Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

arkadaslar ltfnn ltfnn birisi bana cvp versin ben 7 senedir basketbol oynuyorum yanii kendime yeni baslayan diyemycem çunku hep antreman yaptım sporcuyum ve bundan önce 5 aylık bir body de yaptım ama pek verimli degildi ltfn biri bana sölesin amion asit aldım protein aldımm antremana basladıgım gun salondaki hocam önce adaptasyon yap yani butun aletleri 1 hafta 2 ser set kullan hafif hafif dedii onuda yaptım simdi siszen verimli bir program istiyorum ne yapmalıyım kaç tekrar yapmalıyım piramit set işe yararmı her bölgeyi haftada 1 defa çalıstırmak ve setlerde ısındıktan sonra kaldıra bilecegimz max kiloyu 6 tekrar seklinde kaldırmak iyimi ltfn biraz aydınlatın teorik konusmayın anlamıyorum duh ve bu sporu gerçekten seviyorum elimden gelse salonda yatıcam...... flexor abimizde bi cvp yazarsa sevinirim....bench_O

bu başlığın ilk sayfasını okuyun lütfen..

programı yazan arkadasım ust gogus ıyı tamam yenı baslayana bu dambul pres nereden ıcap ettı dambul yamna acıs daha ıyı olmazmıydı hadı bunuda anladık bench pres nereye gıttı de ana kas gurubu varken dambul bench pres bunu da anladık kanat tan once onkol koymussun bu programı hıc denedın mı sen kol kasıldıktan sonra kanadı kı cok tekrar gerektıren bır bolgedır kısı nasıl yapacak dusundun mu hıc hele bır ıtme gogus ıkı cekme bolge hareketı koymussun calısırken ve bolgelerı belırlerken bır ıten bır ceken kas gurubu koysan daga ıyı olmaz mıydı madem ıkı buyuk kas gurubu koyacan programa ust ıcın bunu kol yerıne bacakla destekleseydınde ıkı buyuk kas gurubunu calıstırdıktan sonra hıc yuklemeseydın ıkıncı programada doldurmussun 3 ıten kas gurubu ıkı ıten yada ceken kas gurubu arasına bır ceken yada ıten kas gurubu koymak gerekmezmıydı bence verdıgın bu programı bırdaha gozden gecır ıstersen ayrıca bır programın herkezde aynı etkıyı gostermıyecegını pogram verılırken kısının kılo boy ve burada sayılmayacak bır cok farklar vardır her anatomı aynı degıl ve herkeze aynı programının verılemıycegınıde belırtmen gerekmezmıydı daha soylenecek cok sey var aslında ama bu kadar yeter herhalde hepınıze saygılar

suleyman budak sen bu yorumu flexor hocanın programına mı yaptın? sadece gülüyorum :D

Niye ki suleyman budak 'ın dediği şeyler konusunda bir fikrim yok ama, flexor hocada bir insan. Kimseyi gerçek hayatındada tanımıyoruz. Herşey olabilir. Bu kadar emin konuşma bence. Suleyman Budak'ın dediği şeylerde mantıksız değil 1-2 şey hariç.

gulen kendıne baksın gulsun 21 senedır bu spordayım 17yıldırda hacalık yapıyorum yanı cogunuzun yası kadar bu sporla ıc ıceyım bence ne halınız varsa goun

öyle deme madem bu programı yetersiz buluyorsun sen bir başlık aç yeni başlayanlar için bir program yaz suleymanbudak06. Birlikte tartışalım bilgi paylaşımı yapalım burası sonuçta bu sporla uğraşanların forumu. Ne kadar çok program olursa insanlarında o kadar çok seçme şansı olur. Daha iyi öğreniriz böylelikle..

Niye ki suleyman budak 'ın dediği şeyler konusunda bir fikrim yok ama, flexor hocada bir insan. Kimseyi gerçek hayatındada tanımıyoruz. Herşey olabilir. Bu kadar emin konuşma bence. Suleyman Budak'ın dediği şeylerde mantıksız değil 1-2 şey hariç.

Flexor hoca bu programı 2006 senesinde yazmış (belki sen o zaman kısa pantolonla geziyordun...) farkındaysan eğer senelerdir kimse çıkıp bişey dememiş, 3 sene sonra birisi gelmiş programı kötülüyor... bu forumda çok bilgili kişiler var... milli sporcular da dahil müsabık olmuş birçok kişi burada paylaşımda bulunuyor... şimdi birisi çıktı programları beğenmedi diye haklı mı oldu? cezanın dediği gibi beğenmediyse eğer bir başlık açar... önce kendini tanıtır 21 senedir bu sporu yapıyorum der, kendi fikri olan programları yazar... sonra onun programları değerlendirilir...

tabiki çamur at izi kalsın şeklinde olmamalı. Açarsın başlığını yazarsın programını özgeçmişini birde fotolarını koyarsın sonra burdaki üyelerde karar verir kimin programı daha mantıklı daha iyi diyerek.

bu başlığın ilk sayfasını okuyun lütfen..

diez ltfn ben butun formu ezberledim diye bilirim hatta bas sayfayı da tekrar tekrar okudum cvp alamadım kısada olsa bi cvp yazsanız olmazmı rica ediyorum .............

not: 7 yıldır bilgisayarcıyım program yazıyorum ve ilk defa bukadar yararlı bir site ve bukadar bilgili insanları bir arada gördüm..
weightlifter

https://www.bodyforumtr.com/forum/viewforum.php?f=22

yukarıdaki linkte hareketlerin yapılış şeklini görebilirsin orjinal isimlerin hangi hareket oldugunuda görebilirsin

Daha 10 gün olmadı bb ye başlayalı fakat, spor alt yapım var, yani vücudum iyi durumda olduğu halde tabikide ben 0 dan BB sporuna başladım.

