Antrenman sonrası üzüm suyu,meyve suyu içmeyin!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gokhan2604 tarafından 25 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 65 üye.
  1. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    :) böyle saçma bir yazı görmedim insanları maltodextrin,vitargo ve dekstroz gibi iyice doğallıktan uzak maddelere bağlıyorlar bunada kanıyoruz ya helal olsun. :D özellikle VG cileri böyle yazılar yazarak %100 üzüm suyu gibi bir maddenin yapacağı etkiyi yapamayan saçma sapan tozlara yönelndiriyorlar.

    birincisi üzüm suyunun içinde %100 glikoz yoktur fakat içindeki fruktozun glisemik indeksi düşüktür ve sindirilen glikozun direk glikojen olarak depolanmasını sağlar e noluyor şöyle bir sıra izleniyor:
    fruktoz GI sı düşük ama karaciğerde sindirildiği için glikozun karaciğere gitmesini engeller ve direk vücudumuzun glikojen depolarına yönelen bi glikoz bombardımanına sebep olur. normal şartlarda alınan üzüm suyunun yüksek miktarda kilo aldırıcı ve karaciğerde yağlandırıcı potansiyeli olmasına rağmen antremanlardan sonra alınan üzüm suyu içeriğindeki glikozun tamamen kullanılmasını sağlar. Ayrıca yiyeceğiniz ekmek için gibi şişkinlik verip antreman sonrası protein alımınıza engel olmaz fruktozun bir ek özelliğide doygunluk hissi vermemesidir. bu normalde yine zararlı bir özellikken antreman sonrası acil proteine ihtiyacımız olduğu için bize fayda sağlar.Fruktozun sindirimi diğer şekerlerden farklı olduğu için karaciğeri ve insülini uzun süre çalıştırır buda alınan proteinin sentezini hızlandırır.

    kısacası üzüm suyu o insan eliyle yapılmış (elde edilmiş) tozlardan çok daha sağlıklıdır önemli olan %100 almaktır ve %100 üzüm sularında yarı yarıya oran olmaz. glükoz ve fruktoz için fruktoz çok daha düşüktür
     
  2. infazure
    Offline

    infazure Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2011
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Ankara
    O halde antrenmandan 30 dakika önce alırım bende, sütle birlikte, bu kadar basit
     
  3. actively
    Offline

    actively Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    437
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Yurtdisi
    Marketten aldığınız meyvasularından doğallık ve vitamin arıyorsanız yanılıyorsuz. Meyva suların nasıl üretildiğini görsen zaten mideniz bulanır. Çoğu zaten konsantre geliyor 3. dünya ülkelerinden, manavdan aldığın gibi olgun taze meyvalar mı kullanıldığını sanıyorsun, çürük çerik herşey dolduruluyor, meyvaların elinle tek tek mi yıkandığını sanıyorsun? Şekeri koruyucuyu doldurup konsantreye paketleniyor. Gerisi hikaye.

    Demek istediğim hazır besin maddelere güvenmeyin, üretimde besin değerini yükseltmek yerine, istahı artıracak renk, kıvam, aroma, uzun süre bozulmaması için çeşitli koruyucular falan konuyor. Kısacası üretici ne işine geliyorsa onu yapıyor.

    Bunun yerine taze meyva tüketebilirsin, kayısı, şeftali, karpuz gibi antremandan sonra vitamin istiyorsan. Mesela karpuz çabucak şekeri artırıyor. Dün karpuz yedikten sonra yarım saat sonra ölçtüm şekerim 162 ye fırladı, normalde 110 civarında olur.
     
  4. gencVGci
    Offline

    gencVGci Yeni Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2012
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Bu konuda yok karaciğermiş yok şuymuş yok buymuş bence hiç kurcalamaya gerek yok. İSterse komplex karbonhidrat olsun isterse basit. Önemli olan GI değeri yüksekliği, yani kan şekerini ne kadar çabuk arttırdığı.
     
  5. actively
    Offline

    actively Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    437
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Yurtdisi
    Amaç antremandan sonra kas kaybını önlemek, glikojen depolarını sonrada doldurursun, acelesi yok. Yani 40-80 gr yüksek G.İ. li şeker alıp kan şekerini yükseltmek ve insulin hormonunu salgısını zıplatmak, böylece kas kaybını önlemek (antremandan sonra salgılanan katabolik olan kortizol hormonunun kas yıkıcı özelliğini engellemek )
     
