41 yaşındaki iş adamının ölümü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crews
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Crews

Üye
arkadaşlar az önce haberden gördüm sabri hakkı ulukartal spor yaperken hayatını kaybetmiş ilginç olan doktorun söylediği 2 ihtimal birincisi protein takviyesi ikincisi yaşının kapasitesinden fazla çalışmasıymış sizlerinde bilgileriniz varsa bunun hakkında yorum yapalım arkadaşlar haberi duyanın içine kurt düşmemesi elde değil :)

Bence bu adam bu yaşına kadar spor yapmamış bünye alışık değil ve sonra bir anda vücudu zorlayınca ve protein alımını abarttıysa o yüzden olmuş olabilir.Veya herhangi bir hastalıgıda varsa spor o hastalıgı tetikleyip gitmişte olabilir.

Futbolcular, sporcular bile sahanın ortasında yığılıp kaldığı oluyor. Hayat yani kimin başına ne geleceği belli olmaz.

millet tok karnına 40-45 yaşında hiç ısınmadan, hiç spor geçmişi olmadan halı saha da ölümüne top oynar..ondan sonra bi yerini koparır ya da ani depar ve heyecandan kalp gider sonra sorumlu bilinçsiz vatandaş olmaz da ek besinler olur..
bi bakın bakalım adamın hayatına her öğünde kaç tane beyaz ekmek yiyor, hiç egzersiz yapıyor mu vs..buarada aynı konuda bugün akşam TV8 fitness eğitmeni çıkarmıştı bence kardiyologtan daha bilinçli konuşuyordu..

Bu konuyu sabah acacaktim okuyunca, prof bingur sonmez skyturk te konustu, dedigi aynen soyle; protein ve bazi diger ilaclar agir spor yapan kisilerde potasyum yukselmesine neden olur. Kisinin bunu tolore edecek altyapisi yoksa kriz kacinilmazdir. Benim hatun bu gun aldigim iso93 u atmaya kalkti, hafta ici kontrole gidecegiz vs vs. Mac genel mudurude biz kimseye protein tavsiye etmiyoruz falan dedi. Kesin sonuc adli tip raporunda aciklanir zaten, benim kizdigim nokta protein tozunua hemen b.k atilmasi.

sporcuların ölmesi, yaptıkları sporu meşru kılmaz. Size şöyle söylemek isterim ki; özellikle o futbol dünyasında insanlar makine gibi görülüp haddinden fazla şekilde antreman-idman yaptırılıyorlar. Buna kimse hayır diyemez. Profesyonel sporcu olmak isterdim maddiyatı ve şöhreti için. Ancak asla ve asla maddiyatı ve şöhreti bir yana koyarsak da, sporcu olmak istemezdim çünkü bir nevi fiziksel işkence methodu oluyor antremanları bu insanların... sağlığa aşırı spor nasıl zararlıysa, bu durum onlar için geçerli bence.

protein takviyesiyle kalp krizi arasında bağlantı kuran insanlar hala var mı :D

Dün bir doktor protein tozu kalp büyümesi yapar diyince ben bu doktorlardan ümidimi kestim açıkçası.

ALLAH mekanını cennet eylesin .
ben proteinde kullanıyorum amino asitte ne kadar almam gerekiyorsa alıyorum bi ara 2000 yılında yanlış hatırlamıyorsam anapolan adında bir ilaçta almıştım salondaki arkadaşların tavsiyesiyle bu konularda doktara hiç danışmadım
Ölümü takdiri ilahi protein tozu yada vücut geliştirmeyle alakası bence yok.

show tvde haberi verirken "antreman sırasında içtiği protein takviyesi" dediler yanlış hatırlamıyorsam. güç arttırıcı ürünlerden birini protein tozuyla karıştırmış olabilirler mi? o ürünlerinin bazı insanlarda çarpıntı falan yaptığı oluyor yani. ama asıl düşüncem supplementlarla bi alakası olmadığıdır.

bir de şöyle bir örnek vereyim; ben yaklaşık 4 ay önce 20 yaşında arkadaşımı benzer şekilde kalp krizinden kaybettim. uzun süredir takım düzeyinde basketbol oynuyordu ve aynı şekilde oldukça sağlıklıydı.

sonuç olarak bu ani kalp krizleri oluyor, artık şans mıdır dikkatsizlik midir bilemiyorum. sevenlerinin başı sağolsun.

bu rada kalp krizi deniyorda spor esnasında genelde krız degıl ani ölüm sendromu oluyor sıkça sporcularda asla belirti vermez tak diye öldürür

En uyuz oldugum durumda hala ek besinleri ilac diyenler var olmaz birisi protein ictigimi gorse kaslarimi ilacla yaptigimi zannediyor bu arada adama Allah rahmet eylesin

dün sabah aynı konuyu açmıştım bugün bulamıyorum

Back
Yukarı