30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Baris bey, varyasyonlari atlarsak temelde triceps icin yapilan hareketler arasinda tricepsin 3 basinida calistiran birkac egzersizden bazilari close grip bench press ve overhead rope triceps extensions' tur. Yararini tartisacak degilim ancak ben yaparkende yaptirirkende baslangic seviyesinde olan sporculara dips veya bench dips yerine bunlari uygularim. En temel nedeni ise dips varyasyonlarini omuzun hareket genisligi acisindan cokta saglikli bulmuyorum, tabiki yapana diyecek bir sozum yok ancak ben tercih etmiyorum.

Sic Semper Tyrannis
Anladım Teşekkürler
Evet dip yaparken omuz da zorlanıyor ama sanki daha iyi çalıştiriyor gibi.
Diğer hareketlere bakicam isimden anlamıyorum hepsi birbirine benzio :)
Bu arada şu bey kısmını at gitsin barış yeterli :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baris bey, varyasyonlari atlarsak temelde triceps icin yapilan hareketler arasinda tricepsin 3 basinida calistiran birkac egzersizden bazilari close grip bench press ve overhead rope triceps extensions' tur. Yararini tartisacak degilim ancak ben yaparkende yaptirirkende baslangic seviyesinde olan sporculara dips veya bench dips yerine bunlari uygularim. En temel nedeni ise dips varyasyonlarini omuzun hareket genisligi acisindan cokta saglikli bulmuyorum, tabiki yapana diyecek bir sozum yok ancak ben tercih etmiyorum.

Sic Semper Tyrannis
Bu arada bişi daha sorcam şimdi ben tüm vücut çalışırken mesela göğüs çalışırken bazen hareketleri değiştiriyorum çalıştırılan grup aynı ama değişiklik yapıyorum bu hareket gelişim sürecini olumsuz etkiler mi yani etkili bir gelişim için en azindna uzun bir süre hep aynı hareketler mi yapılmalı yoksa ufak değişiklikler daha mı iyi

Bu arada bişi daha sorcam şimdi ben tüm vücut çalışırken mesela göğüs çalışırken bazen hareketleri değiştiriyorum çalıştırılan grup aynı ama değişiklik yapıyorum bu hareket gelişim sürecini olumsuz etkiler mi yani etkili bir gelişim için en azindna uzun bir süre hep aynı hareketler mi yapılmalı yoksa ufak değişiklikler daha mı iyi

Bahsi gecen ufak degisikliklerle ilgili biraz detay lazim [emoji4]

Bahsi gecen ufak degisikliklerle ilgili biraz detay lazim [emoji4]
Şimdi mesela ben göğüs için
Plain bench press flies ve plain bench dumbell press yapıyorum 4 x12 şeklinde
Bazen flies yerine cross cable , dumbell pres yerine Plain bench barbell press yapıyorum bazen extradan Butterfly yapıyorum hepsi 4 x12 şeklinde her gruba 2 hareket yapıyorum son zamanlarda z bar ile ile yaptığım yatarak alina idirme kaldirma triceps hareketini dip şeklinde yapmaya basladim mesele
Bu ufak değişiklik hatalı mı

Bazen flies yerine cross cable , dumbell pres yerine Plain bench barbell press yapıyorum bazen extradan Butterfly yapıyorum hepsi 4 x12 şeklinde her gruba 2 hareket yapıyorum son zamanlarda z bar ile ile yaptığım yatarak alina idirme kaldirma triceps hareketini dip şeklinde yapmaya basladim mesele

Hayir bu sablonda sizi oyle cokta negatif etkileyecek birsey yok, ancak tekrar sayilarini daha cok 8-10 tekrar araliginda, 12 tekrar da cok gerekli degil beginner hipertrofi antrenmanlarinda...

Hayir bu sablonda sizi oyle cokta negatif etkileyecek birsey yok, ancak tekrar sayilarini daha cok 8-10 tekrar araliginda, 12 tekrar da cok gerekli degil beginner hipertrofi antrenmanlarinda...
Eyvallah
Dumbellerde genelde 14 kg kullanıyorum
Bütün göğüs ve omuz hareketlerinde arttirmalimiym 8-10 araliginda .son setlerde zorlaniom ama bitiriyorum sikintisiz

Barış bu yazdığın hareketlerin çoğunun ne olduğunu ben bilmiyorum bile:)
Plain mis press plainmiş anlamam makro basit 8 enn fazla 10 tekrar,yapabildiğin ağırlığın ennn yükseği,dumbell olur barbell olur ip li olur bilmem ne li olur bunları keyfine göre değiştirirsin değişmeyen tek şey, 8-10 tekrar ve yapabileceğinin enn ağırı.

