antrenman esnasında powerrade veya redbull un bir zararı varmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umd07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

umd07

Üye
antrenman yaparken aralarda bu sıvıları tüketsek ne gibi yararları olur veya zararı varmıdır. bi bilgi alabilrmiyim sizlerdden. bide powerrademi yoksa redbullmu daha iyi olur?

ben red bull u deniyordum. pozitif etkisi çok fazla antrenman öncesi içiyorum. bunun nedeni de içerdiği kafein ve taurin sanırım. ancak kan basıncını arttırıcı etkisi olabileceğini düşünüyorum. sonuç olarak istekli olmadığım günlerde kullanıyorum genelde ve etkisinden memnunum.

powerade ise sporcu içeceği bildiğim kadarıyla spor arasında veya spor sonrası içmenin faydalı olduğu kanaatindeyim çünkü terleme ve fiziksel aktiviteyle kaybedilen su ve mineralleri dışardan bu içecekle almak zararın aksine faydalı bana göre.

teşekkür ederim arkadaşım:)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:58 ----------

bi zararı yoktur umarım

bir kutu enerji içeceğinden alacağın kalori çok fazla olacağı için ve basit şeker içerdiğinden dolayı tercih edilmemeli bana göre. powerade ise antrenman sonrasında kullanılabilir.

antrenman öncesi "yüklü basit şeker "almak "kan şeker seviyenizi" radikal değişikliğe uğratır (miktara bağlı tabi ki)

bu nedenle, powerade vb sporcu içecekleri, özellikle sağlam antrenmanlar yapılıyorsa 35-40 dakika sonrası "yudum yudum" tüketilerek takviye edilir...200-250 cc yeterliidr...

bana kalırsa redbull içmeye gerek yok. şeker istiyorsan meyvasuyu içersin, ondan sonra da kafein için bir nescafe içersin, redbulldan daha sağlıklı bir şekilde o maddeleri karşılarsın.

Back
Yukarı