  6. Rinkushichi
    Offline

    Rinkushichi Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    995
    Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    Sen çok yanlış gelmişsin, üzüm suyunun üzerinde %100 yazıyor diye saf %100 üzüm suyu sanıyorsun herhalde,adam onu dalından toplayıp suyunu sıkıp direk satışa sunmuyor, arkasını okursan üzüm suyu konsantresinden üretilir yazar, normal meyvesularına göre biraz daha sağlıklı ve daha fazla meyve suyu içerir tek farkı bu, ayrıca dekstrozun yanına bile yaklaşamaz o marketlerdeki üzüm suyu hız-pratiklik-fiyat-fayda açısından, dekstrozlarda meyvesularındaki gibi katkı maddeleri yok,tatlandırıcı koruyucu madde cart curt falan da yok sadece saf dekstoz var, serumda bile kullanılıyor dekstroz direk damardan veriliyor hastaya, dekstrozu 3-5 insan bir araya gelip kimyasal işlemlerle laboratuvarda üretmiyorlar, meyvesuları gökten inmiyor değil mi onlar da fabrika malı aynı dekstroz gibi + içinde katkı maddeleri de var, marketteki yumurta tavuk vs ne kadar sağlıklıysa toz dekstrozda o kadar sağlıklıdır böyle örnek vereyim sana.

    Ayrıca saf dekstroz mu daha sağlıksız marketlerdeki meyve sularımı daha sağlıksız dersen %100 emin olarak söyleyebilirim meyvesuları daha sağlıksız.Dekstroz kullanırken en azından vücuduna ne girdiği belli.
     
    Son düzenleme: 29 Haziran 2012
  7. badboy9119
    Offline

    badboy9119 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2012
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    %50 dextroz ve %50 maltodextin bu ürünler nelerin içinde vaR?
     
  8. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Herkese merhaba,
    Antremandan sonra yarım yağlı 400 ml sütün içine bir ölçek MP Combat Powder atıp karıştırıyorum, onu içmeden öncede bir adet muz yiyorum.
    Açıkcası bu muz yeme işine 1 haftadır başladım. Forumda o kadar çok yazı okudumki kafam ambale oldu:)
    Şu üzüm suyu meselesinden çıktım yola ve aslında önemli olanın Gİ seviyesini artırmak ve boşalan depoların dolma süresini hızlandırmak olduğunu anladım. (Belkide yanlış anladım)
    Forumda o kadar çok yazı okudumki doğru başlayan bir konu sonlarda daha farklı yorumlarla kötü algılanabiliyor.

    Muz ve sütle karışık kopmlex den sonra ya haşlanmış yumurtalı ve peynirli salata yiyorum yada tavuk yiyorum.

    Bu yazdıklarımda yaptığım yanlı bişey varmı yardım edermisiniz?
     
  9. Apotheosis
    Offline

    Apotheosis Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    Peki ben nesguik içiyorum 400 ml onun her hangi bir zararı olurmu çünkü o glikoz
     
  10. cio_cio
    Offline

    cio_cio Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2012
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şimdi antremandan sonra ne iciyoruZ ilaç haricinde??

    İlac kullanmayacağım
     
  11. actively
    Offline

    actively Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    437
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    Yurtdisi
    Antremandan hemen sonra bir muz, süt ve whey protein karışımını içersen, çok iyi anteman sonrası k.hidrat almıs olursun. Muzun G:İ:si yüksek, 84 galiba, işini görür. Antremandan sonra 1-2 saat bir öğün yemek de yersen fazla vakit geçirmeden bir sorun olmaz. Bir miktar pilav, ekmek , yada makarna yiyebilirsin, aşırıya kaçmadam, glikojen depolarını doldurmak için, verdiğin öğüne ilaveten.

    Zararı olmaz, içinde 50-60 gr şeker yada glikoz varsa gayet iyi olur.

    Yarım litre meyva suyu(aroma, dimes ne bulursa) işini görür.
     
  12. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    ne diyim haklısınız ben tartışınca yönetim tersliyor uyarıyor yani tartışmıycam. süt mideye çöker denmiş onun açıklamasını yapmak isterim.
    sütün içindeki proteinin %80 i kazein %20 si whey dir fakat aminoasit dizilimi oldukça iyidir. kazein mideye çöker bir çamur gibi ve geç sindirilir fakat bu diğer sindirilenleri etkilemez ilk yarım saat içinde etkileyebilir sadece oda dibe çökelmeyip çamurlaştığı için.
    Ama benim gibi antremandan çıktınız pikniğe gidiyorsunuz ve evi arayıp ton balığı istemek saçma olur. giderken 1 litre günlük süt alın onu için 30 gram protein 6 gram whey 24 gram kazein 6 gram size hızlı olan protein ihtiyacınızı karşılar 24 gramda sizi uzun vadede besler mangala kadar. mangaldada kırmızı et veya tavuk varsa tamam o günkü protein ihtiyacınızı karşıladınız bende çok az bi gaz problemi yaratıyor ama bu sütü yıllardır içmemdn kaynaklıyor 1 bardak süt gaz yaptığı bünyelere 1 litre süt vermek ishal hatta daha kötü hastalıklara sebebiyet verebilir bu yüzden dikkatli olalım.

