CarpeNoctum
Üye
sıfır yağ olayı nedir ya müsabakayamı hazırlanıonuz? Natural sporcunun yağlara ıhtıyacı vardır ozellkle doymus yağlar. sene 2012 halen yağı sıfırlayıp yağ yakacagını sanan zihniyet var
Yağ:
Protein dışında kalan hemen herşey. Yağ birçoğumuzun düşündüğünün aksine vücut için hayati öneme sahip moleküllere verilen ad.
Genel kanı, bize çok keyif veren bir faliyetin, yani yemek yemenin karşılığında feda edilmiş bir görüntü, gene aynı faliyetin cezası olarak spor demek. Aslına bakarsanız yağ, canlılığın keşfettiği muhteşem bir araç. Örneğin karbonhidratlara oranla ağırlık başına 2 kattan fazla enerji tutarlar. Yağın gramında 9 kalori varken, karbonhidratta 4 kalori var. Sizce vücut enerjiyi depolamak için hangisini tercih eder? Tabiki daha az ağırlık tutan yağı. Böylece daha az ağırlık taşımış olacak, daha hızlı koşabilecek, daha az ağırlığı taşımak için daha az enerji harcayacak. Çok akıllıca. Bununla beraber yağ bedenimizin çok büyük bir kısmını oluşturur, hücre zarlarımız yüksek oranda yağdan, hormonlarımız ise neredeyse tamamen yağdan sentezlenir. Beynimizin tamamına yakını yağdan oluşur ve yeni birşeyler öğrendiğimizde beynimizi oluşturan nöronlar birbirleriyle yaptıkları bağlarda yağa ihtiyaç duyar.
Vücudumuz fazladan aldığımız glikozu yağ olarak saklar. Zaten günümüzdeki ana sıkıntı da bu fazladan alınan glikozlar.
Birçok kitapta vücudumuzun glikoz ile çalıştığı söylenir. Belirtmeliyim bu çok eksik bir bilgi. O kitapların yazarlarına görüntümüzü bozan bu yaramaz yağların nasıl kullanıldığını sorun. Glikoza mı çevrilip kullanılıyor? Hayır, vücudun çok büyük bir kısmı yağları enerji olarak kullanabilirler, ancak bunun bir şartı var: karbonhidrat alımını düşük düzeyde tutmak.
Vücudumuzun glikoz alımına ihtiyacı yok ama yağ alımına ihtiyacı var. Neden mi? Çünkü karaciğer ihtiyaç halinde gerekli glikozu sentezleyebilmektedir.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sporcu-beslenmesi-ta-devri-diyeti-t32641.html?t=32641Bu diyet sağlık açısından en verimli diyet diyebiliriz ama bodybuildinge gelince iş biraz değişiyor karbonhidrata cidden ihtiyac duyuluyor çünkü sert idmanlarda bu nedenle ben bu diyeti kendime göre modifiye ettim sadece idman oncesi ve idman sonrası karbonhidrat alıyorum geri kalan öğünlerde protein-yağ ağırlıklı besleniyorum "kalori hesabı yapmadan" idman verimim gerçekten arttı sabah kalktıgımda yorgun olurdum artık yorgun degılım sabah aç karna idman yapabilecek duruma geldim ön yargılı yaklaşmadan bu diyeti kendinize göre modifiye edip az çok degıstırıp deneyebılırsınız gerçekten farkı görüceksiniz yağlar düşmanınız degıl dostunuz olsun