Eyvallah
Dumbellerde genelde 14 kg kullanıyorum
Bütün göğüs ve omuz hareketlerinde arttirmalimiym 8-10 araliginda .son setlerde zorlaniom ama bitiriyorum sikintisiz

@Bekci temeldeki mantigi soylemis, agiliklar ile ilgili yorum yapabilmem icin max 1rm lerini biliyor olmam lazim baris, malum bunlari bilmiyorum zaten muhtemelen sende bilmiyorsun [emoji4]

Barış bu yazdığın hareketlerin çoğunun ne olduğunu ben bilmiyorum bile:)
Plain mis press plainmiş anlamam makro basit 8 enn fazla 10 tekrar,yapabildiğin ağırlığın ennn yükseği,dumbell olur barbell olur ip li olur bilmem ne li olur bunları keyfine göre değiştirirsin değişmeyen tek şey, 8-10 tekrar ve yapabileceğinin enn ağırı.
Bekci abim bende bilmiom internetten bakıp yazdım isimlerini tarif etmekten daha kolay geldi :) ama dediğin gibi max ağırlık en fazla 10 tekrar yapıcam ozaman .dumbellerde 14 kg iyi gibi bana
Bugün kol ölçümü yaptım soğuk olarak normal kastım bisepsler 36 cm çıktı kilom a göre iyi gibi :) hoşuma gitti

Bekci abim bende bilmiom internetten bakıp yazdım isimlerini tarif etmekten daha kolay geldi :) ama dediğin gibi max ağırlık en fazla 10 tekrar yapıcam ozaman .dumbellerde 14 kg iyi gibi bana
Bugün kol ölçümü yaptım soğuk olarak normal kastım bisepsler 36 cm çıktı kilom a göre iyi gibi :) hoşuma gitti

Aman barış sen yine bana bakma,üstadım @Created By Loss ne derse dinle o işini bilir:):)
Salonda benim dediklerimi dinleyen bikaç kişi benc in altında kaldı iki kişi zor çıkarttı:eek:

@Created By Loss bugün benc ve ded de 1 RM vardı,aboooooooo:)bu diyet bana yaramadı:):)

Valla bilmiom:)
12 yi zorluom bende deli gibi :) haybeye zorluom ozaman

Yok canim o kadar da haybeye falan degil merak etme [emoji4]

Aman barış sen yine bana bakma,üstadım @Created By Loss ne derse dinle o işini bilir:):)
Salonda benim dediklerimi dinleyen bikaç kişi benc in altında kaldı iki kişi zor çıkarttı:eek:

@Created By Loss bugün benc ve ded de 1 RM vardı,aboooooooo:)bu diyet bana yaramadı:):)

Hayirdir agirliklar cokmu dusmus gerci oyle olsa bile normal [emoji4]

Selam gencler nasilsiniz :)

Definasyonda kendi capimda 2. Ayim ve 5kg verim 91 den 86 ya dustum. 3 4kilo daha vermek istiyorum. Parcalanmaya basladim sanki

uploadfromtaptalk1432932328694.jpg

uploadfromtaptalk1432932336004.jpg

uploadfromtaptalk1432932351371.jpg

LG-D802 cihazımdan gönderildi

Bekci tesekkur ederim. Evet guc dususu epey oldu :( carb 150. Protegin 150 200 arasi .kcal da 1300 civari aliyorum hep ac hissediylrum ve gucten dusus yasadim baya . ama goruntu icin deger napalim. Kisa dogru tekrar carba sariliriz :D

LG-D802 cihazımdan gönderildi

tebrikler mesut gobek gitmis nerdeyse. Diet benim yapamadigim bisey, zaten ihtiyac duymuyorum oek. Ama diyet yapmanin ne kadar zor oldugunu biliyorum, resmen psikolojim bozuluyor. O yuzden diet doneminde olan tum arkadaslara allah kolaylik versin.

