Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

flexor hocam benim kilom 60 boy 1.75 salonda ağırlıkların hepsini 30 da kaldırıyorum sizce arttırmalımıyım ? (başlayalı 3 gün oldu ):D

olayın daha temelinde hata var..lütfen forumla daha çok aşina olun..bol bol okuyun..

S - Başlangıçta Önerilen Ağırlık Programı Nedir ?
C - Ağırlık çalışmalarına yeni başlayanlar, ilerlemiş olanlar kadar temel hareketlere önem vermelidirler. Temel hareket, başlangıç demek değildir. Birçok kasın kullanıldığı ve en fazla geliştiren egzersiz demektir. Çalışma kadar dinlenmek de önemlidir. Zannedildiği gibi kaslar, çalışma anında değil, dinlenme anında gelişir, kuvvetlenir ve kendini yeniler. Bu süre 48 - 96 saat arasında değişmektedir. Demek ki bir çalışma programı, dinlenme günlerini de içermelidir.
Yeni başlayanlar, tüm vücudu çalıştıracak bir program uygularken, kullanacakları ağırlıkları da bulmak ihtiyacındadırlar. Genellikle ağırlıklar, 10 tekrar yapabileceğiniz bir ağırlık olmalı ve son iki tekrar sizi epeyce zorlamalıdır. Eğer hareketi 10 tekrar yapabiliyorsanız, ağırlığı hafifçe arttırın. Ne kadar ağırlık kaldırabildiğinizle pek ilgilenmeyin. En iyi duruş pozisyonunda, çalışan kasa konsantre olarak çalışın. Kuvvet artışı, form, ölçü ve şekillenme, ilerdeki konularda vereceğimiz çeşitli programlardaki uygulamalara göre, zamanla gelecektir.(1)
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

selam herkese

sitede cok hoclarcok deneyimli oncelikle bneim sorum olcaktı:
17 yasındayım
1.80 boyundayım
ve 100 kiloyum ama 90 gosteriyorum nereye gitsem sende iyi ivicut var degerlendir diyorlar omuzlarımda oldukca genis hocam ben 1 aydır gitmeye deva mediyorum her hatreketi 7X7 yapıyorum ve 8 piramitteyim ama fala yorulmuyorum sadece hareketlerde yorluyormeve gidincede hersey bitiyor simdi sizin verdiginiz 1.ay programına gerimi doniyim yoksa boyel deavm mıediyim

selam herkese

sitede cok hoclarcok deneyimli oncelikle bneim sorum olcaktı:
17 yasındayım
1.80 boyundayım
ve 100 kiloyum ama 90 gosteriyorum nereye gitsem sende iyi ivicut var degerlendir diyorlar omuzlarımda oldukca genis hocam ben 1 aydır gitmeye deva mediyorum her hatreketi 7X7 yapıyorum ve 8 piramitteyim ama fala yorulmuyorum sadece hareketlerde yorluyormeve gidincede hersey bitiyor simdi sizin verdiginiz 1.ay programına gerimi doniyim yoksa boyel deavm mıediyim

bu programı size kim yazdı merak ediyorum zira yeni başlayan birisi 7x7 yapmaz..3x10 yapar

hocam bu programı tekvandocu biri yazdı ilk haftalar 3x3 yap dedi sonra hafif gelmeye basalrsa arttır dedi son 1 haftadır 7x7 yapıyorum
kafkam cok kasrıstı acaba yeniden mi baslasam

flexor hocam ve diger hocalarım

1. ve 2. ay programalrı yapmıs abimiz ama 2. ayın programında 1. ay programından hic biri yok 1. yadki programalrı bidah yapmıcmıyız yapcaksatanezamn ayrdımcıoabilirmsiniz

flexor hocam ve diger hocalarım

1. ve 2. ay programalrı yapmıs abimiz ama 2. ayın programında 1. ay programından hic biri yok 1. yadki programalrı bidah yapmıcmıyız yapcaksatanezamn ayrdımcıoabilirmsiniz

ne yazdığını çözemedim..lütfen daha anlaşılabilir yaz..

sen bu programlara güven..aynı olmak zorunda değil..

hocam sunu soylemek istedim flexor hoca 1. ay ve 2. ay yapılcak hareketleri gostermis ama 2. ayda 1. ayın hareketleri bulunmuyor

bende ilk ay yaptıgımız hareketleri 2 . ay yapmıcakmıyız onu soruyorum yapcaksak nasıl yapcagız merak ettigim bu :D

hayır hangi ayda ne öneriyorsa onu yapacaksın..önceki aydakileri yapmayacaksın..

Hocam benim de bir kaç sorum olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim.

