarını ayarlasam olur mu?

Mesela 10 kg. olan iki dumbbell ile press yapıyorum diyelim, ama 3*8 set için 20'şer kg. gereksin normalde. İki katı ağırlık gerekiyor, ben iki kat ağırlıkla yapmak yerine tekrar sayılarını iki katına çıkartsam olur mu? 10'ar kg ile. 3*16 yapsam olur mu acaba? Yine aynı etkiyi yapar mı, eğer aynı etkiyi gösterirse öyle yaparım, daha fazla ağırlığa para vermek yerine. Bazı arkadaşların yazılarını okudum, 2-3 kg. ile 100 defa falan tekrarlamış :) o kadar abartı demiyorum, sadece çok az miktarda artırmak amacım 8'den 12 veya 16 tekrara kadar.Tek eksiği azıcık zaman olsun yeterki :)

Herkese merhaba öncelikle yeni olduğum için yeni konu acamadım ve yazabilcegim en uygun yeri burası gördüm eğer yanlıs yerdeysem kbakmayın :)

Öncelikle son 5aydır aktif olarak spor yapıyorum ve konuya cok hakim olmasam da cok da yabancı sayılmam fakat eminim ki sizden öğrenmem gereken önemli noktalar vardır.

Esas sorum su olcak haftanın yaklasık 5 günü(salı carsamba persembe aksamları ve cuma, cumartesi ve pazar öğlen veya aksamları) spora zaman ayırabilirim. ve her gün aynı programı yapmak yerine temel kas gruplarını günlere bölerek calısmak istiyorum zaten böyle bir programım vardı fakat 5ay önceki halime göre yazılmıştı ve 5ay içinde hem spor yaptıgım yeri değiştirdim dolayısıyla programı güncelleyemedim. sizce hangi günler hangi kas gruplarını calısmalıyım ve tabi bunun içinde kardio da olması lazım cünkü yaglardan biraz fazlam var %17yag oranım. simdiden tesekkur ederim.

bench_O

yahu bi konu açamadım sporda değilde forumda yeniyim.
aramıza hoşgeldin yunosss, yeni üyelerin yaklaşık bir haftalık deneme süresi oluyor,bu süre içerisinde bazı bölümlerde başlık açamıyorsunuz sanırım istediğiniz takdirde bu süre içerisinde forumda arama yaparak ve okuyarak vakit geçirebilirsiniz..
selamlar..

arkadaşlar bende yeni başladım vücut geliştirmeye, şuan sınav zamanı ve şubata kadar evde idare edeceğim. Ayarlanabilir dumbbell setim var. Forumda tüm herşeyi araştırdım, okudum ve birçok şey öğrendim. Tüm herkese teşekkürler.

Merak ettiğim birşey var, şimdi geliştikçe ve güçlendikçe ağırlıkları artırmak gerekiyor kasın zorlanması için. Önceki kaldırdığımız ağırlıklar hafif gelmeye başlıyor. Benim dumbbell setimdeki her bir dumbell için max. 10 kg. kapasite var. Her ikisi toplam 20 kg. yapıyor. Başlangıç için yeterli bir settir sanırım. Değişik ağırlıklarla ayarlanabiliyor.

Şimdi yukarıda da dediğim gibi ben ileriki zamanlarda bayağı bir güçlendim diyelim, bu ağırlıklar artık 3*8 veya 3*12 setlerde bana kolay gelmeye başladı, daha ağır dumbell setleri çok pahalı, onlardan almak yerine, her bir set için tekrar sayısını çoğaltarak son 2-3 harekette çok zorlanacak şekilde tekrar sayılarını ayarlasam olur mu?

