30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Olcu kasili yani poz halindeyken alinir Bekci

Sic Semper Tyrannis
Himmm peki:)soguk yada sicak kasili haldeyken cokda etkilemicektir zaten.Ben yanlis ölcmüsüm simdiye Kadar demekki:)[DOUBLEPOST=1426868703][/DOUBLEPOST]Bugün antremanim yok aslinda ama bu muhabbeti bu yazilanlarin hepsini okuyunca canim cekti,is cikisi antremana gidip squat yapasim geldi:)Hemde ennn drop undan:):)

Son düzenleme:
Yaw arkadaşlar bu biceps ölçüsünü nasıl alıyorsunuz?.ben nasıl aldığımı yazıyim.
Antreman olmayan bir günde yani soğuk ve eller aşağıda hiç kasılı değilken tamamen serbest duruşda ölçüyorum ve bu benim biceps ölçüm oluyor.doğrumuyum sizdemi öyle yapıyorsunuz?yani bu verdiğiniz ölçüler bu şekilde ölçülmüş ölçülermi yoksa biceps pozu verirken mi ölçülüyor? @Mesut AK

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ben de kasili sekilde olcuyorum. Senin yoksa sıkmadan mı 40:) afedersin ama boyle kola oha denir :))

Isten eve donuyorum. Otobusteyim. Cok karnim acikti bakalim hanim ne hazirladi. Bana uymuyosa yine tavuk haslama yogurt yicez. Bu arada erpiliç in tavuk göğsünü kesinlikle tavsiye ediyorum. Kuru olarak yolunuyor tavuklar. Ayrica aradaki tat ve doku farki inanilmaz. Ne banvit ne baska bisey[DOUBLEPOST=1426870248][/DOUBLEPOST]
Ucu açik diyosun yani. Olabilir de oyle mi:)

Isten eve donuyorum. Otobusteyim. Cok karnim acikti bakalim hanim ne hazirladi. Bana uymuyosa yine tavuk haslama yogurt yicez. Bu arada erpiliç in tavuk göğsünü kesinlikle tavsiye ediyorum. Kuru olarak yolunuyor tavuklar. Ayrica aradaki tat ve doku farki inanilmaz. Ne banvit ne baska bisey[DOUBLEPOST=1426870248][/DOUBLEPOST]
Ucu açik diyosun yani. Olabilir de oyle mi:)
catlayin patlayin:):):)
ama diyete girmeden önce mutlaka bir benc videosu cekip koyucam,diyette bakar bakar avunurum.:):)
birde squat.

Fullbody e gececek arkadaslara diger hocalarin dedigi gibi uzun sure yapmak lazim ben ilk 2 ay bisi farketmedim gelisemiyorum sandim su an 4. Ay bitiyor inanilmaz iyi hissediyorum kendimi, ve gelistigimi gozle gorulur farkediyorum.

LG-P725 cihazımdan gönderildi
Nasıl bir program uyguluyorsun

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu program bu haliyle size pekte uygun degil baris bey, agir bir programdir ve cok iyi beslenme ister, calisma mantigi bu ancak.bu sekliyle yapmanizi tavsiye etmiyorum su an icin, su size daha uygun olacaktir;

Bench press
Chin up
Barbell overhead press
Standing barbell curl
Lying triceps extensions
Calf raise
Squat

Bu egzersizlerin herbiri icin 3 set 8-12 tekrar araligi yeterli su anda, bu program uzerinde zamanla ve sabirla ilerlerseniz ekleme cikarmalarla yillarca fayda saglayarak kullanabilirsiniz...tabi herzaman ki gibi belirleyici ana faktor beslenme.

Mesut bey, definasyon surecinde onemli olan antrenman seklinizden cok yine beslenmenizdir daha onceden bulk evrenizde hesaplanmis olan size ozel makrolariniz uzerinden tekrar hesaplama yaparak bu surecteki makrolarinizi belirlemeniz gerekiyor, temeldeki mantigi karbonhidrat alimini azaltip protein alimini yukseltmektir evet ancak azalan karb ile birlikte vucut sadece egzersiz surecinde degil gunluk aktivite ve zihinsel foksiyon duzeyinde de etkilenir bu nedenle kademeli bir sistem izlenmeli ve bu degerler iyi belirlenmelidir, iyi bir sezon gecirip belirli bir hacme ulasan kisilerde yapilan hatali definasyon surecleri sonrasinda emeklerinin buyuk bir bolumunu cope attiklari zaman zaman hala karsima cikiyor...