Benim gittiğim salonda
Seated (Cable) Row yapacak alet yok ama ona benzer birşey var. Bench Press makinesine benziyor.
Pushdowns aletinin halatlısı yok
Cable Crossover aleti yok
Decline sehpa yok
T-Bar Rows yapmak için bişey yok

acaba bunlar yerine bir alternatif yazabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler

Merhaba;

Ben Arkun.21 yaşındayım.Üniversite öğrencisiyim.Çocukluğumdan beri zayıflığımdan çok şikayet ettim.Ne kadar yesem de kilo alamadığımı anladım.Büyük ihtimalle metabolizmanın hızlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Şu yaşıma kadar en fazla 65 kg ı görebildiğimi hatırlıyorum.Ankara bahçelievler de Dolunay Gym adında bir spor salonuna yazıldım.1 hafta oldu.Beslenme diyeti programının beni sıkabileceğini söylediler ancak her gün yemek zorunda olduğum besinleri not tutturdular.Şu anda beslenme diyetim şu şekildedir.

Saat:09.00 Kahvaltı: 2 adet yumurta, 1 adet haşlanmış patates, bir kaç dilim beyaz ve kaşar peynir, domates, salatalık, zeytin, bal,ekmek ve çay ya da meyve suyu.

Saat:13.00 Öğle: 1 kase yoğurt, 150-200 gr tavuk eti(ya da balık), 1 porsiyon pilav ya da makarna, meyve suyu

Saat: 18.00 Akşam: 200 gr tavuk eti, 1 porsiyon baklagil ya da makarna, meyve suyu, ekmek.

Saat: 22.00 Gece: 1 porsiyon yemek, süt.

Günde 4 öğün yemek yememi tavsiye ettiler.Özellikle idmana gelmeden 2 saat önce iyice beslenmemi ve idmandan çıkar çıkman hemen et ürünleri almamı istediler.Zaten idmandan sonra acıkıyorum.İdman sırasında bol su ve aralarda kan şekeri yükseltmesi için sarı üzüm yiyebileceğimi belirttiler.

Programıma gelince.Orada herkesin bir kartı var.Benim kartımda yazan program hatırladığım kadarıyla şu şekilde;

-10 dk. Bisiklet(Cardio)
-leg pres 4 x 10
-bench pres 4 x 10
-ters mekik 4 x 15
-ense lat 4 x 10
-bar curl 4 x 10
-triceps 4 x 15
-mekik 3 x 20

Şu anda hafta 3 kez spor salonuna gidiyorum.

www.dolunaygym.com

Uyguladığım bu sistemin doğru,yanlış yönlerini ve yeni başlayan biri için önerilerinizi bana söylerseniz sevinirim.Bilinçli bir iş yapmak istediğim için buraya da sık sık uğrayacağım.1 yıl içerisinde 70 - 75 kg a çıkabileceğimi söylediler.Umarım başarabilirim.

Arkun,

Beslenme forumunda kas kütlesi inşa etmek için nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili başlıkları incelemelisin..

Senin durumuna benzer bir sürü üye çıkıyor.
Ve hepsi elinde hocalarının verdiği değişik, baştan savma, eksiklerle dolu beslenme programları ile foruma danışıyorlar..
Ve bu durumlar tekrarlandıkça bazı hocaların "cahilliklerine" ve "baştan savma" hareketlerine karşı tepkim daha artıyor..

Bir hoca kas geliştirmek isteyen ve motivasyonu yüksek sporcusuna kahvaltıda tüketmek için 2 yumurta önerebilir mi?
Sadece 2 yumurta tüketimi ile nasıl bir farklılık yaratmayı hedeflemiş olabilir acaba hocan çok merak ediyorum.

13-18 saatleri arasında vücudunu 5 saat aç bırakmana nasıl göz yumulmuş? veya dikkatten kaçmış?
Saat 22'de bir porsiyon yemek ne demektir?
Hocan casein içerikli protein türevlerinden ve yatmadan önceki öğünlerde yağsız peynir türevleri tüketmenin öneminden bahsetmedi mi?

İdman aralarında üzüm ile basit şeker alımının kan şekerini hızla yükselttikten sonra aynı hızla düşüreceğinden ve bunun idmanda halsizlik ve bayılma hissi yaratacağından, basit şeker alımının (üzüm suyu) hemen idman sonrası boşalan glikojen depolarını doldurmak ve anabolik süreci en kısa sürede başlatmada çok önemli olduğundan sana bahsedilmedi mi?

Peki o zaman bu hocanın, hocalık mertebesine erişmesinin ayrıcalığı ve ortaya koyduğu katma değer nerede?

Bir kişi hoca olduğunu iddia ediyorsa, sporcusunun başarısı ve gelişimi kendi başarısı sayılır..
Ne yazık ki bu gerçeği bilen hoca sayısı o kadar az ki...