    (bu sadece bir örnek antremandan sonra denize,arkadaşına, veya başka bir aktiviteye giden birisi böyle yapabilir)

    iyi forumlar
     
  13. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Bendede çok gaz oluyor ama süttenmi yoksa kullandığım komplexdenmi bilmiyorum, yarım yağlı süt kullanıyorum.
    gazı azaltmak yada önlemek mümkünmü?
     
  14. ARSON
    Offline

    ARSON Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2005
    Mesajlar:
    461
    Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
    Herhalde açıklamayı 20 defa yaptım ama her seferinden sonra geç sindirim olarak neden kazeine bağlanıyor; yazdığınız şeylerin doğru ve bilimsel bir açıklaması yok (yıllardır süt içiyorum vs.)ondan sonra da yönetimden uyarı alıyorum diyorsunuz.
    Wheyde sindirim problemine neden olan sütte ki kazein değil laktoz duyarlılığıdır. Malum bebekken salgıladığımız laktaz enzimi organizmada glikoz ve galaktoza yıkılırken yaş ilerledikçe bu enzimi üretemeyiz ve alerjik reaksiyon gösteririz öyle ki yaş artık otuza geldimi içilen bir bardak süt bile ishal yapar hatta bu laktoz duyarlılığı fazla olan asyalı ve siyah toplumlar sütü sadece müshil olarak kullanırlar.
    Whey ile sütte ki laktoz ilişkisine gelecek olursam eğer Hidrolize olmayan laktozun konsantrasyonu artmakta ve sonuçta bağırsakta yüksek osmatik basınç oluşmaktadır. Bu basınç, bağırsak boşluklarına su akımına yol açmakta; kişide şişkinlik, bağırsakta gaz toplanması, kramp ve diyare görülmekte ve içtiğiniz whey sindirilmeden bağırsak yoluyla direk tuvalete gitmekte kısaca. İshal olunmasa bile sindirimde ki zorluk ve gaz amino asit sentezine de ket vurmakta.
    Kazein konusuna da değinecek olursam eğer dünyanın %18`i her 10bin bebekten biri kazeine karşı alerjik olarak doğuyor. Memlekette ki Muscle and fitness abuk subuk konulara değindiğimden satın almıyor ingilizcesini okuyorum ama eğer eşzamanlı ise ve burada da yayınlandıysa 2010`nun sayılarının birinde buna değinildi.

    Konuya da gelecek olursam en iyisi üzüm suyudur her yerde bulunmuyor ama bulduğum sürece diyetin son günü bile üzüm suyu içerim ki besleyici özelliği de cabası hatta babamın doktoru karaciğerine faydalı olacağı için hergün bir bardak üzüm suyu içeceksin dedi bir de bu var.
    Maltodexterin, dekstroz vb yağlanma yapmıyor üzüm suyu yapıyor denmiş 2 sene önce buna benzer bir şeyi okuduktan sonra; ki ben deneysel çalışan biri olduğum için 3 ay carbopure 3 ay da üzüm suyu tükettim- arada fark yoktu yağlanma falan olmadı ve aksine üzüm suyu içtikten sonra kendimi hep daha iyi hissettim.
     
    Steve ve Azi bunu beğendi.
  15. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    38
    Yazınızdan şunu anlayabilirmiyim;
    Ne kadar çok gaz varsa whey o kadar işe yaramamıştır?
    yani direk dışarı atılmıştır sonucu çıkarmı yoksa hem gaz yapıp hemde işe yaramışmıdır?
    Birde bu üzüm suyunu antremandan hemen sonra wheyden öndemi yoksa wheyi üzüm suyuna karıştırıpmı içmeyi öneriyorsun?
     
