öncelikle yemeğin orjinalliğini bozduğum için Ankaralıların affına sığınırım, yemek aslında zahmetli, lezzetli,kuzu kuşbaşı ile yapılan bir yemek ama, ben bunu en basit malzemelerle, hem bütçemiz hem de zaman açısından uygun hale getirdim.
malzemeler:
300-400 gr tavuk göğsü,
250 gr (yarım paket arpa şehriye)
1 domates(rendelenmiş), 1 diş sarımsak(doğranmış), 30-40 gram (1 yemek kaşığı ile) tereyağı,isteğe göre tuz, karabiber..
tavuğu bir tencerede haşlıyorum. sonra küçük parçalara ayırıyorum.ayrı geniş tabanlı bir pilav tenceresine tereyağını koyup, şehriyeyi kahverengini alıncaya kadar kavuruyorum. daha sonra tavuğu ekleyip, 5 dakika da tavuk ile birlikte kavuruyorum. bir miktarı tavuk suyu olmak üzere, üzerini kapatacak kadar sıcak su ekliyorum. tuzunu atıp suyun tadından kontrol edebilirsiniz.pilav suyunu çekip pişmeye yakın, üzerine domates ile karıştırdığım sarımsağı döküyorum. 5 dakika da bu şekilde tencerenin kapağını kapatıyorum. pişince karıştırıp, tabağa aktarıyorum.
kalorisi yüksek, bol karbonhidrat ve protein içerir. pişmemiş halinde,175 gr karbonhidrat, 80-90 gr protein var. bulk dönemi için bence uygun.maliyeti 4-5 lira. o yüzden tek öğünde fazla gelir. ben 2 öğüne bölüp yiyorum. fazla kalori olduğu için, sürekli değil ama, belli zamanlarda yiyorum.tavuk göğsünün en fazla yakıştığı yemeklerden biri. öğlen vakit yoksa, akşam yapılabilir.
--- Mesaj birleştirildi, 30 Ekim 2014 ---
--- Mesaj birleştirildi, 30 Ekim 2014 ---
ya ben bu resmi paintle mercimek tanesi kadar küçültüyorum, buraya yapıştırdığımda ekrana sığmıyor, neden oluyor bilmiyorum
Son düzenleme: 30 Ekim 2014