Hocam benim de bir kaç sorum olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim.

Benim gittiğim salonda
Seated (Cable) Row yapacak alet yok ama ona benzer birşey var. Bench Press makinesine benziyor.
Pushdowns aletinin halatlısı yok
Cable Crossover aleti yok
Decline sehpa yok
T-Bar Rows yapmak için bişey yok

acaba bunlar yerine bir alternatif yazabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler
Sanırım benim sorumu görmediniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam tekrar merhaba;

Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler.Yalnız söylemek istediğim bazı şeyler var.Gittiğim spor salonundaki hocanında eksikleri var elbette ancak bende de problemler var.

İlk olarak söylemek istediğim beslenme diyetini kendim hazırladım.Bu yüzden hangi saatlerde ne yemem gerektiğini çok fazla bilmiyorum.Spor salonundaki hocam bana sadece diet listesinin beni sıkacağını o yüzden vermeyeceğini söyledi.Bende kafama göre bir diet listesi oluşturdum.Bu konuda çok eksiğim var ve forumlardan bunu öğrenerek düzeltmeye çalışacağım.Bir diğer problemimde öğrenci olmam bu yüzden maddi sıkıntılarım mevcut.Beslenme için olabilecek en uygun liste bana gerekli.Söylenen her şeyi alabilecek maddi gücüm yok.

Üzüm konusunda da aklıma geldi.Bana idmandan sonra yenmesi söylendi sanırım ancak idman sırasında yenmesinin sakıncaları belirtilmedi.Bu konuda da hocamın hatası var.Benimle çok fazla konuşmadı.

Forumları takip ederek kendime uygun bir liste oluşturacağım.Ama lütfen yardımlarınızı bilgilerinizi esirgemeyin.Forumları da zaman buldukça okuyacağım.

Çok teşekkürler...

üstad peki bu hareketlerin hepsini hangi aletleri kullanarak yapabiliriz.birde en kullanışlı çalışma istasyonu hangisidir bilgi verirmisin bize.

Uygulanan program doğru mu?

Merhaba;

Forumunuzu yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum. Bu sürede bildiklerim kadar bilmediklerimin de ne kadar çok olduğunu gördüm. Bir sürü püf noktası bir sürü konu mevcut. Durmadan okuyorum. Yeni başlayanlar için belki de çok karmaşık olabilir ama yavaş ve doğru algılanırsa zamanla bütün bilgiler işe yarayacaktır. İnşallah bu seviyeli forum daha çok insana faydalı olur..

Benim başlıkla ilgili sorum hocanın çalışma programının bana uygun olup olmadığıyla ilgili..(Forumda tam bir cevap bulamadım.)

Daha önce 1.5 ay gibi sürelerle 3 farklı dönemde ağırlık çalıştım. Sonuçta salondaki hocanın da söylediği gibi düzgün bir çatıya sahip oldum. Fakat son 1 sene de 13kg civarında kilo aldım ve kaslarım küçüldü. 1.86 boyundayım ve 91 kiloyum. Spora 2 hafta önce tekrar başladım ama başlamadan önce diyetle 4 kilo vermiştim. Hocayla konuşarak 2 haftalık normal bir başlangıç programıyla ağırlığa tekrar ısındım.

Şimdiki programım şu şekilde;

1.gün
Bisiklet -3dk.
Mekik - 3xMAX
Bench Press - 3x8
Polaris - 3x8
İncline Press - 3x8
Dumbell Fly - 3x8

5dk dinlenme

Scott Curl - 3x8
Consantration - 3x8
Barbell Curl - 2x8
Leg Curl - 3x8
Altmide - 3xMAX
Yürüme -10dk.
Yürüme - 10dk.

2.gün
Bisiklet -3dk.
Mekik - 3xMAX
T-Bar Machine - 3x8
Lat Pulldown - 3x8
Lat Pull-in - 3x8
Lat Pulldown Öne - 3x8

5dk dinlenme

Lying dumb ext. - 3x8
Push Down - 3x8
Dumbell French - 3x8
Hyperextention - 2x10
Calf - 2x10
Sopa Çevirme - 3dk.
Yürüme - 10dk.

