"dextroz/maltodextrin karışımı. dextroz saf kan şekeri.sindirim ve parçalama yok direkt emilip kana karışıyor süper hızlı. maltodextrin ise nişasta türevi orta hız emilim. bu ikisi birlikte süper oluyor neden? çünkü sadece 100gr dextroz alırsan bir miktar yağ yapabilir. sebeb aşırı hız. antrenman sonrası hepsi kas glikojeni olacak diye bir şey yok. çünkü vücudun kas glikojenini geri yerleştirmesi bir anda olamıyor alım sınırlı. bir anda alamayacağı kadar kan şekeri bulunursa insülin bunun bir miktarını yağa çeviriyor. bunu yapmazsa zaten organizma kandaki aşırı glikozdan gümler. maltodextrini bu yüzden ekliyoruz. "
"dextroz/maltodextrin karışımı kullanın. antrenman sonrası protein,creatin,glutamin,bcaa(ne koyuyorsanız) ekleyin malto/dextro yu, daha sonraki ikişer saat aralıklarla beslenmenizde hızlı karbo'lara bir miktar yer verin beslenmenizde, antrenman sonrası 6 saatte kas glikojenleriniz en yüksek alıcı konumanda beklerken en az yüzde ellisini koyarsınız yerine. kalanı diğer normal gıdalardan yavaşlamış hızda da olsa halleder vücudunuz. 24 saat içinde %100 geri doldurmuş olursunuz. definasyonda yine aynı yöntemi kullanın fakat karbo miktarlarını düşürün. bu şekilde ne bulk ne de definasyonda gereksiz yere eklenmiş yağlar olmadan glikojen doldurma işlemi başarıyla tamamlanır".
denilmiş 0.5 X kg yeterli sanırım.bulk döneminde vücut kgx1gr
yağ yakma döneminde miktarı yarıya veya üçte birine düşür. fakat yinede al. saatler boyu aşırı düşük kan şekeri ile gezmeye kalkarsan kasların metabolize edilir ve kas kaybı yaşarsın.
arkadaşlar dextroz ve maltodextrin öyle çok pahalı profesyonel ürünler değil, kilosu ortalama 25-26tl. her yıl ocak ayında devlet hammadde stoklarını yenilemeleri için şirketlere yeniden ithalat izni verir. şu an yıl sonu olduğu için 25tl bile yüksek bi fiyat dextroz için. ocak ortası veya şubat gibi fiyatlar aşağıya inebilir. ben o yüzden her yıl şubat ayında 15-20kg alarak bu işi çözüyorum.
Dekstroz ve maltodekstrin karışımı mı tüketiliyor genellikle? Yoksa sadece birisini alıp tüketmek doğru bir davranış mı?
Büyük kas kütlelerine sahip olmayan biri için bu kadar ince hesaplara gerek olmadığını düşünüyorum. Benim tavsiyem orta boy bir muz ihtiyacı karşılayacaktır. Yanında gelen potasyum da kasları koruma açısından iyi bir tercih olur.
Normal üzüm suyu mu %100 üzüm suyu mu?
Normal üzüm suyu mu %100 üzüm suyu mu?
yeni başlayanlar antrenmandan hemen sonra %100 üzüm suyu alabilir.
1.5 sene olacak ama hala %100 üzüm suyu kullanıyorum. Faydası olduğuna inanıyorum ancak yukarıda belirttiğim gibi üzümü sıkıp içmem kesinlikle...
Ayrıca şunu da merak ediyorum Meyve Nektarı olarak geçen sulardan farkı ne %100 üzüm suyunun? Benim bildiğin tek fark 100gr. da içerdiği karbonhidrat miktarının (15.2 gr) fazla oluşu.