Mesela 10 kg. olan iki dumbbell ile press yapıyorum diyelim, ama 3*8 set için 20'şer kg. gereksin normalde. İki katı ağırlık gerekiyor, ben iki kat ağırlıkla yapmak yerine tekrar sayılarını iki katına çıkartsam olur mu? 10'ar kg ile. 3*16 yapsam olur mu acaba? Yine aynı etkiyi yapar mı, eğer aynı etkiyi gösterirse öyle yaparım, daha fazla ağırlığa para vermek yerine. Bazı arkadaşların yazılarını okudum, 2-3 kg. ile 100 defa falan tekrarlamış :)

O kadar abartı demiyorum, sadece çok az miktarda artırmak amacım 8'den 12 veya 16 tekrara kadar.Tek eksiği azıcık zaman olsun yeterki :)

Yardımcı olan yok sitede

Ayvayı yedik

Moral yerlerde :(
cio_cio aramalarını site içerisinde değil forum içerisinde yapmalısın, site kısmı şu an düzenlemede, forum kısmında yeni başlayanlar için antrenmanları ve diğer antrenman sistemlerini bulacaksın
bu iki linki inceleyebilirsin:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-b-l-f53.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antrenman-bodybuilding-fitness-f22.html
kolay gelsin..

Gelişimm

Merhaba,bende yeniyim 1 ay oldu arkadaşlar size bir sorum olucak yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Belirttiğim üzere 1 aydır gidiyorum spora

Omuz:1 cm artmış
Göğüs:1cm artmış
Kol:1cm artmış
Kalça:1cm erimiş
Bel:3cm erimiş

Arkadaslar cok hafif kilom var bel bölgesinde.
Sorum ise şu bu yazdığım gelişme ilk 1 ay için iyimidir?
Yoksa yetersiz mi?

Şimdiden bilgilendiren arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

1 aylık çalışma, ölçülerde gelişme beklemek için (istisnalar hariç) yetersiz bir süre.

Yeni başlayanlar, ölçülerden daha çok, egzersizleri nizami yapmaya, işin mantığını kavramaya ve bu sporu hayatlarına az ya da çok nasıl entegre edebileceklerine kafa yorarsa bu spordan daha iyi verim alacaklardır.

1 aylık çalışma, ölçülerde gelişme beklemek için (istisnalar hariç) yetersiz bir süre.

Yeni başlayanlar, ölçülerden daha çok, egzersizleri nizami yapmaya, işin mantığını kavramaya ve bu sporu hayatlarına az ya da çok nasıl entegre edebileceklerine kafa yorarsa bu spordan daha iyi verim alacaklardır.

Teşekker ederim hocam :)

2.ay programında günde 3 bölge çalıştırılıyor forumdan okuduğum kadarıyla herkes günde 2 bölge demiş?

günde şu kadar bölge olacak gibi bir zorunluluk yok.

ama yeni başlayanların programı çok dağıtmaması gerekir. bunun için yeni başlayanlar daha yüzeysel ve genel çalışmalı.

tecrübe ve gelişim arttıkça daha detaya inilebilir ve bu da günde 2 hatta 1 bölgeye inmeyi gerektirir.

arkadaşlar bu program bitince ne yapıcaz ? yani 4.ay programı 5.ay falan yokmu hazır yoksa biz fotoğrafımızı koyucaz 3 ay bitince öylemi program çıkartılıyor.

:) 4 ay boyunca v.g. programı neye göre nasıl hazırlanıyor hiç mi merak etmeyeceksin? hep hazır program mı bekleyeceksin? bence 4 ay bir takım bilgiler edinebilmek için yeterli bir süre. tabi ki küçük soru işaretleri olacaktır. bunlar hakkında forumdan yardım istemen de bir mahsur yok.

