Ağırlık Sehpası Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cqi9999
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğrudur, ev ekipmanlarının çoğu elimden geçti, fiyat/performans olarak en iyi ürünler, 2.el pasifik ürünleridir :) sıfırları çok pahallı, benim aldığım iki masa da 2.el ucuza aldım. toplamda 800e geldi, sıfır alsam 2000 lirayı geçiyordu, o açıdan çok iyi denk geldi. Domyos masam olmadı ama decathlonda test etmişliğim var, bahsettiğin modele benzer ürünüm oldu, lat kulesi büyük avantaj, verdiğin bütçe için de alınabilir güzel bir masa. Kendi kilon düşük olduğu ve amacının fit kalmak olduğunu düşününce seni uzun bir süre idare eder, ama hacim istersen yolun sonu ya marcy ya pasific bunu bilmelisin. Vücudundaki gelişimi görünce acımayacaksın o paralara ona garanti verebilirim :DSon bir not: Masayı sen kurarsan eğer, somunları sonuna kadar, hatta profili eğme pahasına sık. Arkası lastikli somun kullanırsan gevşeme de olmaz, güven içinde kullanırsın masanı. İyi idmanlar.
Yorumun karar vermem konusunda çok etkili olacak gerçekten.. Ayrıca püf noktalar çok önem arzedebiliyor lasikli somunlar gibi mesela;)Senin kullandığın ürün şu mu acaba Pasifik Ps2201 Squat Rack Bench Set

Yorumun karar vermem konusunda çok etkili olacak gerçekten.. Ayrıca püf noktalar çok önem arzedebiliyor lasikli somunlar gibi mesela;)Senin kullandığın ürün şu mu acaba Pasifik Ps2201 Squat Rack Bench Set
Evet o masa, tek farkı benimki önceki model, komple koyu gri/siyah bunda 6 tane olan raf benimkinde 12 adet, ama pasifiğin sahibi Hakan bey ile konuşursanız 12li üretecektir.

19.003.4910.000301t4.jpg
19.003.4910.000501t4.jpg
19.930.0001.032401t4.jpg
107411133_tn50_0.jpg
113825706_tn50_0.jpg
411037630901t4.jpg
Merhaba arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim, sorumu burdan sormak istiyorum. Sizce bench sehpası mı (incline decline press yapılabilecek türden) yoksa ev tipi çalışma istasyonumu hangisini tavsiye edersiniz ? Avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırarak yazarsanız sevinirim. Özellikle ikisinden birini kullanmış arkadaşlar yazıp tecrübelerini paylaşırsa iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Çalışma istasyonu bench masasına alternatif değildir, çalışma istasyonunda genelde kanat ve bacak hareketleri, yarım yamalak da olsa göğüs kol çalışılır.

Bench masası ise çoğunlukla göğüs yarım yamalak da olsa leg extension ve leg curl çalışılır.

Buradaki örneklerde yorkun masasındaki lat kulesi burada ikisinin karışımı gibi oluyor, 700 lira piyasası var ve sağlam üründür, marcy ve dunlop markası adı altında da satılır. Ayrıca lat kulesiyle de sırta çekiş , göğse çekiş ve triceps rope pulldown gibi onlarca hareket yapabilirsin. Leg extension , leg curl ve scott curl olanakları var. Olimpik adaptörlü standart ağırlık sistemi kullanır ve decline imkanı vardır. O yüzden en mantıklı seçenek o.

Çalışma istasyonu ise bence tamamen ölü yatırım, hatta sporla alakası olmayan insanlar için yapılmış bir alet. Sebebi ise genelde maximum 50kg ağırlıkları olur ve ağırlık eklenmez, sıkışıktır, makaralardan sorun çıkarır vs. vs.

Benchte sabit ağırlık plakası yüzünden öyle bir sınırın yok.Ama alacaksan york marcy gibi bir masa al. Ucuzlarda işe yaramaz.Çalışma istasyonu sabit ağırlıklarından dolayı genelde elde kalır, kargosu 100tlden fazla tutar, ikinci el piyasası kötüdür, en son çöpe atarsın ya da bulunduğun ildeki birine ucuza satarsın. Latlı bench özellikle york,dunlop ve marcy ise her zaman müşteri bulur. Ha birde çok uzun boylu isen çalışma istasyonu seni sıkıştırır. :D[DOUBLEPOST=1401107091][/DOUBLEPOST]Yarım yamalak biraz ciddiyetsiz bir ifade olmuş, şöyle izah edeyim. Örneğin bench masasının leg extensionın'da ağırlık plakaları öne takılı olduğu için, kaldırış esnasında ağırlık, kablo çekişi gibi düzenli verilemez, yukarı konumlarda yerçekimi ve menteşe desteğiyle hafifler, hatta eskiv ile kaldırabilme şansın vardır. Kablo çekiş sistemlerde ise bu olanak yoktur, düzenli ağırlık çekişi sağlanır.

