Bench Press, Göğüs için Olmazsa Olmazmıdır ?

Bench Press, Göğüs için Olmazsa Olmazmıdır ?

• Evet, olmazsa olmaz.

Votes: 283 77,5%
  • Hayır, olmasa da olur.

Votes: 82 22,5%

• Total voters
    365
bi hareket vardı bizim zamanımızda:

**dambıllar ile sehpada yatarak , dambıllar göğü etrafında çevriliyordu...adına da "dünya turu "derlerdi...??!.. güreş yaparken çalışırdık...)

şu an pek yapan var mı?...ve adı ne oldu?!...)

etkili bir harekettir, özellikle "sınır şekil hatları "için...

o hareket bu aralar pek bilinmiyor sevgili hocam, bizim salonda sadece ben arada bir deniyorum oradan hesap ediver :D adı da aynı kalmış anlaşılan, şu an ki adı "around the world" yani dünya turu.

bench press olmazsa olmaz değildir. elbette ki üst vücut için en temel harekettir ancak bench press yerine dumbbell bench press yapılabilir, aynı şekilde incline dumbbell press ardından dumbbell flye yapılabilir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:21 ----------

bu arada konuyla ilgili bir link, çeviren bonatschidir : https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-etkileyici-g-t19714.html?p=196657#post196657

1977 de "weider "de bolca programa koyarlardı bu "dünya turunu" ...aslında "şekil ve güç sağlayıcı "bi hareket...göğüs kaslarının sınırlarını bayağı şekillendiriyor...

bi arkadaşımız vardı "vg-ci" "paralel dips ve bununla " bayağı göğüs kaslarını tanımlamıştı ...( gariban ,üst taraf süperdi ,ama bacaklar ne yapsa "piliç gibi" kalırdı, kulakları çınlasın...)) )

• Like
Reactions: R10
Fitness yapan biri için bench press olmazsa olmaz değildir.. Bu kişi kabloyla, dipsle şununla bununla illaki göğüsü nispeten şekillendirip güzel bir görünüm elde edebilir..Fakat hardcore çalışan kişi için bence olmazsa olmazdır bench press olmazsa hayvani göğüs kaslarıda olmaz..

Üst bedenin kuvvetini anlamada baz alınan hareketler bench press ve barfikstir.Aynı şekilde alt vücut içinde squattır ama ne bench press ne squat nede arkadaşların yazdıgı hareketler olmazsa olmaz değildir.Sizin vücudunuz için veya antreman anlayışınıza göre olmazsa olmaz olabilir.Benim için olmazsa olmazlardan birisi bench press.Squat ve barfikste aynı şekilde.

bunları yapmayınca "güçlü olunamaz mı" ?!....))

Öyle birşey söylemedim.Sizde iyi bilirsiniz ki güç veya kuvvet antreman dan başka başta genetik olmak üzere birçok etekene bağlı.Söylemeye çalıştıgım yukarıda ismi geçen hareketlerin bedenin gücünü anlamada genel geçer hareketler oldugu.
Powerlifting müsabakalarında squat,deadlift ve bench press yarışmalarının yapılması da bundandır.
Barfikste içinde aynısını söyleyebiliriz.

Ben 2 haftada bir felan bench press 2-3 tekrar 100-110 yapıyorum ( direnci kaybetmemek için kiloyu düşürmemek için ) . Diğeri üst göğüs ağırlıklı devam.

bence bench press hakkı verilmediği sürece -ki hakkı verilmiyor çoğu zaman- olmazsa olmaz değildir. göğüs yerine triceps in ağırlıklı olarak çalıştığı bir bench press yerine dumbell larla yapılacak olan bir dumbell bench press daha fazla verim verir. şahsen son 1 aydır bench press yerine dumbell bench press yapıyorum ve bench press te ne kadar triceps vurduğumu daha iyi anlıyorum. bence olmazsa olmaz dumbell larla yapılan presslerdir.

Ben bench press.i yaparken zorlandıgım donemlerde yaklasık 1 sene kadar önce spor salonundaki hocama programdan kaldırıp yerıne baska bır hareketi uygulamayı istediğimde talebimi reddetmişti. ilk zamanlar hatta yardım almıstım, bu sporun özü bu hareket dıyen bir hoca vardı karsımda ayrıca makinede bile bench press,i yaptırmıyordu.serbest olacak diye zorluyordu benım hoca. bu acıdan olmazsa olmaz diyebilirim kendi adıma:)

Decline veya Flat pressler orta ve alt kısmına vurdugu için kadın göğsü gibi bir goruntu oluşuyor. Üst göğüsü Omuz press yapılan makinede sehpayı tam üst göğüs sehpası gibi değilde biraz daha flata yakın bir seviyeye indirip çalışıldığı zaman hem üst goğüse hemde orta göğüse vurabilir..tabiki bunu fly + pullover vsvs. gibi hareketlerlede besleyince daha iyi olacağını düşünüyorum...Bu benim kendi kişisel fikrim..İyi forumlar..

bench press asla olmazsa olmaz degıldır bence gogus ıcın olmazsa olmaz tek hareket dambıl bench press tır .

sunuda eklım eskı vucutculardan gozguslerı cok ıyı olanlar herzaman gogus hareketelrını dambılla yapmıstır . cunku dambıl benche gore dfaha buyuk bır hareket aralıgına sahıptır

fıkrımı degstrmek ıstıyorum yanlıs bılgı vermısım :(

en ıyı ve olmassa olmaz egzersız gogus ıcın fly dır

Bencede bench press gögüs icin olmazsa olmaz bi harekettir en azaından benim için ki şurdan biliyorum spor salonnuna gitmedıgım zamanlarda evde kendim dambıll larla çalısırdım dumbell press bench fly vs.. Fakat bu şekilde bi yere kadar geliştiğini farkettim(belkide daha agır girmem gerekirdi) bench press te ise daha hızlı kütle kazandım ve göguslerim daha dolgun gözükmeye başladı :)

1 ay falan bench press yapmadım.Onun yerine dumbell press yapıyordum yaklaşık aynı kilolarda.Tabi yanında incline da yapıyordum.Fakat bu hafta bench + incline yaptım.Müthiş bir cevap verdi vücudum inanılmaz bir haz aldım.Adım gibi eminim şu an bench press benim göğüsler için vazgeçilmez belki başka birinde böyle değildir...

benc press veya dumbale pres aynı bolgeye etkı eder onemlı olan calısma sıddetımız

Sanırım evde çalıştığım için, benim olmazsa olmazlarımdan değil. Ama dumbbell bench press olmazsa olmazım tabii.

göğüs kaslarının en temel hareketlerınden ve cok sık tercıh edılen bır harekettır bench press

Son düzenleme:
olmazsa olmazlardandır.bench press + dumbell fly candır can

Back
Yukarı