Sıcak ne demek? Sıkmadan mı kasların durumu demek yoksa sıkarak mı? Bir de kasları sıkmadan nasıl belirgin hale getirebiliriz?
Tebrikler gerçekten çok iyi bir gelişme. Başarılarının devamını dilerim. İlk resimde kendi vücudumu gördüm resmen ve bir ateş yandı içimde, deli gaza geldim bir andaBende aynı programa başlayacağım en kısa zamanda bakalım vücudum iyi bir cevap verecek mi. Yalnız ben bir şey merak ediyorum. Geçmiş 2 yıllık body hayatının tabiki katkısı olmuştur ama sence ne kadar etkiledi şimdiki gelişimini?
Ben 2 defa başladım body'ye. İlki geçen yaz 3 ay, ikinciside 4 ay önce 2 ay kadar oldu.Ama somut bir sonuca erişemedim ne yazık ki bıraktım. Üniversite öğrencisiyseniz ve birde yurtta kalıyorsanız body çok ama çok zor oluyorAyrıca hayatımda halı sahaya bile toplasan 7 kere gitmişimdir. Pek bir spor aktivitem olmadı yani temelim zayıf. Sence direk programa başlamam uygun olur mu?
alpbodrum abi bu konu hakkında bizide aydınlat vücudun bu süre zarfında çok güzel bir görünüm kazanmış
Mrb arkadaşlar önce alp seni tebrik etmek istiyorum. Güzel bir definasyon programı uygulamış ve sonuca ulaştırmışsın. Umarım ketosis hastaları senin bu sonucunu görürler ve gerçekten zamanlarına ne kadar yazık ettiklerini görürler. Şimdi gelelim diyetinin neler içerdiğine.
Bu sürede bu diyetle alınabilecek en güzel sonuçtur heralde. SAnırım cardio mantığın herşeyi bitirmiş. Demek ki aşırı sürekli koşu çatır çatır yağ da yakabiliyor.
Mrb arkadaşlar önce alp seni tebrik etmek istiyorum. Güzel bir definasyon programı uygulamış ve sonuca ulaştırmışsın. Umarım ketosis hastaları senin bu sonucunu görürler ve gerçekten zamanlarına ne kadar yazık ettiklerini görürler. Şimdi gelelim diyetinin neler içerdiğine.
BESLENME PROGRAMI
Sabah 08.30 öğününde yumurta akından 25gr yağsız sütten 12gram olmak üzere toplamda 37 gram protein, 12-22gram karbonhidrat
Saat 11:00
Toplamda bu öğünde 100 gram karbonhidrat+12-15 gram protein.
Saat 13:00
Tavuğun 200 gram olduğunu varsayarsak toplamda 50 gr protein + salata vs.den 5 gr karbonhidrat.
Light yoğurttanda 12 gram protein 12 gram karb.
----------------------------------------------
Saat 15:00 yulaf gramajını belirtmemişsin 100gr olduğunu varsayarsak 70gr karbonhidrat daha.
Akşam
Lor peyniri öğününü hesaplarsam Oradan da 50gr protein 20 gr karbonhidrat.
TOPLAMDA YAKLAŞIK 180 GRAM PROTEİN 220 GRAM KARBONHİDRAT 10-30GR YAĞ. TOPLAMDA 1800 KALORİ CİVARINDA BİR DİYET.
Bu sürede bu diyetle alınabilecek en güzel sonuçtur heralde. SAnırım cardio mantığın herşeyi bitirmiş. Demek ki aşırı sürekli koşu çatır çatır yağ da yakabiliyor.
Ama gerçekten mükemmel bir vücut yine de bir şeyin cevabını merak ediyorum siz hala hacime yönelik mi çalışıyorsunuz yoksa ölçülerinizi mi koruyorsunuz? Ölçülerinizi korumak için yaptığınız çalışma sizi yoruyor mu yoksa dinçleştiriyor mu, nasıl bir beslenme programıyla devam ediyorsunuz?
Kasları sıkmadan belli etmek için az tekrar çok ağırlık mı çok tekrar az ağırlık mı?
Tebrik ederim 60 gün için muazzam bir gelişme olmuş,yeni resimleri dört gözle bekliyorum
Hayır steroid yok o vücutta.Adam zayıflamak istiyor steroid neden kullansın akıl var mantık var
Tebrik ederim kısa zamanda çok güzel bir iş başarmışsınız.
Siz önce yağ yakıp sonra hacim alma taraftarı mısınız?Yoksa önce yeterli bir kütleye ulaşıp sonra yağ yakma taraftarı mısınız?
Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın steroidle define olup yağ yakmanın babası yapılır.
1. gün ve 4. gün fotoğrafları çok ilginç bencede 3 gün içersinde göbek gözle görülür şekilde gitmiş,bana samimi gelmedi verilen gün değerleri.Bir insan ayda max 2.5 kg yağ yakabilirken arkadaş bu işi 3 günde yapmış gibi duruyor.
Hocam ilk önce azmin ve sabrından dolayı seni tebrik ediyorum. Bu foruma uzun süredir üyeyim takip ediyorum ama ilk mesajım bu başlığa nasipmiş.
Programın ve başarılan çok etkileyici, benimde bu sporda olmasada 7 yıl öncesine kadar bir spor geçmişim bulunmakta (çok oluş yeni farkettim). sonra üniversite girdiydi, işti falan bir ara 90 kiloya falan çıkmıştım sonra sıkı bir diyete girdim şimdi 74 kiloyum boy 1.70. Haliylen yağlanma mevcut. Şimdi 2 aydır falan da bu sporla uğraşıyorum.
Senin programını başlamak istiyorum ama kafamdaki soru abartı bir geçmişim yok birde 5x50 mekik ve 5x50 yarım mekik yapamam tanıyorum kendimi, 9 hızında da 30 dakika koşamam ama sabreder daha az da olsa 45 dakikalık kardiyoyu tamamlarım. Kafamdaki soru acaba bu şekilde başlıyarak ileride yakalarım ama faydası olur mu? Yaşta 27 oldu bu arada.
Şimdiden teşekkürler
Hocam İşin büyüğünü tamamlamışsın zaten 74 kiloya düşmüşsün işte. Geriye kalıyor biraz sıkı çalışma şimdi benim oldum olası koşum ve mekiğim çok iyiydi herkez aynı şekilde başlayacak diye birşey yok öncelikli amaç kendini zorlamak ve Kendi sınırlarını bulmak Zaten bu işin bir standartı yok yani benim çektiğim 500 mekik senin çekeceğin 250 mekiğe eşdeğer olabilir.
Bende 2 - 3 ay önce mekiğe ilk başladığımda 15 - 20 yapıp yapıp bırakıyordum ama yılmadım. Zaten göreceksin günden güne artacak. Şimdi 100 X 5 yapıyorum. Benim için buda inanılmazdı ama olacak göreceksin. Seninle Aynı yaştayız. Sürekli yaparsan eğer ara vermeden faydasını görmeyi bırak bambaşka bir insan olursun olay mekik , kardio ve beslenmede zaten. Şimdiden başarılar dilerim.
Bu kadar hızlı cevap vereceğini tahmin etmemiştim, motivasyona katkıda bulunduğun için teşekkür ederimAynı yaştaysak muhtemelen çalışıyorsundur, yemek işini nasıl ayarladığını merak ediyorum. Son olarak şekersiz çayın bir zararı varmıdır işte gün boyu ortalama 10 bardak çay içiyorum da
![]()
Temelin önemini biliyorum. Kolaya kaçmak değil ama okul ve derslerim çok ağır,yurt yaşantısı vs derken hiç zaman bulamıyorum ve bu sporu yapmaya başladığım zaman emeklerimin karşılığını biran önce görmek istiyorum.
Ben o zaman şunu sorucam fiziğim o kadar berbat değil ama yağ oranım baya bi yüksek. 180 boy, 75 kiloyum. Boya göre kilom normal olması lazım ama genel olarak zayıf gözüküyorum. Sence yağ yakarak mı başlamalıyım body'ye, yoksa önce body yapıp kaslarımı şişirip bir kaç ay sonra mı bu programla yağlarımı eritmeliyim?
Bu arada geçen yaz 2-3 ay gittiğim zamanlarda, kardiyo ve ağırlık aynı gün yaptım. 3 ayın sonunda karşılaştığım tablo beni pek memnun etmedi. Kilomda gram değişiklik olmadığı halde yağlarımdan büyük oranda kurtulmuştum ama kaslarda çok fazla bir gelişim olmamıştı. Sonuç olarak çevremdekilerde "sen body'ye gidiosun hacimlenmen lazım ama gitgide zayıflayıp kuruyorsun" dediler. İşte o gün bıraktım spor salonuna gitmeyi
bu aralar adamakıllı araştırıp, temmuzda onu uygulamaya başlıyacağım. Umarım doğru yolu bulabilirim.
alpbodrum birsey merak ediyorum sence kac kilo yag eritmissindir bu süre boyunca ? 5 6 ? tahminince nekadar yada ölctürdün mü ?