Biceps Antrenmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya Ben 14 Yaşındayım ondan dolayı Boya etkisi olmadıkları için bunlar 3kg dumbbell var ama bn kaynak kitapları okul kitaplarını ve dumbbell ı çantaya koyuyorum öyle yapıorum 8 kilo ile yapabiliyorum yoksa hepsini koysam 20kg olur herhalde..8Kg Yeterli mi?

Yatmadan önce hep yapıorum saten bide okuldan gelincede yapıorum göbekde var bnde biraz ..8 dakikada göbekten kurtaran die bi video var onu yapıorum aksatmadan günde 3 kez =) çok zorluyor..

ya ben antremandan sonra öyle cok yorulmuyorum ne yapmam lazım bılemıyorum öyle cok zorlayamıyorum ne gıbı hareketler önerırsınız sızde

Ben Antremandandan[zaten 7-8 hareket yapıyorum 5kg ile Antrenman denilirse :D] sonra Hiç Yorulmuyorum 15 dk bekleyip aynılarını bir daha bile yapabilirim..:)

ARKADASLAR BIRSEY SORMAK ISTIYORUM..........
barbell curl 12 10 8 6
scoth curl 6 8 10 12
ve hammer dumbell curl 3*8
hocam bu programı verdı gogusle beraber calısıyorum
ama bende yanma etkısı fazla olmuyor ve kol su an 37 1 ay once de 37 cm... bana uygun setlerde ve bıcepsın ıc kısmı dıs kısmını calıstıracak program yazabılırmısınız hocalarımdan yardım beklıyorum.. tesekkur ederım

yok 1 sene öncede bicepsler 43 dü şimdide 43 gelişmiyor bicepsler vücudun her bölgesi çok çabuk ceap veriyor öyle bir genetiğe sahibimki kendimi biliyorum her bölge bacakda dahil 4 5 hafta sağlam takviyeyle elbise içine sığamam gelin görünki bicepsler gelişmiyor.. neler yapdım ne programlar denedim ne makaleler okudum yokk YOKK OLMUYOR... 100 kg idim 1.5 ay önce şuan 106 yarım cm ölçü alamadım.. öyle bir ikilem varki diyete giremiyorum biceps yüzünden... kol genetiği 0 SIFIRRRR ... artık ümit kesicem bicepslerden nerdeyse genetik sınır diyecem hiçmi gelişim olmaz ya ifade edemiyorum gelişmiyor olmuyorr..

Ben uzun süre azalan ağırlıklarla hiç ara vermeden çalıştım ve kollarımdaki ağrılarla, gelişmeyle hep mutlu oldum. Ancak çok çeşitli hareketler denememe rağmen, artık kollarımı bir türlü yoramıyorum. Kiloları artırıyorum, azaltıyorum veya iki şekilde aynı harekette farklı sertler yapıyorum ama nafile. Gerçekten sağlam bir kol programı ne olabilir?

sağlam kol için vucudun diger bölgelerininde çok iyi olması lazım. kolların gelişmemesinde genetik bi neden olabilir ama herşeye ragmen her bölge geliştirilebilir. barbell curl kol için ana harekettir. çok kişinin barı sadece kaldırdırdıgını gördüm önemli olan agırlıgı kaldırırken bicepsin devrede olması. kol için çeşitlilik lazım herkese söylerim makara (cable) ile de çalışırsak faydasını görebiliriz. ama izole hareketleri bu spora yeni başlıyanların yapmasının gereksiz oldugunuda söylemeliyim.

üst üste dev setler yapabilrisin ancak bunları tabiki haftada 1 kez yapman gerekir. hiç aralıksız arkadaşınla karşılıklı tekrar azaltarak dev setler yapın.

