7 Month Body Transformation

Aklımdaki düşünceyi yazmışsın.
3 ay aynı kiloda durup kışın başlangıcı ile hafiften bir clean bulk ve yaza definasyon düşünüyorum.
Boy 183 kilo 76 acaba şuan aynı kiloda durmak için kaç kalori beslenmeliyim?
Kalori konusunda nasıl hesaplanır hiç bilgim yok.. Bazal metabolizma hızı + günlük aktiviteni hesaplayıp bu kaloriden fazla alırsan kilo alıyorsun.. Ama bazal metabolizma hızı nasıl hesaplanıyor bilmiyorum, hiç gitmedim diyetisyene ama giden arkadaşlar bazal metabolizma hızını diyetisyenlerin ölçtüğünü söylediler.. Kabataslak bir formülde var, ama dediğim gibi çok yüzeysel bir formül, kilon x 40 = kilo almak için alman gereken kalori.. Ama tavsiyem, ben hiç bir zaman kalori hesabı yapmadım, buna rağmen temiz bir şekilde hep ilerlerim ve 15-20 kilo bu şekilde almışımdır, yağlanma hep minimumdu, karın kasların hala gözüküyor, tek yaptığım tıka basa yemek yemek, kendimi zorlamak oldu, temiz besinler yediğim için pek yağlanmadım.. Kalori işini pek tavsiye edenlerden değilim, spor olarak değil lifestyle olarak yapıyorum, kendimi kalori gibi derin hesaplarla kasmıyorum açıkçası :)

Gerçekten tebrikler böyle değişimler kolay değildir ve bizde böyle değişimleri gördükçe motive oluyoruz.
Teşekkür ederim dostum,inşallah herkes amacına ulaşır.
Kalori konusunda nasıl hesaplanır hiç bilgim yok.. Bazal metabolizma hızı + günlük aktiviteni hesaplayıp bu kaloriden fazla alırsan kilo alıyorsun.. Ama bazal metabolizma hızı nasıl hesaplanıyor bilmiyorum, hiç gitmedim diyetisyene ama giden arkadaşlar bazal metabolizma hızını diyetisyenlerin ölçtüğünü söylediler.. Kabataslak bir formülde var, ama dediğim gibi çok yüzeysel bir formül, kilon x 40 = kilo almak için alman gereken kalori.. Ama tavsiyem, ben hiç bir zaman kalori hesabı yapmadım, buna rağmen temiz bir şekilde hep ilerlerim ve 15-20 kilo bu şekilde almışımdır, yağlanma hep minimumdu, karın kasların hala gözüküyor, tek yaptığım tıka basa yemek yemek, kendimi zorlamak oldu, temiz besinler yediğim için pek yağlanmadım.. Kalori işini pek tavsiye edenlerden değilim, spor olarak değil lifestyle olarak yapıyorum, kendimi kalori gibi derin hesaplarla kasmıyorum açıkçası :)
Kalori hesabı yapan birisiydim ama şuanda değilim diyebiliyorum artık ayarlayabiliyorum ne zaman ne kadar yersem ne kadar kilo alırım eşit kalırım kilo veririm diye dediğiniz gibi yediğim besinler belli temiz ve sağlıklı besinler tavuk balık lor yulaf yumurta et kuruyemiş fıstık ezmesi nohut lapa pilav makarna bunlardan ibaretiz

Tebrik ederim kardeşim. Değişimin tek kelimeyle harika. Sırf seni tebrik edebilmek için foruma üye oldum. Ayrıca sormak istediğim birkaç sorum olacak müsaadenle ;
-Herhangi bir thermal yağ yaktırıcı kullandın mı ?
- Düşük karbonhidratlı tozlar var piyasada onlardan kullandınmı mesela akşam öğün yerine toz şeklinde.

Tebrik ederim kardeşim. Değişimin tek kelimeyle harika. Sırf seni tebrik edebilmek için foruma üye oldum. Ayrıca sormak istediğim birkaç sorum olacak müsaadenle ;
-Herhangi bir thermal yağ yaktırıcı kullandın mı ?
- Düşük karbonhidratlı tozlar var piyasada onlardan kullandınmı mesela akşam öğün yerine toz şeklinde.

Öncelikle çok teşekkür ederim dostum,sorularına geçersek hiç bir termal yakıcı kullanmadım.Düşük karbonhidratlı tozlar derken anlamadım ama öyle bir şey kullanmadım kullanmam hiç bir supplement bir öğünün yerini tutmaz kardeşim
Uye olmadan resimler gozukmuyoki,nasil tebrik etmek icin uye oldun :D
Arkadasisin herhalde
Link attığımdan dolayı gözüküyor olabilir,yani tanıdığım birisi değil arkadaş.

İyi düşünüyorsun fakat bulk dönemine girdiğin zaman vücut yağlarına çok dikkat etmelisin
Beslenmem bayağı sağlam diyebilirim,maddi açıdan ne supplement ne de besin konusunda sıkıntı yaşamıyorum.
Çoğunlukla zaten Yağsız,Tuzsuz besleniyorum. Yağ ihtiyacını kuruyemişlerden karşılıyorum. Ekmek yemiyorum zaten pilavı lapa şeklinde sadece su ile haşlayarak yapıyorum.

Konuyu ''7 aylık vücut değişimi'' olarak açsaydın daha az havalı olmazdı.

Teşekkür ederim dostum.

Başlığı açarken kimseye sormama gerek olmadığını düşünüyorum.Havalı olup olmaması ile bir alakası yok şu başlığın gereksiz post atmana ne gerek var?
Sana göre gereksiz. Forum kuralları çerçevesinde istediğim mesajı istediğim konuya yazarım. Tartışmayacağım.

Sana göre gereksiz. Forum kuralları çerçevesinde istediğim mesajı istediğim konuya yazarım. Tartışmayacağım.
Siz nasıl istediğiniz konuya yazabiliyorsanız bende istediğim konuyu istediğim başlıkla açabilirim, iyi günler.

Beslenme ve calisma programini paylasir misin?
Beslenme olarak çoğu zamam kendimi sıkı tutardım ama ödülümüde verirdim ödüllerim genellikle fazla meyve ve beyaz pirinç oluyordu.
Antreman olarak çok farklı teknikler denedim
Her hareket sonrası 1 dk cardio gibi,4x15,3x12 ama genelliklem4x15 5 hareketin iyi geldiğini söyleyebilirim.
Şuan sıkı definasyonun 2 haftasındayım tamamen define olup yağ oranını 8-9 a düşürmeyi planlıyorum.
Şuan supplement olarak Nutrade ıso whey kullanıyorum fakat bayağı az kaldı. Weider Whey alacağım yanına Nutrade xTreme Ampul alacağım l carnitin olarak yani.

Son düzenleme:
Back
Yukarı