alt göğüs kasları

en etkili göğüs egzersizi hangisi

• Total voters
    1.000
bence barbell pullover. yuzuculerin gogus gelişimine ve gogus çapına dikkat edin ! yuzmeninde bunda payı buyuktur. ama bildiğim iyi yuzuculerin ana hareketi barbell pullover ve bench presstir. bu anketin ne kast ettiğini tam anlayamadım cunku herkes bench press demiş. b.press gogus genel kutlesi için lazım. ama ankette kastedilen gogusun alt yan çizgileri filansa ben her zaman barbell pullover derim

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:47 ----------

bide çoğu kişi dips demiş. ama sağlam ve hakkını vererek ağır bir 5x5 bench idmanından sonra bence dipsin faydası olmaz. dipsi incline pressin olduğu prograsma almalı bence. sitede yeniyim bu arada. ama yeni şeyler ögreniyorum. yorumlar genel olarak guzel...

nick-mesaj uyumu :)

Merhaba , pullover hareketinin göğüs kaslarından ziyade sırt kaslarına etkisi daha büyüktür.
Deneyerek kendinizde anlayabilirsiniz .

Sevgiler.

Merhaba , pullover hareketinin göğüs kaslarından ziyade sırt kaslarına etkisi daha büyüktür.
Deneyerek kendinizde anlayabilirsiniz .

Sevgiler.

bence yanılıyorsunuz. bu hareketi öyle bir uyguluyorumki sadece gogus kaslarım etkileniyor diyebilirim. hatta kanatlarım etkilenmiyor bile. püf nokra tutus mesafesi ve dirseklerin pozisyonunda ;)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:11 ----------

kaldıki daha ne denemesinden bahsediyorsun devamlı yaptıgım sey bu...

bence yanılıyorsunuz. bu hareketi öyle bir uyguluyorumki sadece gogus kaslarım etkileniyor diyebilirim. hatta kanatlarım etkilenmiyor bile. püf nokra tutus mesafesi ve dirseklerin pozisyonunda ;)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:11 ----------

kaldıki daha ne denemesinden bahsediyorsun devamlı yaptıgım sey bu...

madem öyle söyleyin de püf noktayı bizde bilelim, uğraşmayalım boşa

madem öyle söyleyin de püf noktayı bizde bilelim, uğraşmayalım boşa

Öncelikle sehpaya düz değil de dikine uzanmamız yani yanlamasına uzanmak gerekiyor . Bel aşağıda olmalı, baş tamamen gergin ve karşı tarafı görüyor olmalıdır. Coğu kişi kafasını sehpaya koyuyor ancak kafa tamamen arkaya yatırılmalı ve karşıyı görebilmelidir. Bunun yanında dirsekler hafif kırılmalı ve dar olmalıdır , dirsekleri kırmadan geniş tutuşla yapıldığında latissumus daha cok etkileniyor . Dambıl yere değinceye dek indirilmeli ve karna kadar cekilmelidir. Dambılı indirirken yüzünüze paralel gecmesi hareket açısından çok önemlidir. En son olarak pullover hareketi 10-15 tekrarlara daha iyi cevap veren bir harekettir .

Öncelikle sehpaya düz değil de dikine uzanmamız yani yanlamasına uzanmak gerekiyor . Bel aşağıda olmalı, baş tamamen gergin ve karşı tarafı görüyor olmalıdır. Coğu kişi kafasını sehpaya koyuyor ancak kafa tamamen arkaya yatırılmalı ve karşıyı görebilmelidir. Bunun yanında dirsekler hafif kırılmalı ve dar olmalıdır , dirsekleri kırmadan geniş tutuşla yapıldığında latissumus daha cok etkileniyor . Dambıl yere değinceye dek indirilmeli ve karna kadar cekilmelidir. Dambılı indirirken yüzünüze paralel gecmesi hareket açısından çok önemlidir. En son olarak pullover hareketi 10-15 tekrarlara daha iyi cevap veren bir harekettir .

hocam kusura bakmayında hiç bişey anlamadım.
sehpaya uzanınca bel aşağıda olmalı diyorsunuz anladığım kadarı ile açılı bi sehpada incline şeklinde pozisyon alıyoruz, incline sehpada dumbell nasıl yere değecek şekilde aşağı indiriyoruz.
Kollar nası bitişik olmalı, pulloverda zaten bitişik oluyor benim bildiğim kadarı ile.

alt göğüs için bi koltuk kenarında şınav , dips , decline bench press , decline barbell ve dumbell pullover , decline dumbell fly ,alt göğüs için sonuç almanı sağlayacaktır ama alt göğüs için asıl sorun orta göğüsten çok daha dar olmasıdır şunun gibi
man-with-fit-body.jpg

bi böyle bi alt göğüs var bide şöyle

muscle-gaining-secrets.jpg

böyle 2 çeşit alt göğüs var demişsinde benim bildiğim kadarıyla ikiside nick auger zaten :D

kesinlikle cable cross over çünkü hareketin animasyonu fazla; bu demek oluyorki daha çok kas grubunu çalıştıyor; ayrıca adeta kramp gircek acılar çekiyorum bu hareketi yaparken. cable crossdan sonra dips gelir. (klasik cable cross değil alt göğüse vurucak versionu)

kesinlikle cable cross over çünkü hareketin animasyonu fazla; bu demek oluyorki daha çok kas grubunu çalıştıyor; ayrıca adeta kramp gircek acılar çekiyorum bu hareketi yaparken. cable crossdan sonra dips gelir. (klasik cable cross değil alt göğüse vurucak versionu)
cable cross un alt göğüse vurduguna emin misin? Ben onu göğüs arası için biliyorum...butterfly ile hemen hemen aynı görevi gördünü biliyorum..alt göğüs belki ikincil olarak az vuruyordur

decline bench press yaparken kafayı kaldırıp bara bakmak alt göğse daha fazla vuruyor diyorlar.düşünceleriniz nelerdir bununla ilgili?

Merhaba arkadaşlar.6 aydır çalışıyorum.Sorunum şu.Alt göğüsüm yadan bakınca dışarı fazla çıkık ve kadın memesi gib duruyor çok afedersiniz.Üst göğüs az zaten sadece üst göğüs çalışıyorum ve benchi bıraktm daha fazla şişmemesi için.Benim sorum şu.Hang, hareketleri yapmalıyım ? Decline press ve fly yapsam alt taraf daha fazla şişer mi ? Alt göğsü nasıl yayabilirm ?

İncline bar,İncline dambıll ve inc. fly giriyorum. 1.81 boy 77 kilo. Yardımlarınızı bekliyorum..

ilk hareket olarak bench press sonra dumbell ile butterfly sonra da incline press hareketini yapıyorum sormak istediğim incline press hareketini yaparken her setten sonra eğim ayarını değiştiriyorum kademeyi aşağıya çekiyorum ama bench press deki gibi düz olmuyor bu sakıncalı mıdır yoksa bütün setleri aynı eğimde mi yapayım

Edit:yanlış yazım

Son düzenleme:
Back
Yukarı