Yeni başladım flexor ,yeni aşlayanlar bench ile 10kg ile başlayabilir yazmış, ben 40 ile başladım. Ağrı sebebiyle 1 haftadır istirahattayım:D .Bir de üstüne 10kglik 2 dumbell ile yatarak göğüs açma da olunca iflahım kesildi.Sonra ki dumbell hareketlerini iyi yapamadım göğüs taşıyamadı. 4x8 şeklinde verdi bir de. 4 set bence fazla değil mi daha ilk gün yav. Keşke benche 20kg ile başlasaymışım. Bu spor salonunda ki hocalar ilgilenmiyor ya. İnsan başında durur ilk sefer şu kadar ağırlık kullan der.
Adam dene hangisini kaldırabiliyorsan yap dedi. İLk seferde denmemesi gereken birşey bu. 3.gün kolumu tam kaldıramıyorum havaya yav.

Oncelikle sunu belirtmek isterim, Flexorun hazirladigi program mukemmel, her bir ayrintisina kadar.
Hocam, 1. ve 2. ay programlarini harfiyen uyguladim (tavsiyenizi dinlemeden protein de kullaniyorum bu arada :D) Genel olarak ozetlersem:
Salonda hoca yok ama 4-5 yildir calisan arkadaslarim var, hem kilo secimime hem antramanlari duzgun yapmama yardimci oluyorlar. Bu buyuk bir sans. 1.78 boy 62 kiloyla basladim. su an 64 kiloyum.Yagsiz bir vucudum var.

Kollarda sonuc mukemmel, hem biceps hep triceps olarak. 6 Kiloyla basladigim harekete 16 kilo az geliyor su anda. Omuz da normal, belki bir cok sporcunun aksine omuz calismaktan nefret etmememden dolayi, gozle gorulur bir degisiklik var. Kanat antremanlari ya zayif ya da ben dogru agirlik secemememden dolayi hic zevk almiyorum, ama salondakiler gozle gorulur bir degisimin oldugunu soyluyorlar.
Gogus konusunda skintim var, hic etkisini goremiyorum, ya hareketleri duzgun yapamiyorum ya da kollar zayif oldugu icin yeterli agirlik kaldiramiyorum (en son 45 kilo bench press) Onumuzdeki haftadan itibaren 3. programa geciyorum. ama gogus olayina bir cozum bulmam lazim.

Yeni baslayanlara tavsiyem, bundan iyisi samda kayisi, hareketleri duzenli ve tam hakkini vererek yapin, baska bir programa gerek kalmaz, 1 hafta kilo testi yapin, hangisi uygunsa onu secin. Bende ilk gun sonra koluma sicak havlu sarmistim :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:22 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:14 ----------

Yeni başladım flexor ,yeni aşlayanlar bench ile 10kg ile başlayabilir yazmış, ben 40 ile başladım. Ağrı sebebiyle 1 haftadır istirahattayım:D .Bir de üstüne 10kglik 2 dumbell ile yatarak göğüs açma da olunca iflahım kesildi.Sonra ki dumbell hareketlerini iyi yapamadım göğüs taşıyamadı. 4x8 şeklinde verdi bir de. 4 set bence fazla değil mi daha ilk gün yav. Keşke benche 20kg ile başlasaymışım. Bu spor salonunda ki hocalar ilgilenmiyor ya. İnsan başında durur ilk sefer şu kadar ağırlık kullan der.
Adam dene hangisini kaldırabiliyorsan yap dedi. İLk seferde denmemesi gereken birşey bu. 3.gün kolumu tam kaldıramıyorum havaya yav.

bu arada soylemeyi unuttum, 3. ayin son haftalarinda omuz - tricep antremani sonrasi gomlegimin omuz kisminda dikis atti, evet gomlek dardi ama, yine de sonuclarin bariz gostergesi, sakliyorum gomlegi :D

selamın aleyküm hocam. Yaptıgınız program guzel galıba bilmiyorum. cunku cogu yabancı olduğum kelimeler verdiğiniz linkte 404 fount hatası veriyor bana yardımcı olurmusunuz 8 aydır kendı çabamla çalıştım ve resimde gördüğünüz hale yenı yenı gelıyorum. bana yardımcı olurmusunuz hocam

Back
Yukarı