Hocama sordum yağ yakmama yardımcı olacak herhangi bir ilaç önerecekmisiniz diye. Bir ilaç önerdi, 100 liralık bir alaç fakat tam ismi bilmiyorum. Sakıncalı olmayacağını söyledi fakat, çok pahalı, sizce boşamı kullanmış olurum? Saygılar.:arrow:

(Not: cevabı tahmin ediyorum, ilaç ismi belli değil felan, bin türlü ilaç felan var diyeceksiniz, sadece ilk 3 aylık programı bitirmeden herhangi bir ilaç kullanılmama uyarısı tüm ilaç türlerinimi kapsıyor_?)

Son düzenleme:
trapez kas larının gelişmemesi için ne yapmamalıyım

yeni başladım ve trapez kaslarımın çıkmasını istemiyorum. hangi egzersizleri yapmamalıyım

bu arada ben evde 1 ay düzensiz olarak dumbıllarımla çalışma yaptım. Direk 2 inci ay programından başladım. Bir sakıncası olurmu?? Şuan da kas ağrılarım oluşmuyor.

programı yazan arkadasım ust gogus ıyı tamam yenı baslayana bu dambul pres nereden ıcap ettı dambul yamna acıs daha ıyı olmazmıydı hadı bunuda anladık bench pres nereye gıttı de ana kas gurubu varken dambul bench pres bunu da anladık kanat tan once onkol koymussun bu programı hıc denedın mı sen kol kasıldıktan sonra kanadı kı cok tekrar gerektıren bır bolgedır kısı nasıl yapacak dusundun mu hıc hele bır ıtme gogus ıkı cekme bolge hareketı koymussun calısırken ve bolgelerı belırlerken bır ıten bır ceken kas gurubu koysan daga ıyı olmaz mıydı madem ıkı buyuk kas gurubu koyacan programa ust ıcın bunu kol yerıne bacakla destekleseydınde ıkı buyuk kas gurubunu calıstırdıktan sonra hıc yuklemeseydın ıkıncı programada doldurmussun 3 ıten kas gurubu ıkı ıten yada ceken kas gurubu arasına bır ceken yada ıten kas gurubu koymak gerekmezmıydı bence verdıgın bu programı bırdaha gozden gecır ıstersen ayrıca bır programın herkezde aynı etkıyı gostermıyecegını pogram verılırken kısının kılo boy ve burada sayılmayacak bır cok farklar vardır her anatomı aynı degıl ve herkeze aynı programının verılemıycegınıde belırtmen gerekmezmıydı daha soylenecek cok sey var aslında ama bu kadar yeter herhalde hepınıze saygılar

Önce Kurallaa uyup başlık sahibine arkadaşım dostum yada başka bir şey demek yerine Kişinin adını vererek başlayın. Kurallara uyun!!

1- dumbell fly dumbell pressten daha riskli bir harekettir.

2- Herkes farklı demişsiniz. daha dümdüz vucuda program nasıl çıkarıyorsunuz. Başlığı okumadınız galiba ''yeni başlayanlar'' sizce doktor hastalığı nasıl teşhis eder ? (kişiye sorular sorup kişiyi tanımaya çalışıptamı teşhis eder yoksa direk kişiye ilaçmı yazar )

3-Programın amacı kişinin hangi guruplarda yetenekli hengilerde zayıf olduğunu tespit etmektir. yani proğramın amacı yetenek vermek değil yeteneği görmektir.

4-Program press ve açış mantığı ile tasarlanmıştır.

5- 1. ve 2. bölgelerde birbirini hazırlayan bölgeler seçilmiştir.

6- 1itme 1 çekme gurubu ile aynı yoğunlukta değildir (örnek 50 kg çekeriz 100 kg iteriz. 2 çekme kasa 100 kg yoğunluk verirken 1 itme kasa 100 kg yoğunluk verir. 1 itme 1 çekme simetri bozukluğuna gider)

20 yıldır Aldığım eğitimler
Namık ekin
Ahmet okumuş
Ahmet enünlü
prf dr. mustafa coşan
prf dr. Ahmet çapbakan
amerikan hastanesi prf dr. utku demir
dç.prf Anto serigo

