Barbell Curl ile Dumbell Curl ?

Barbell curl ile dumbell curl hareketlerinin hemen hemen aynı hareket olduğunu düşünüyorum , dumbell curl seçmek daha mantıklı geliyor çünkü barbell curl ile sol ve sağı aynı anda çalıştırdığımız için daha fazla ağırlık gerekiyor ama dumbell curl sağ ve sol aynı anda çalıştırılmadığından dolayı fazla ağırlık gerekmiyo aynı zamanda dumbell curlu seçmek,boy kaygısı olanlar içinde ideal ! Haklı mıyım?

Barbell curl ile hareketi yanlış yapma ihtimalinin bir nebze daha önüne geçmiş olursunuz.

Hareketi yanlış yapmak istersen mutlaka çalacak bir yer bulursun.Barbell curl sag sol biceps orantısızlıgını gidermek ve hareketi mümkün olduğunca nizami yapabilmek adına mükemmel bir egzersizdir.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hareketi yanlış yapmak istersen mutlaka çalacak bir yer bulursun.Barbell curl sag sol biceps orantısızlıgını gidermek ve hareketi mümkün olduğunca nizami yapabilmek adına mükemmel bir egzersizdir.

Tam tersi değil miydi ? Yani mantık olarak da barbell curl hareketinde zayıf olan kola daha az yük biniyor biz bunu farketmiyoruz belki ama birkaç yerde böyle okumuştum. Ayrıca dumbell curl hareketinde kaldırılan ağırlık her iki kolda da aynı oluyor. Güçlü kolun zayıf kola yardımı da mümkün olmuyor böylece..
Not: Bu şekilde tartışmaya açık bi konu yaratmış olduysam kusura bakmayın. Amacım doğru bilgiye ulaşmak, ulaştırmak. Saygılar..

Tam tersi değil miydi ? Yani mantık olarak da barbell curl hareketinde zayıf olan kola daha az yük biniyor biz bunu farketmiyoruz belki ama birkaç yerde böyle okumuştum. Ayrıca dumbell curl hareketinde kaldırılan ağırlık her iki kolda da aynı oluyor. Güçlü kolun zayıf kola yardımı da mümkün olmuyor böylece..
Not: Bu şekilde tartışmaya açık bi konu yaratmış olduysam kusura bakmayın. Amacım doğru bilgiye ulaşmak, ulaştırmak. Saygılar..
Dediginin tam tersi, barbell curl'de zayif olan kola da esit yuk biner ve zayif olan daha cok zorlanacagindan bisepslerdeki orantisizlik azalir..

Barbell curlda belden savurmadan ağırlığı kaldırmak için ben şöyle yapıyorum mesela : ağırlığı kaldırırken sırtımı düz tutmaya çalışıyorum ama ağır kilo girerken bel kendini öne atıyor bunun için belini biraz geriye doğru ittirmelisin ama çok değil dik durmana yetecek kadar böylece belden savurmamış olursun.

Benim bildigim kollar arası orantısızlıgı gidermek için dambıl kullanılır. zayıf olan kolunun anca kaldırabilecegi bir agırlık seçersin eşitlenene kadar onla devam edersin egzersizine . Barbell de eşit yük binmez güçlü olan kol daha çok devreye girer

Benim bildigim kollar arası orantısızlıgı gidermek için dambıl kullanılır. zayıf olan kolunun anca kaldırabilecegi bir agırlık seçersin eşitlenene kadar onla devam edersin egzersizine . Barbell de eşit yük binmez güçlü olan kol daha çok devreye girer
tek kolla dambıl calışarak bir adele kesinlikle diğeriyle esitlemez.

aksine daha kötü olur. denge bozuklugu ve adele farklılıklarında genelde öğrencimden dumbeli yada tekli çalışmayı alıp çiftli çalışma veririm sol kol zayıf sag buyuk kişiden tek dambıl hareketini alıp barbell curl verdiğiniz zaman zayıf olan daha cok zorlanarak diğeri ile arasındaki açığı kapatır.

tek verdiğinde iç gelişim olur sen eşit oldu zanledersin bu sefer ön gelişim olup zayıf diğerini gecer :)

Sağ kolum sol koluma göre daha fazla gelişmiş :S | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

barbell curl'de ciddi risk momentum'dan faydalanma veya belden destek alma suretiyle hareketin formunun bozulmasıdır. Bunu önlemek için kaldırılabilecek ağırlıktan fazla kilo ile çalışmamak gerekir. Momentumu sıfırlamak için oturarak incline dumbell curl de tavsiye edilir.

Back
Yukarı