Gerçekten mükemmel bir örnekti karasanında verdiği örnekle umarım bu hareketin kol için önemini anlamışızdır çünkü çoğu kişi hammer gereksiz ve etkisiz hareket diye nitelendirir yada ön kol gurubuna gereken özeni göstermeyerek eksik çalışma ile iyi bir görünüm ister

resimdeki biceps triceps ve ön kol her şeyi ifade ediyor teşekkürler karasan

bende ön kola gerekli önemi vermeyenlerdendim.
çekiç hareketini hep ihmal ettim ve ön kolum zayıf oldugu için biceps kadar güçlü ağırlıklar tasıyamadı.
ağır biceps antremanlarından düz bar kullandıgım için bileğimi sakatladım...

ya burda yazılanları okudum şok oldum 2 aydır şöyle çalışıyorum

1)barbel curl

2)dumbell curl (sitedeki gibi düz değil http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/biceps/dumbell-curl/ videodaki gibi)

3)scott dumbell curl

Flexor barbel curl ile scott aynı gün olmasın demiş fakat benim 3 hareket de aynı bölgeye vuruyor gibi.Bi de biceps hareketine barbel curl ile başlanmalıdır demiş ama hep barbell curl ile başlarsak ne zaman scott yapabilecez ki aynı güne denk gelmesin diye

şimdi hangi hareketler aynı gün olmamalı iyi bilen biri yazabilir mi barbel curl ile scott mu yoksa barbell curl ile dumbell curl mu yoksa hepsi birbiriyle farklı programda mı olmalı bişe anlamadım bu işten

umarım flexor hocamız buraya tekrardan göz gezdirebilir demek istiyorum öncelikle,

ama genel algının aksine benim algıladığım Flexor hocamız bu işin matematiğini koymaya çalışmış ortaya ve bunun sonrasında somut bi örnek koyabilmek adına verdiği 4 hareket ile oluşan kombinasyonu kapan arkadaslar tamam aldım yürüdüm bunsan sonra şekline algılamıslar ki bu kombine baslangıc icin hepimize faydalı olacaktır.
ama Flexor hocamda takdir ederki rutine düşmemek kasları arasıra şoke edecek değişimler yaratmak her zaman en faydalısıdır.

yani bu işin matematiğini hep beraber burada anlayarak ve bilinen en temel hareketlerin bu matematiğin neresine oturtabileceğimizi algılayabilsek çok daha şukela olurdu derim.

mesela algıladığım ve sormak istediğim bazı seyler var,

1- barbell curl mutlaka biceps antremanının olmazsa olmazı mıdır? örneğin 3 ay sürekli biceps antremanında temel hareket olarak barbell curl calısmıs birisi değişen programında dumbell curl 'ü temel hareket olarak kullanabilir mi?

dumbell curl ile barbell curl farklı yerlere mi vururlar?

barbell'ı açık ve geniş yapma durumlarını neye göre hangi zamanlarda değiştirmeliyiz?

dumbell curl 45 derece sehpada uygulamak ne fark yaratır hangi durumlarda ve zamanlarda programımıza ekleyebilirz?

consantration muadili bitirici hareket muadili ne olabilir?

gibi şeyler umarım Flexor hocamız göz gezdirebilir.

saygılar

muscle&fitness dergisinin vermiş olduğu program

hammer curl 4*12
cable curl 3*12
preacher curl 2*12
barbel curl 4*8
seated dumbell curl 3*10

flexor hoca burada maaşlı çalışmıyor
dolayısıyla hesap sorar gibi yazılar yazıp antipatikleşmemiz gerekmez.

saygılar
hesap sormakla alakası yok sadece nedenini merak ettim 2006-2007 li yıllrdaki konulara göz atıyorum en saçma soruya bile 10 larca cevap verilmiş yöneticiler tarafından günümüz konularında hiç net cevap yok.Kaç tane konu açtım bodye başlayalı 1 tane bile cevap gelmedi body konusunda kendini ıspatlamış birinden.Bu yüzden de hiç bişeyden emin olamıyorum her antreman tereddüt ve şüphe içinde geçiyor.

hesap sormakla alakası yok sadece nedenini merak ettim 2006-2007 li yıllrdaki konulara göz atıyorum en saçma soruya bile 10 larca cevap verilmiş yöneticiler tarafından günümüz konularında hiç net cevap yok.Kaç tane konu açtım bodye başlayalı 1 tane bile cevap gelmedi body konusunda kendini ıspatlamış birinden.Bu yüzden de hiç bişeyden emin olamıyorum her antreman tereddüt ve şüphe içinde geçiyor.

anlıyorum durumunu benimde basıma cok geliyo hatta bırak herhangi bir topiğe post atıp cvp alamamak kendim başlık açıyorum yazan eden cevaplayan olmuyo ama yinede yazdığın dısardan bakınca hesap sorar gibi gözükmüş yoksa iyi niyetinden süphem yok..
baslığı güncel tutmak en mantıklı hareket

Back
Yukarı