Bu yaz 30 yas ve uzeri ekibi o tsörtler nasil giyilir herkes gosterecek.:):):)

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

selam arkadaşlar. Uzun zamandan beri giremedim foruma. işler çok yoğunlaştı. akşam da evde yemekten sonra bayılıp uyuyakalıyorum genelde. ama antrenmanları aksatmadım. beslenmede biraz düzensizlik oldu. işyerinde hazırlıyordum, işler yoğun olunca ona da vakit ayıramaz oldum. dışarıdan yedim sayılır öğle yemeklerini.
@Bekci unutmamışsın bizi teşekkür ederim. bugün forumu kaldığım yerden okumak istiyorum. bugün saat 11-12 arası biceps-triceps antrenmanım vardı. biraz önce çektiğim soğuk resimlerimi yüklüyorum. herkese selamlar.[DOUBLEPOST=1432985094][/DOUBLEPOST]
20150530_135023.jpg
20150530_135118.jpg
[DOUBLEPOST=1432985264][/DOUBLEPOST]karın bölgesi eksik, göğüs eksik, hadi karın pek çalışmıyorum da göğüs de büyümüyor nedense. @Created By Loss senin önerilerine ihtiyacım var bu konuda. hatta mide için de bir program önerin varsa çok sevinirim[DOUBLEPOST=1432985366][/DOUBLEPOST]mesut canavar gibi olmuşsun kardeşim. biz definisyondayken ölçü kaybediyoz, adam hacimlenip yağ yakıyor. bu nasıl adalet yahu:)

Valla muhteşem görünüyor. heybetli de. sırt, omuz ve kollarda çok ciddi değişim var.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar. Uzun zamandan beri giremedim foruma. işler çok yoğunlaştı. akşam da evde yemekten sonra bayılıp uyuyakalıyorum genelde. ama antrenmanları aksatmadım. beslenmede biraz düzensizlik oldu. işyerinde hazırlıyordum, işler yoğun olunca ona da vakit ayıramaz oldum. dışarıdan yedim sayılır öğle yemeklerini.
@Bekci unutmamışsın bizi teşekkür ederim. bugün forumu kaldığım yerden okumak istiyorum. bugün saat 11-12 arası biceps-triceps antrenmanım vardı. biraz önce çektiğim soğuk resimlerimi yüklüyorum. herkese selamlar.[DOUBLEPOST=1432985094][/DOUBLEPOST]Eki Görüntüle 38147 Eki Görüntüle 38148[DOUBLEPOST=1432985264][/DOUBLEPOST]karın bölgesi eksik, göğüs eksik, hadi karın pek çalışmıyorum da göğüs de büyümüyor nedense. @Created By Loss senin önerilerine ihtiyacım var bu konuda. hatta mide için de bir program önerin varsa çok sevinirim[DOUBLEPOST=1432985366][/DOUBLEPOST]mesut canavar gibi olmuşsun kardeşim. biz definisyondayken ölçü kaybediyoz, adam hacimlenip yağ yakıyor. bu nasıl adalet yahu:)

Valla muhteşem görünüyor. heybetli de. sırt, omuz ve kollarda çok ciddi değişim var.
Tamamen ayni pozu yandan ekle birde, gogus antrenmaninida detayli yazarsan sevinirim agirliklar birlikte. Birde biliyorsan maksimum bir tekrarlarini yani 1rm leri yaz winston

Sic Semper Tyrannis

@Bekci unutmamışsın bizi teşekkür ederim. bugün forumu kaldığım yerden okumak istiyorum. bugün saat 11-12 arası biceps-triceps antrenmanım vardı. biraz önce çektiğim soğuk resimlerimi yüklüyorum. herkese selamlar.[DOUBLEPOST=1432985094][/DOUBLEPOST]Eki Görüntüle 38147 Eki Görüntüle 38148[DOUBLEPOST=1432985264][/DOUBLEPOST]karın bölgesi eksik, göğüs eksik, hadi karın pek çalışmıyorum da göğüs de büyümüyor nedense. @Created By Loss senin önerilerine ihtiyacım var bu konuda. hatta mide için de bir program önerin varsa çok sevinirim[DOUBLEPOST=1432985366][/DOUBLEPOST]mesut canavar gibi olmuşsun kardeşim. biz definisyondayken ölçü kaybediyoz, adam hacimlenip yağ yakıyor. bu nasıl adalet yahu:)

Barış ben görüntüyü çok beğendim,bel ince,abdominallerde gözle görülür bir belirginlik mevcut,vücut olması gereken o üçgen formu almış,ben görüntüyü beğendim açıkcası,gayet iyi güzel görünüyor,yemişim göğüsü çıkmazsa çıkmasın sabret oda zamanı gelince çıkıcaktır.[DOUBLEPOST=1432993064][/DOUBLEPOST]İlaveten bence karın bölgesi eksik değil biraz daha yağ yakımı gerekiyor,eksik olan karın bölgesinde okadar dışa çıkıntı olmaz.

Back
Yukarı