bir günde kaç adet muz tüketiyorsunuz

günde kaç adet muz tüketiyorsunuz?

• Total voters
    417
Aslında 1 den fazla yenmeme denme sebebi insülin vs.. den ziyade içeriğinde karbo miktarı.

Yani bir büyük muzda ortalama 35 gram civarı karbo var , bunun yarısıda şeker ayrıca.
Az buz bir miktar değildir sonucta mutlaka muzun büyük faydaları var illaki ancak miktara da dikkat etmekte fayda var.

Bu arada muzdaki g.index ortalama üstü mesela bu aşağı çekilebilir , örn: muzlu süt karısımı + 1 çay kaşığı tarçında atıldımı baya zararsız bi g.index değerlerine düşüyor.

Mesela yaptığım sevidğim bi tarif var tatlı niyetine, muzu yulaf ile eziyorum bir kâsede üstüne sütle yarm olcek whey+fındık ezmesi + gene vazgecılmezm bol tarçın çok kıyak oluyor .

Genede ben max 2 diyorum oda antreman olan günler , off günlerde bence hiç şeker türevi tüketmemekte fayda var.

klavyem bozuk rahat yazmıyorum ama yorumlarımı eksikk etmiyim:):):) muzdaki karbo ürkülecek seviyede değil ,zaten tam bir basit krbo diyemeyiz fazlası potasyumdan dolayı tedirginlik verebilir oda 10 ededt gibi bir sayının üzerinde.

klavyem bozuk rahat yazmıyorum ama yorumlarımı eksikk etmiyim:):):) muzdaki karbo ürkülecek seviyede değil ,zaten tam bir basit krbo diyemeyiz fazlası potasyumdan dolayı tedirginlik verebilir oda 10 ededt gibi bir sayının üzerinde.

bu konu biraz duruma göre değişir bence.

Meyvenın yenılme zmanı var mesela 4 5 tane muzu sabah yemekle aksam yemek arasnda da fark var illaki.
---
Yada atıyorum ekto yapılı bir arkadaş çıkar burda derki 5 tane muz yiyorum hiçbir zararı yok , bu adam tabiki ürkmez :)
Sonra gelir mezo yapılı bir arkadaşta burda okuyup aa muz yararlı bak adam 5 tane yiğiyor , karbo miktarı zaten ürkülecek miktarda değilmiş diyip cumburlop diye miğdeye indrir :)
---
Mesela ben ortalama 200 gram civarı karbo almaya calısıyorum günde , bazı günler yağ arttıp karbo 100 lere kadar bile dusuyor.
Simdi 1 muzda 35 gram karbo var 3 tane yesem diyelim 100 gram karbo etti , günlük karbo ihtiyacıının %50 lik kısmını muzdan karsılamak ne kadar doğrudur :)

İlaveten , yorum atan arkadaslar neden 5 tane veya neden 1 tane yedklerini de belirtseler , zevktenmi kederdenmi bilelim :)

endo(demek istedin herhade) yapıdaki yapıdaki biri yemekten kısamaz. çünkü bu spor direk beslenme üzerine gelişyor idman ve dinlenme yemekten sonra gelir. endomorpic bir kişinin kaderi cardiodur malesef. yemekten kısma gibi bir lüksü yok.

Son düzenleme:
bilindiği üzere muz sporcular için olmazsa olmaz bir yiyecek. özelikle patasyum ve sodyum açısından zengindir bu sayede kalp sağlığı ve kasların kendisini hızlı toparlaması sağlanır. siz günde kaç adet muz tüketiyorsunuz?

muz.jpg

1 den fazla muz zararlı gelebilir özellikle sindirime.Şişkinlik yarattıgı zaman performansınızda düşebilir.bu yüzden 1 adet yeterlidir diye düşünüyorum

Spordan sonra muz + protein tozu ( suyla ). Hiç şişlik sorunu yok. Protein tozunu muz yemeden aldığımda sindirim sorunu oluyor...

Son düzenleme:
Hiç.. Haftada oda ancak pazar günü bizimkiler pazardan alırlarsa yiyorum 2-3 adet. Gerçi aklıma gelmiyor muz yemek.. olsa acımam yerim:)

kaynaklarda muzun gi si 55 olarak belirtiliyor. ve yüksek gi 70 ve üstü olarak belirlenmiş.

yani bu kaynakları kullanarak 'muz kan şekerini çok hoplatacak bir besin değildir' diyebiliriz. ?

http://www.endokrinoloji.com/glisemik_indeks_glisemik_endeks.html

Muzun olgunluguna gore glisemik indeksi 30 ile 70 arasinda degisebiliyor Wrestler.

Yani olgun bir muz yuksek glisemik indeksli olarak degerlendirilebiliyor.

For example, an under ripe banana may have a glycemic index of 30. In contrast, an over ripe banana may be as high as 70.

Read more: http://www.livestrong.com/article/26893-list-high-glycemic-foods/#ixzz2Jn8d3Jt4

Birde muzu kararmaya başlayınca yemenin daha fazla faydalı olduğu sindirilmesinin daha kolay olduğunu okumuştum. Sanırım gi side ozaman daha yüksek oluyor.

Birde muzu kararmaya başlayınca yemenin daha fazla faydalı olduğu sindirilmesinin daha kolay olduğunu okumuştum. Sanırım gi side ozaman daha yüksek oluyor.

aynen Gi si en yüksek hali o karardığı zaman, ama kararınca yenmesi konusunda bende yazı okumuştum.

bir dönem supplement aldığım müsabık bir adam vardı, günde 2-3 kilo muz yediğini söylüyordu atıyormuydu doğrumuydu bilmiyorum valla...

1 den fazlası hem şeker açısından hemde sindirim açısından zarar bence

Back
Yukarı