Ağırlık ve Tekrar Seçimi

hmtrnk10

Yeni Üye
Arkadaşlar ben pazartesi günleri göğüs,biceps çarşamba günleri omuz,triceps cumartesi günleri ise sırt,bacak çalışıyorum antremanda ağırlıkları %70 olarak çalışıyordum kütle için şimdi ise bazı hareketlerde 10 bazı hareketlerde max8 tekrar yapacak en ağırları ayarladım(son2-3 de yardım alıyorum) sizce tekrar sayısını yapabildiğim kadara düşürüp sınır koymadan en ağırı ile mi çalışayım(yardım alarak) yoksa hareketin en doğru şekili ve hafif kilogramlar ilemi çalışayım 8-10 tekrar yapıp (Kütle yapmak için) y

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

ilk setlerde ağırlıkta hiç yarım almayayım yani normal ağırlıklarla son sette ağrlık arttırarak 3-4 tekrardan sonra destek alarak mı yapmamı öneriyorsunuz yani ?

İlk 3 set max ağırlık- 8 ya da 10 kg /8 tekrar
Son set yapabildiğin kadar max ağırlık son tekrarlarda yardımla 8 e tamamla
3 set nizami 8 yapılabildiği an ağırlıkları artır.
Gayet etkili bir kombinedir.

alacaksan Sadece son sette yardım al
Ona göre ağırlık seç

8-8-6 deneyebilirsin.

Destek alarak yaptığınız haraketlere göre , desteksiz yaptıklarınız sizi daha çok geliştirir çünkü desteksiz olarak yaptığınız haraketlerde kası daha fazla geriyor ve daha güçlü kuvvet uygulamaya çalışıyorsunuz buda daha fazla efor ve kanın pompalanması demek .

Şöyle bir örnek vereyim .

Destekli 100 kg bench yerine , desteksiz 60 kg bench i tercih ederim .

Ben sahsen 3 set yapilacaksa %80 ile 10 tekrar, %85 8 tekrar, %100 maks tekrar ortalama 6-8 araligi cikmali, son 2-3 rep de yardim alinmasi gayet normal, gerilim zaten boylece daha da artacaktir.

Tamamen katılıyorum şu anda tüm bölgelerde kilo artırmak için yaptığım yöntem oldukça etkili olacağa benzer.

Ben sahsen 3 set yapilacaksa %80 ile 10 tekrar, %85 8 tekrar, %100 maks tekrar ortalama 6-8 araligi cikmali, son 2-3 rep de yardim alinmasi gayet normal, gerilim zaten boylece daha da artacaktir.

%100 ile 6-8 tekrar nasıl oluyor? %100 demek 1 tekrar yapılabilen ağırlık demektir.

Back
Yukarı