Ağırlık arttırmak

merhaba arkadaşlar sizce bench press ve squatda ağırlık arttırarak mı gitmeliyim yoksa ağırlık azaltarak mı yada aynı ağırlıkla mı ?
mesela bench presste 4x8 yapıp ilk set 20 kg 2.set 25kg 3.set 30kg 4.set 35 kg gibi ? yada max yapabildiğim ağırlık yani 35 kg ile 4x8 mi yapmalıyım ? siz nasıl yapıyorsunuz?

bu antreman sistemine göre değişen bir durumdur...ama ayrıntıya girmeden piramit sistemden ben cok fayda gördüm..yani artırarak..güç kazanımı için çok iyi...

ewt...1 set 12- 2.set 10 - 3. set 8 - 4. set 6 olabilir.....son set kaldırmakta zorlanacağın bir ağırlık koyup yardım iste birinden...daha rahat artırırsın max kaldırabildiğin ağırlığı...

Hacim için piramit iyi ben nerdeyse tüm hareketlerde piramit yapıyorum ağırlığın artıp tekrarın azaldığı

Hacim için piramit iyi ben nerdeyse tüm hareketlerde piramit yapıyorum ağırlığın artıp tekrarın azaldığı
piramitten ziyade ben de düşük tekrarı tercihediyorum. Atıyorum bench presste 12 tekrar 50 kg - 10 tekrar 55 kg - 8 tekrar 60 kg - 6 tekrar 65 yapmaktansa 4*8 60 kg yapmayı tercih ederim ben.

piramitten ziyade ben de düşük tekrarı tercihediyorum. Atıyorum bench presste 12 tekrar 50 kg - 10 tekrar 55 kg - 8 tekrar 60 kg - 6 tekrar 65 yapmaktansa 4*8 60 kg yapmayı tercih ederim ben.
zaten genel olarak hacim için düşük tekrar lazım ha artarak azalarak yada sabit kalmak kişiden kişiye değişir hertürlüsünü görmüştüm bizim salonda hepside gayet memenundu ve sağlamdılar:)

Back
Yukarı