Daha yazacak çok kişi var fakat bu kadarı yeterli :D

15 yıldır verdiğim eğitimler
Ordu jim salonu baş ant
Alay jim baş ant
Özel kuvetler
bordo berililer (hız çabukluk, güce dayalı ant sistemi )
Özel birimler
5000 yakın sivilin eğitimi (VERİLEN EĞİTİMDE sıfır sakatlan ma)

Son olarak verdiğim eğitimde 30 yıllık,40 yıllık 20 yıllık vg hocaları beden eğitimi öğretmenleri,akademiye ,harb okuluna hazırlananlar,emniyet teşkilatı vs vs

Daha yazacak çok şey var ama bu kadarı yeterli :D

17 yıllık bir hocamız en azından spor terbiyesi ve ahlakına sahip olurdu . bu ahlak burada başlık açıp arkadaşlar flexor hocamız başlık açmış emek vermiş teşk ederiz buda benim programım flexor hocanın programına altermatiftir gibi. benim bildiğim 17 yıllık salon tozunu yutmuş biri bunu yapardı.

Son düzenleme:
hocam biz sana güveniyoruz, merak etme...
bu suleyman budak isimli arkadaş 21 senedir bu sporu yaptığından bahsediyor ama 21 senedir "dumbell" yazmasını öğrnememiş daha... eminim kendi yazdıklarını şimdi okusa bişey anlamaz :D

"dambul" ney suleyman budak???

biraz of topic olacak ama allahım ya gülmeden edemedim:) burası tartışma platformu...benim programım seninkini döver yeri değil. eğer öyle bir çabanız varsa gidin er meydanına:)... eminim süleyman budak burada popülerliği yakalayamadı diye bir daha foruma girmez bile. kendini gösterecek başka bir forum aramaya başlamıştır.

arkadaşalr bir soru sordum ama cevap alamadım hala yardımcı olunuz lütfen. Ben trapez kaslarının çıkmasını istemiyorum insanı düşük omuzlu gösteriyor. Hangi egzersizleri yapmamalıyım bu kasların gelişmemesi için

arkadaşalr bir soru sordum ama cevap alamadım hala yardımcı olunuz lütfen. Ben trapez kaslarının çıkmasını istemiyorum insanı düşük omuzlu gösteriyor. Hangi egzersizleri yapmamalıyım bu kasların gelişmemesi için

merhaba apollonn,

Direkt etkileyen egzersiz shrug haraketidir, bunun dışında trapezi kullandığın hareketler; Barbell behind neck press, Military press, Barbell upright row, Lateral raise hareketleridir. Genel bilinen hareketleri yazdım, bu tip hareketler trapezin daha çok alt ve orta kısmını etkiler, senin istemediğin görüntü için trapezin esas üst tarafının gelişmesi gerekir. Trapezi çalışırken hissetmek kolaydır, çalıştığını hissedersen hareketteki açı/duruş/ağırlık gibi parametrelerle oynayabilirsin. Ama sanırım Flexor hoca yazmıştı, Lateral gibi vazgeçilmez ve trapezin synergist(etkilenen,yardımcı) kas olduğu bir hareketi yaparken ağırlığı fırlatmadan, yavaşça hatta aradaki açılarda durdurup kaldırmaya devam edersen trapeze fazla vurmaz.

Eveet ohh uzun sürdü ama 14 sayfanın tamamını okudum.

Sayın Flexor hocam,benim sorum şöyle olacak (gerçi aynısını bu konu altında biri daha iki kere sormuş ama onada cevap yazılmamış)

Programa yeni başladım yarın 2. antreman olucak.Bi 4 yıl kadar önce 2 ay salona gitmişliğim var o yüzden alet kullanımında çok sıkıntı yaşamıyorum.Hangi alet nasıl kullanılır iyi kötü biliyorum.Şu sıralar yaygınlaşan sosyetik spor salonu kültürü nedeni ile cok sayıda aleti rahat bulacağımız salonların fiyatlarıda uçmuş durumda(evime yakın çevrede 2 yere sordum biri aylık 75 biri 90 tl dedi:S)
Bu yüzdem Polis Lojmanlarının Sosyal tesisindeki salonu seçtim.Fakat ilk ay programında problem yaşadım çünkü Seated (Cable) Row hareketini yapacak alet salonda mevcut değil.Bana bu hareket yerine alternatif bir hareket önerebilirmisiniz.Yolun başındayken düzgün başlayıp gideyim.

hah birde triceps pushdown hareketini ben wide-grip lat pulldown aleti ile yapıyorum ama kısa tutma ucunu kayıp mı ettiler hiç olmadımı bilmiorum triceps pushdown hareketinide lat pulldown daki uzun tutma parçası ile yapıyorum problem yaratmaz herhalde.(2 ayda ipli versionda problem yaşayacağım demek oluyr bu)

Şimdiden teşekkür ederim.

cable row a alternatif barla rowingdir fakat yeni biri barla rowinge hazır bir alt yapıda değildir ve beli sakatlayabilir. o yuzden d.row daha risksiz ve hemen hemen aynı bölgeye hitap eden bir harekettir.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=9564&postcount=13

2.Sorunuzun cevabı hareketi nizami yapmanız daha önemlidir. çok sorun olmayacaktır.

Back
Yukarı