Bench Press, Göğüs için Olmazsa Olmazmıdır ?

Bench Press, Göğüs için Olmazsa Olmazmıdır ?

• Evet, olmazsa olmaz.

Votes: 283 77,5%
  • Hayır, olmasa da olur.

Votes: 82 22,5%

• Total voters
    365
bench press cok tatlı bir alet bence :D
normalde hafta 2 gün haşır neşir oluyorum ama her gün olsam da sıkılmam :D

gelişimimi en iyi takip ettigim alet

Bana göre olmazsa olmazdır.Şahsen ben onu yapmadan diğer hareketlere geçmenin çok saçma olacağı kanısındayım.

arkadaslar barla press gırdıkten sonra araya fly hareketı atıp ardından dumbell press ıle bırlıkte kasın sınırlarını zorlamak en mantıklısıı bence...tek hareket olarak degıl de press+fly+press gırdıkten sonra kombıne olarak one alınabılır derım ama muhakkak yapılması lazımdır.iç gogüs için özellıkle hususı calısılacaksanız o zaman barı bırakıp yerınedumbell yapılabılır ama sureklı hale getırılmemeli arar ara yapılabilir...ve ıkı press cok dıyecek olanlar olabılır araya muhakkak fly hareketı atılmalıdır dıyorum bunun ıçin de...

yoruma açık bir konu ben 1 yıldır bench press yapmıyorum mesela, dönem dönem dumbell bench yapıyorum...

ağır kilo ile dumbbell bench press yapmak daha etikilidir çünkü bench press hareketine göre ağırlığı daha aşağı indirebildiğimiz için göğüs kaslarını daha iyi çalıştırabiliriz

yoruma açık bir konu ben 1 yıldır bench press yapmıyorum mesela, dönem dönem dumbell bench yapıyorum...

sonuç alabiliyormusun gelişim nasıl?
fotoda koysan tam olurdu :)

Arkadaşlar neyi tartıştığınızı ben anlamadım. Bench Pres en temel hareketlerden biri ama bu her programda mutlaka bench pres olacak anlamına da gelmiyor. Kimi zaman dumbbell press ile incline press yaparsın, kimi zaman da tersini. Ben genelde göğüs ve üst göğüs için 2 press hareketi koyarım her programa. Birini bar diğerini dumbbellla yaparım. Alt göğüse ise nadir girerim. Yaza doğru da dips eklemeye dikkat ederim programlara. Bazen değişiklik, farklı önerilere açık olmak da faydalı olur. O nedenle zaman zaman da hocalardan program alır, harfiyen uygularım. Onlar gelişmeleri daha yakından izliyorlar sonuçta ve ufkunuzu daha da açabiliyorlar.
Partnersiz çalışanlar için ayakla desteklenebilen (zorlandığın noktada ayakla ileri itebildiğin) tarz bench press makinaları vazgeçilmezim olur. Tabi press dışında germe ve sıkıştırma hareketleri de göğüs programlarında eksik olmamalı.

Bence olmazsa olmaz. evde calısıyorum ve salona göre cok fazla fark oluyor gogus bolgesınde. düz bir sehpam var dambıl bench yapıyorum, ama normal bench pressi yapmak ıcın halterı koyabılecegım yer lazım oda bende yok. durum böyle olunca gogus ıcın şınav d.press fly ve dips yapıyorum ama asla salondaki etkiyi alamıyorum

Bence bench press olmazsa olmazdır.dambıl presle dambıl fly la çok yüksek ağırlıkları giremessin...
Bişeyler eksik kalır hacim için şart..

dünya turu nedir?

ben evde çalışıyorum , evde çalışma sırasında en büyük eksikliğin göğüs bölgesinde yaşadığımı hissediyorum .dünya turu diye bir hareketten bahsetmişsiniz. Bu hareketi araştırdım ancak nasıl yapıldığı hakkında herhangi bir bilgiye rastlayamadım. hareketin nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan varsa , yardımcı olmasını rica ederim

bi hareket vardı bizim zamanımızda:

**dambıllar ile sehpada yatarak , dambıllar göğü etrafında çevriliyordu...adına da "dünya turu "derlerdi...??!.. güreş yaparken çalışırdık...)

şu an pek yapan var mı?...ve adı ne oldu?!...)

etkili bir harekettir, özellikle "sınır şekil hatları "için...

Olmaz diye bir şey yok ama ...

görüşlerinizi alalım..

Benc çok önemli bir göğüs hareketi bu kadar hareket içinde o en çok konşulanı bunun nedeni etkili olması ... ha

şınav veya dambılla aynı etkiyi alabileeğin durumlar da var ama gerek ağırlık arttırma konusunda gerekse etki konusun da diğerlerinden çok öne çıkıyor

bazı şınavlar da göğüse vurur ama ağırlık arttıramazsın bir süreliğine çözümdür

Dumbeller le de bazı hareketler yapabilirisn göğüs için ama benc in etkisini tam verirmi orası senin biraz hareketin hakkını verip vermediğine bağlı olarak değşir

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:27 ----------

Bence olmasa da olur daha çok tricepslere vuruyor gibi. Onun yerine klasik şınav, bench dips ve barfix de iş görür

barı geniş tutarsan göğüse
barı dar tutarsan tricepslere

vurur ....

2.5 ay makinada bench pres yaptım ve hiçbir gelişme olmadı. Son 2 ay bar ile yapmaya başladım biraz gelişti ama alt göğüs olduğu gibi duruyor.

bench press tabiki olmazsa olmazdır.dumbbell flat bench press de bir bench press dir.incline bench press de bir bench pressdir.bench press kapsar diğerleri yani:) hepsi bench press'in çeşitli varyasyonlarıdır.

yazıldı mı bilmiyorum ama dorian yates bench pressi hiç kullanmayanlar pro.lardan..

dumbbell bench press' ten aldığım etkiyi, bench pressten alamıyorum malesef.
Onun için dumbbell bench press diyorum.
Ve şu 1 aydır göğüs hareketlerini dumbbeller ile yapıyorum.
Gerçekten daha etkili =)

yazıldı mı bilmiyorum ama dorian yates bench pressi hiç kullanmayanlar pro.lardan..

dorian yates incline ''bench press'' kullanmıştır.bench press sadece flat'te yapılan egzersizin adı değildir.ayrıca kendisi hammer strength chest press kullanmıştır ki flat bench ile pek farkı yoktur.

Back
Yukarı