Yine çalışma masasının bench pressinde ise, zaten dar olan tutuş ve kısa olan kaldırma aralığına artı olarak serbest kaldırışta olmayan açı ile gerçekleşmesi sebebiyle hareket , çok kısıtlı kalmaktadır. Genelde kablo tertibatı tek taraflı ve profiller ince olduğu için esneme yapar ve bir kola/göğüse daha fazla ağırlık biner.

Son düzenleme:
Tevfik Erzon açıklamaların için teşekkür ederim. Çalışma istasyonunda plaka ağırlık problemi benimde kafamı kurcalamıştı zaten. Yorumlarına göre sehpa almak daha mantıklı geliyor. Resimleri temsil olarak hızlıca atmıştım. Sehpa piyasasına baktığımda çok farklı fiyatlar karşıma çıkıyor örneğin delta ds 8109 235 TL iken aynı özelliklere sahip (en azında resim ve açıklamlardan benzer olduğu görünüyor yanılıyor olabilirim) cosfer deluxe 310 nun fiyatı 380. Bunları örnek olması amacıyla yazdım. Şimdi burada şöyle bir sorum daha olacak bu fiyatlar sehpaların performansı ve kalitesiyle doğru orantılımı ? Sonuçta almışken uzun süre kullanacabileceğim bir ürün almak istiyorum. Sizin önereceğiniz başka modeller varmı ? Teşekürler

Tevfik Erzon açıklamaların için teşekkür ederim. Çalışma istasyonunda plaka ağırlık problemi benimde kafamı kurcalamıştı zaten. Yorumlarına göre sehpa almak daha mantıklı geliyor. Resimleri temsil olarak hızlıca atmıştım. Sehpa piyasasına baktığımda çok farklı fiyatlar karşıma çıkıyor örneğin delta ds 8109 235 TL iken aynı özelliklere sahip (en azında resim ve açıklamlardan benzer olduğu görünüyor yanılıyor olabilirim) cosfer deluxe 310 nun fiyatı 380. Bunları örnek olması amacıyla yazdım. Şimdi burada şöyle bir sorum daha olacak bu fiyatlar sehpaların performansı ve kalitesiyle doğru orantılımı ? Sonuçta almışken uzun süre kullanacabileceğim bir ürün almak istiyorum. Sizin önereceğiniz başka modeller varmı ? Teşekürler

Çalışma istasyonundaki plakalar beton dolu plastiktir ayrıca :D Harbi demir dolu istasyonların fiyatı 3000 lira civarından başlar ki gereksiz.

Eğer uzun süre kullanayım dersen, hiç delta, cosfer, avessa vs. bakma, direkt york, dunlop ve marcy'ye bak. Delta'lar (ve cosfer) en ucuz masalardır direkt çöp, 400-500 lira civarında 50x50x1mm profilli avessa ve domyos (nadiren cosfer) marka sehpalar var onlar bir derece iyidirler, ama yukarıdaki sarı şeritli gri york g864 masa gayet güzel bir masadır ve seni pro olana kadar idare eder ki, prodan kastım müsabık sporcu olmak, yoksa ömürlük idare eder.

Özetlersek, delta alma, ağırlığı 30 kg. altında olan masayı alma, ince profilli masayı alma, çalışma istasyonu hiç alma :D:D:DEn önemlisi... York g864 gibi masaların dışınca, ucuz masa alacaksanız görmeden almayın, ucuz masalar tamamen KAFADAN UYDURMA yapılır ve genellikle bar koyma yerlerinin ölçüsü acayip fark gösterir, o yüzden masaya yatmadan internette görerek almayın!!![DOUBLEPOST=1401109216][/DOUBLEPOST]Bir ek daha yapayım, imkanın varsa eline iki tane 16-17 anahtar al da git, oynayan masalara satıcılar genelde, "somunları sıkılı değil ondan oynuyor" derler, sen sık, bak oynuyor mu oynamıyor mu öyle al. ( Avessa bh1134ü öyle almaya gitmiştim, hakikaten gevşekmiş, sıkınca sağlam olduğunu anlayıp öyle almıştım )

