bende çavdar ekmeği yada tam bugday ekmeği tuketiyorum.tabi bunuda gunluk 3 dilimi geçmiyorum.uzun zaman oldu beyaz ekmek yemeyeli.Mali67 hocam cavdar ekmegi yesek sorun olur mu? Uzun zamandir ara verdim ekmege. Çavdar ekmegi sagkiksiz mi? Gobek yapar mi?
Ikinci sorum;incline press yaparken sehpa açısı 30 veya 45 ama bunu nasil ayarlarim?
derece olarak göz kararı ayarlıyorum ben başka yolu varmı bende bilmiyorum.çokda detaya takılma boşver.30 olmaz 35 olur 45 olmaz 40 olur.bence önemli olan setler bittiğinde çalışan bölgeyi hissetmektir.O zaman ekmekte bir kaç dilimi gecmeyelim.
30 ve 45 i nasil ayarlayacagim hocambütün sehpalar ayni midir bilmiyorum ama nasil ayarlarim onu da bilmiyorum.
Ha bak derece cok da önemli degilse sıkıntı yokderece olarak göz kararı ayarlıyorum ben başka yolu varmı bende bilmiyorum.çokda detaya takılma boşver.30 olmaz 35 olur 45 olmaz 40 olur.bence önemli olan setler bittiğinde çalışan bölgeyi hissetmektir.
yok ya o kadar mesele değil yatır sehpayı yap bir set üste vurursa devam edersin.bakdın olmadı az daha kaldırırsın yada yatırrısın yerini bulursun zaten bir kere yap alışırsın ayarına.O zaman ekmekte bir kaç dilimi gecmeyelim.
30 ve 45 i nasil ayarlayacagim hocambütün sehpalar ayni midir bilmiyorum ama nasil ayarlarim onu da bilmiyorum.
Ha bak derece cok da önemli degilse sıkıntı yok![]()
sırt gunu zaten önkol çalışıyor tek hareket yapsan yine yeterli olur bence.ama asıl ptesi barbell curl ile başla idmana.Arkadaslar son biceps programim bu sekilde, biceps pztsiden cumaya yeteri kadar dinleniyor sanirim. Ayrica cuma gunu sirt kanat gunum o yuzden biceps 2 hareket yapiyorum, gerekirse 1 hareket yapabilirim. Dusuncelerinizi ogrenebilir miyim.
Pztesi
Z bar dar tutus preacher curl
Preacher Hammer curl
Concentration curl
Cuma
Ayakta genis tutus barbell curl
Incline alternative dumbbell curl
Sent from my iPhone using Tapatalk
barbell curlBiceps için 1-2 hareket, triceps için 2 hareket maximum 3 hareket yeter de artar. Fazlasına doğal çalışan kişiler için hiç hiç gerek yok. Set ve tekrar sayısı saymayın.
Deneyin;
-12 tekrar yapabileceğiniz kiloyu takıp 15-16 tekrar yapmak için zorlamak, ve ya seviyenize göre orta ve üstü bir kilo takıp, yanmaya başlayana kadar tekrar yapıp sonra yanmaya başladıktan sonra anıra anıra +5 veya +8 tekrar saymak. En sonunda bar veya dumbell elinizden düşecek zaten.
-5 veya 8 tekrar yapacaksanız, tam en fazla 5 tekrar yapabileceğiniz bir kilo takın, 5-6 tekrar yaptıktan sonra 3-4 tekrar daha cıkarmaya calısın. son set ekstra kilo ekleyin maximum tekrar gerekirse cheat curl yapın son sette yapılabilir.
bu şekilde zorlayarak ama düzgün bir şekilde çalışırsanız zaten en fazla 2 hareket yapabileceğinizi, ama bunun yeterli olduğunu görürsünüz. Pump çalışmıyorsanız izole hareketlere de fazla gerek yok.
barbell curl
hammer curl
concentration curl
Hocam yazdigim 3 hareket fazla mi[DOUBLEPOST=1453555516][/DOUBLEPOST]Triceps icin de bunlar.
close grip bench press
pushdown
bench dips
O halde pztesi;sırt gunu zaten önkol çalışıyor tek hareket yapsan yine yeterli olur bence.ama asıl ptesi barbell curl ile başla idmana.
Hocam genis tutuş ile ne fark var arasinda? Genis tutuş yapsam olmaz mi düz barla?Yeterli barbell curll z barla dar tutuş çalışabilirsin
dostum dar tutuş barbell curll ile bicepslerin dış kısmı, geniş tutuşta iç kısmını hedef alıyorsun[DOUBLEPOST=1453568193][/DOUBLEPOST]yani kollarını daha iyi gelişmiş şekilde göstermesi için dış tepe noktasını hedef almalısın, yani ideali dar tutuş..Biceps için:
barbell curl
hammer curl
Triceps için:
close grip bench press
pushdown
bench dips
Cok ağırlık ve yapabildigim kadar. Bi boyle deneyeyim. Bakalim ne olacak. Mali67 hocam sen ne dersin? Senin yardiminla yaptik bu programi. Biceps icin 3 degil de 2 hareket deneyeyim.[DOUBLEPOST=1453567202][/DOUBLEPOST]
Hocam genis tutuş ile ne fark var arasinda? Genis tutuş yapsam olmaz mi düz barla?
Hem dar tutuş hem geniş tutuş olarak 6 set yapmam gereksiz mi olur?[DOUBLEPOST=1453572880][/DOUBLEPOST]Z barla dar tutus, duz barla geniş tutustan daha iyidir. Peki ikisini de yapsak gereksiz mi olur?dostum dar tutuş barbell curll ile bicepslerin dış kısmı, geniş tutuşta iç kısmını hedef alıyorsun[DOUBLEPOST=1453568193][/DOUBLEPOST]yani kollarını daha iyi gelişmiş şekilde göstermesi için dış tepe noktasını hedef almalısın, yani ideali dar tutuş..