  16. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    söylediklerimi bilimsel verilere dayandırmadım ama heldic in bir konusunda artık sizin bilimsel veri diye kabul ettiğiniz halbuki dinleyip araştırmak daha etkiliyken kopyala yapıştır makaleleri tercih ettiğiniz kopyala yapıltır şeklinde bir çok makale koydum kilitlenen süt konusuna. Ama bunların benim gözümde zerre değeri yok çünkü karşıtı milyonlarca makale var siz işinize geleni kabul ediyorsunuz neyse bu konuyu tartışmıycam kişisel olarak akbul ediyor yetkililer bu tür tartışmaları neyse.
    Ama bağırsaklardaki basınç su akımına neden olur ve bu proteini sindirilmez demişsiniz buna ancak gülebilirim :) çünkü eğer bahsettiğiniz olayda mide özsuyu akıyorsa (imkansız bir olay) bizim bağırsaklarımızın paramparça olması lazım çünkü mide özsuyu inanılmaz derecede asit içeriyor bu mideden çıkarsa diğer organları eritebilecek güçte bi asit. Ve sindirim basitinden
    ağız-yutak-yemek borusu-mide(pankreasdan ve karaciğerden sentezlenen güçlü asitlerle mide özsuyu oluşarak)-bağırsak şeklinde ilerler.
    içtiğimiz süt mide özsuyuna karıştığına göre (yani sonuçta yağ içmiyoruz o nedenle mideden sindirilmeden bağırsağa geçemez) mide özsuyu o sütü vücut için kullanır. Ama gerçekten dediğiniz gibi gaz ve sancı oluyor fakat dediğinizde katılmadığım şey bunların aminoasit sindirimine ket vurmasıdır bunun hakkında bir yazı paylaşırsanız sevinirim (makale olmasada olur yeterki bilime uygun yazılmış olsun)



    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:22 ----------

    bu arada konumuz süt değil üzüm suyu o nedenle kimseninde gözüne batmaması için yazılarınızı özel mesaj olarak bekliyorum
     
  17. Steve
    Offline

    Steve Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Moskova
    guldugun kismi webde ostomatik basinc yada laktoz duyarliligi olarak aratsaydin sadece turkce bir ton yazıya ulasirdin:

    ayrica arson un yazdiklarina katiliyorum ben yarim litre sut içtikten 10 dakika sonra kendimi tuvalette adeta agir ishal olmus olarak buluyorum kusura bakmasın kimse resmen su yada sut diskiliyorum.
     
  18. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    o zaman sizde laktoz duyarlılığı var ben 17 yaşında olmam sebebiylemi yoksa hep süt içmemden ötürümü bilemem ama 1litre içmezsem hiçbir sıkıntı olmuyor 1 litre içince gaz yapıyor 1 litreyi geçince ishal. ama insanları yanlış yönelndirmeyin forumda ''süt içilirse ölünür bağırsaklar elden gider'' gibisinden bir hava yaratılmaya çalışılıyor ama böyle değil. süt sadece çok nadir insanlarda rahatsızlık yapar (laktoz duyarlılığı)

    Bazı insanlarda laktaz enziminin aktivitesinin düşük olması ve ya enzimin hiç olmaması yüzünden laktozun sindirimi gerçekleşememektedir. Böylece laktozun yoğunluğu artar ve bu da ozmotik basıncın artmasına sebep olur. Laktaz noksanlığı durumunda, bağırsaklarda sindirilip emilemeyen laktoz, bakteriyel fermantasyon ile, asetik asit, laktik asit, propiyonik asit gibi kısa zincirli moleküllere ve H2, CO2, CH4 gibi gazlara çevrilir. Ayrıca laktoz ve laktik asitin oluşturduğu ozmotik etki ile kramp, karın ağrısı, gaz ve ishal gibi hoş olmayan belirtiler oluşturur. Bu duruma laktoz dayanıksızlığı denir.



    Laktaz enziminin üretimi 2 yaşından sonra azalmaya başlar ve laktoz dayanıksızlığı, bu enzimin üretiminin azalmasıyla, yaşlandıkça artar.



    Laktozun, karaciğerdeki yağ birikimini azaltıcı ve önleyici etkisi vardır. Laktozun damar sertleşmesini engellemede de önemlidir ve ayrıca B grubu vitaminlerinin sentezine de etki eder.



    site yasaklanmış forumda veremiyorum kaynak olarak ama dediğim gibi her zaman kaynak aramak gereksiz dediklerime bakın bi yanlışlık varsa söyleyin yada aksine kaynak sunun


    vede dostum bir tane bile laktozun amino sindirimine sekte vurduğuna dair kaynak yok bulduysan milyon kaynaktan bir tane gönderebilirmisin?
     
    Son düzenleme: 2 Temmuz 2012
  19. denizgnr97
    Offline

    denizgnr97 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Powerline Sport Center
    Arkadaşım jimraynor haklı. Marketlerde satılan meyve sularına glikoz ilave ediliyor o yüzden kullanmakta bir sakınca yok fakat bahsettiğimiz meyve suyu evde direk özünü posasından ayrılıp tüketilenden farksız ise haklısın.
     
  20. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    hayde gelde cık ısın ıcınden... antreman sonrası ıcmıcez mı yanı.. haydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
     

Sayfayı Paylaş