1 saat derken çok da kesin bir süre değil bu aslında. Bu süreden bahsedenler kortizol hormonunun bu süreden sonra arttığında, bunun da katabolik olduğundan bahsediyorlar. Haklılık payı var gibi ama bu aralar Layne Norton'un videolarını izliyorum, kendisi doğal vücut geliştirme şampiyonu ve beslenme uzmanı. O bu yaklaşıma karşı çünkü kortizol hormonunun antrenman sonrası yükselmesinin doğal olduğunu, bunun sıkı bir antrenman geçirdiğiniz anlamına geldiğini ve vücudun bununla başa çıkacağını söylüyor. Kronik olarak yüksek kortizol seviyelerine sahip olmadıkça katabolik değil, anabolik etki görüleceğini söylüyor. Şu program son dönemlerde popülarite kazanmaya başladı mesela, 1.5 saat kadar sürdüğü söyleniyor:
Jason Blaha's Ice Cream Fitness 5x5 Novice Program | Muscle & Strength
O kadar vaktim olmadığından denemedim hiç ama kullananlar epey memnun gibi. Burada sınır bence süreden ziyade bir sonraki antrenmana kadar vücut yeterince dinlenebiliyor mu, bir sonraki antrenmanda ağırlıkta veya tekrar sayısında artış gerçekleşiyor mu sorusu. Eğer vücut yeterince dinleniyor ve ilerleme devam ediyorsa sorun yok, eğer ilerleme durursa veya yavaşlarsa yoğunluğu azaltmak faydalı olacaktır.
Bütün bunlarla birlikte karın kası için 25 dakika harcamak kesinlikle gereksiz.