3.gün
Bisiklet -3dk
Mekik - 3xMAX
Omuz Dumb. Press - 3x8
Lateral Raise - 3x8
Deltoid Press - 3x8
Upright Rowing - 3x8

5dk dinlenme

Wrist Curl - 2x8
Ters Wrist Curl - 2x8
Leg Press - 3x8
Leg Extension - 3x8
Ayakta Yana eğilme 3x25
Yürüme 10dk

Bu program 6 haftalık verildi ve ağırlık artırmadan yapmam gerekiyormuş. Ancak ben ağırlık artırmama kısmını pek anlayamadım. Bunun yanısıra salonda kuralları gereği 1 haftada 4 günden fazla spor yapılamıyor. Gelişmiş bir program bu sürede nasıl uygulanır? Doğruluğuna inandığım her konuda sonuna kadar sabır gösterebilirim. Bu yüzden bu 6 haftalık programa, sizce bu şekilde devam etmeli miyim? Teşekkürler..

uyguladığınız proğram yeni başlayanların proğramına caedio ilave edilmiş haline benziyor fakat cardioda dikkate alınan şey kas yoğunluğunuda kaybetmemek çünkü kas ölçüsü düştükçe enerji tüketiminde azalacak buda kilo atımını oldukça yavaşlatır.

Dikkatimi çeken çok yoğun cardio var oysaki ağırlıkçalışmalarında adelenin belli bir pozisyona çıkması için hele yeniysen 3 ay cardio yapmamalısın . 3 ayda adele daha iyi enerji tüketticek daha uzun ayakta kalıcak ve daha çok çalışacak pozisyona geldiğinde cardio eklenebilir.

uyguladığınız proğram yeni başlayanların proğramına caedio ilave edilmiş haline benziyor fakat cardioda dikkate alınan şey kas yoğunluğunuda kaybetmemek çünkü kas ölçüsü düştükçe enerji tüketiminde azalacak buda kilo atımını oldukça yavaşlatır.

Dikkatimi çeken çok yoğun cardio var oysaki ağırlıkçalışmalarında adelenin belli bir pozisyona çıkması için hele yeniysen 3 ay cardio yapmamalısın . 3 ayda adele daha iyi enerji tüketticek daha uzun ayakta kalıcak ve daha çok çalışacak pozisyona geldiğinde cardio eklenebilir.

Kardiyo yoğunluğu derken bisiklet, yürüme, sopa çevirme gibi hareketleri mi kastettiniz?

Ölçülerim omuz:128 göğüs:110 kol:37 bel:88 bacak:68 calf:40 boy:186 kilo:91 Vücudumda yağlanma daha çok karnımda(göbek:o), bacaklarımda ve biraz da göğüslerde. Benim isteğim göğüslerimi çok iyi geliştirmek ve karnımı eritmek. Galiba göğüs kaslarım tembel hemen biçimsizleşiyor bırakınca. Bu açıdan sizce bu programı ne şekilde düzenlersek daha iyi bir fayda sağlayabiliriz?

Not: Şu anda vücudum kendini biraz toparladı diyebilirim. Kollarımda ve omuzlarımda hacim arttı ancak göğüs ve karında sanki hiç ilerleme kaydemedim. Ancak başlayalı daha 27 gün oldu.(haftada 4gün)

FleXoR hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sormak istediğim iki konu var.
Birincisi forumu baya bir okumama rağmen 3*(12-15) 4*8 farkını tam anlayamadım. Anladığım sıkılaştırmak için az ağırlıkla çok tekrar ; kas yapmak için çok ağırlıkla 4*8 yapmak.
Bir aydır salona gidiyorum. Hocaya amacımın fit omak olduğunu söylemiştim ve bana ilk ay sizin programınıza benzer bir program verdi ve hareketlerin hepsi 3*15 tekrardı. Ortalama 45 dakikada bitiriyordum. İkinci program için başka bir hocayla yeni görüştüm. Amacımı yine fit olmak olarak belirttim ve yine sizin ikinci programınıza benzer bir program verdi. Ama bu sefer 3*12 tekrarlar mevcut. İkinci programın 1. (10 hareket) ve 2. (9 hareket)günlerini de en fazla 45 dakikada bitiriyorum ve çok yorulmuyorum. Salona gitmek için malesef vaktim olmuyor.
İkinci sorumsa vaktim olmadığı için bu 2. programın hareketlerini tek günde yapsam olur mu? Yoksa 2. programımı 4 ayda ancak bitirebileceğim.

sitede bir makale var eminim hepimiz okumuşuzdur
https://www.bodyforumtr.com/vucutgelistirme/yeniler-icin-maksimum-yuklenme-a131.html

yeni başlayanlar icin uygun diyor, şimdi kararsiz kaldim uzun sure ara verdim bb.e (3 aydan fazla) vee yeniden başlamak istiyorum peki flexor hocanin yazdigi programimi izlemeliyim yoksa yukardaki makaledeki programi yapsamda olur mu ? bana yukardaki progra mdaha guzel geldi ve makalelede yeni başlayanlar icin uygun yaziyor.şimdi o program yeniler icin uygun deil derseniz sitede ne işi var o zmn o makalenin ? kaldı ki kaynaklari da epey iyi. sizin goruslerinizi merak ediyorum burada bi tezatlık olmuyor mu ?

Back
Yukarı