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.. Bir süredir yaptığım araştırmalar sonunda Domyos BM490 markalı kas geliştirme bankı-ağırlık sehpasını almış bulunmaktayım.. Benim gibi evinde spor yapıp ağırlık sehpası almayı düşünenler için ürün hakkında kısa bilgi vereceğim.. Ürünü geçen perşembe günü sipariş ettim bir gün sonra evime geldi.. Ürünü ben evde olmadığımdan arkadaşım kurmuş.. Kılavuza uygun gidildiğinde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.. En beğendiğim yönü ürünün piyasa mallarının çok üzeri kalitede malzemeden üretilmiş olması ve sağlam olması.. Yattığımda güven veriyor, herhangi bir sallanma, esneme, oynama falan yok.. Barların takıldığı aparat 130 kg taşıyor.. Lat aparatı sayesinde sırt bölgesi çalışılabiliyor.. Öndeki biceps için kullanılan aparat da diğer piyasa mallarında olduğu gibi (kullananlar söylüyor) kırılacak gibi durmuyor kesinlikle.. Gayet sağlam.. Üzerine yattığımız profil ve süngeri kaliteli görünüyor..Yoğun ve yumuşak bir malzeme ile kaplı kalın bir malzeme, muhtemelen sunta yada mdf.. Birkaç tane de fotoğraf koyuyorum.. Aklınıza takılan birşey olursa bilgi veririm.. DSC02219.jpg DSC02220.jpg DSC02221.jpg DSC02222.jpg DSC02225.jpg DSC02226.jpg

deltanın 50 kg döküm takımını 250 tlye . delta bench sehbayı ise 150 tl ye almıştım. halen sporoumu yapıyorum gayet güzel. ama tek eksik oda sırt çalışmak. ama @mst_mysterious ki çok güzelmiş. benimkini satıp ondan alabilrim. bu arada kaça aldınız ?

hayırlı olsun, gerçekten güzel bir sehpaya benziyor. "Maks. bar ağırlığı: 110 kg" bu çok önemli bence. buna benzer diğer bütün sehpalarda bu ağırlık kullanıcı ağrılığı+bar olarak 100-130 kg civarı verilir. iyi günlerde kullan, çalış, verimini gör:)

daha önce de bahsettiğim gibi, netten squat rack araştırırken şunlara denk geldim ama sanırım toplu alım v.s. yapılabiliyor çin'den;

Hot_Sell_Fitness_Equipment_Squat_Rack.jpg

Squat_Rack_with_Plate_Storage.jpg
Squat_Rack_with_Plate_Storage.jpg

pasifik'in ürettiği rack'lara oranla genişliğinin ayarlanabilmesi yönünden hem daha kullanışlı, hem daha ucuz, hem de evde daha az yer kaplayabilir.
ancak ürünün çin malı olması ve direk çin'den buraya getirtmek -ki gümrük ve kargo giriyor işin içine- ne kadar güvenilir olur orası da ayrı bir mesele.

en sonunda eve güzel bir squat rack alıcam diye bu işin ticaretine gireceğim olan o olacak:))

hocam alırsan haber et, ama gümrük el koyduktan sonra çıkarması kaça patlar, daha pahallıya gelir mi bilmem, ayrıca pasifik de zamanında ayarlı squat masası üretmişti benimkinden, sonra vazgeçtiler nedense. Bende ikinci elde zor buldum, koş koşa gidip aldıydım.

gümrük 75euro , 30kg ve 3 adet üstü değerde direkt el koyuyor.

hayırlı olsun, gerçekten güzel bir sehpaya benziyor. "Maks. bar ağırlığı: 110 kg" bu çok önemli bence. buna benzer diğer bütün sehpalarda bu ağırlık kullanıcı ağrılığı+bar olarak 100-130 kg civarı verilir. iyi günlerde kullan, çalış, verimini gör:)
Teşekkür ederim cihantes.. İnşaallah faydasını görürüm..Sen de kafandakine yakın birşey bulursun inş..:)

@mst_mysterious 'un 8-9 mesaj önce aldığı domyos masayı alabilirsin, biraz daha bütçe ayırırım diyorsan york g864 var, biraz daha bütçe ayırırsan pasifik squat masası + bench alırsın, öyle öyle rogue fitnessa kadar gidersin, 100-300 tl arası güzel bişeyler almak zor, ikinci elde ancak mümkün.

merhaba , bende yer sıkıntısı olduğu için katlanabilir tarzda sağlam bir şey arıyordum ve aşağıdaki ürüne karar verdim ama yinede sormak istiyorum yeni başlayanlar için sizce ideal midir bu sehpa
En Ucuz Delta Force Your Capacity Açı Ayarlı Kademeli Ağırlık Sehpası DS-8500 Fiyatı
izmir de oturuyorsan ben satabilirim komple set ağırlık sehpa - mekik sehpası - 57 kg agırlık - bar - barfiks demiri - kemer ip - ab roller 400 tl

Back
Yukarı