Sic Semper Tyrannis
Selamlar
Verdiğin programı inceledim birkaç sorum var
Chin up hareketi yere yatıp kendini yukarı çekerek mi yapılıyor yoksa yukarı asilip kendimizi yukarı çekerek mi ikisinide göstermişler
Barbell overhead press ayakta durup bari kaldırıp göğüs e indirerek yapılıyor peki bunu oturarak aynı şekilde makinede yapsak aynı şey mi anlatabildim mi bilmiom:)
Lying triceps extensions yatip uzun bar la mi arkaya indir kaldir seklindemi yapılıyor yoksa her iki ele dambil alıp sırt üstü uzanarak arkaya doğru indirip kaldırarak mi yazınca ikiside çıkmış
Calf Raises parmak uçlarında bir yere basıp vücut ağırlığı ile alt arka bacak için topugu indirip kaldırmak seklide yapiliyor doğru mu
Birde squat vücut ağırlığı ile mi yapılmalı
Kusura bakma çok sordum valla :) musait zamanda yazarsan sevinirim

Benim şu göğüs antrenmanları hep sıkıntılı geçiyor.Nedendir bilmiyorum her seferinde göğüslerimden daha çok kollarım ağrıyor.Bugün öğleden sonra göğüs çalıştım şu anda hala kollarımda bir halsizlik var.Çalışma esnasındada kollarımda gücün tükendiğini hissediyorum ama aynı etkiyi göğüste hissetmiyorum.

Selamlar
Verdiğin programı inceledim birkaç sorum var
Chin up hareketi yere yatıp kendini yukarı çekerek mi yapılıyor yoksa yukarı asilip kendimizi yukarı çekerek mi ikisinide göstermişler
Barbell overhead press ayakta durup bari kaldırıp göğüs e indirerek yapılıyor peki bunu oturarak aynı şekilde makinede yapsak aynı şey mi anlatabildim mi bilmiom:)
Lying triceps extensions yatip uzun bar la mi arkaya indir kaldir seklindemi yapılıyor yoksa her iki ele dambil alıp sırt üstü uzanarak arkaya doğru indirip kaldırarak mi yazınca ikiside çıkmış
Calf Raises parmak uçlarında bir yere basıp vücut ağırlığı ile alt arka bacak için topugu indirip kaldırmak seklide yapiliyor doğru mu
Birde squat vücut ağırlığı ile mi yapılmalı
Kusura bakma çok sordum valla :) musait zamanda yazarsan sevinirim

Chip up barfiks, overhead icin makine kullanmayin, ayakta yapilanda ayni zamanda dengeleyici unsurlarda gelisir yani daha verimli ancak hareketin formunu bilmediginiz icin muhtemelen yukun belli bir bolumunu belinize alacaksiniz bu nedenle serbest barla oturarak yapin su an icin, lying triceps ext yatarak bari alniniza indirerek yapacaksiniz burada da z bar kullanin hem tutus kolayligi saglar hemde bilekteki yuku azaltir, calf raise dogru, squat formu zor anlasilan cogu kisinin hata yaptigi ve tehlikeli bir harekettir bu nedenle hareket oturana kadar vucut agirliginizla daha sonra bos barla yapmanizi tavsiye ederim, artik tamam benim formum durusum dogru dediginiz zaman ufak ufak agirlik takmaya baslayabilirsiniz, su an sizin icin burada onemli olan hareketleri dogru formda dogru reaksiyon sureleri ile yapabilmek agirligi yada gelisiminizi su an icin kafaniza takmamaniz gerekiyor bir sure sabir gosterip herseyi olmasi gerektigi gibi ogrenmeye calisin, bu asamayi kat ettikten sonra meyvelerini fazlasiyla toplayacaginizi garanti ederim...

Sic Semper Tyrannis

Birer gun araylarda yapabilirsiniz boylece ayda ortalama 15 antrenmana denk gelir ki oda yeterli, buradaki egzersizler cogunluk compound hareketler yani birden fazla kas grubuyla yapilan hareketler, eklemeyin demiyorum ama burayi gercekten hakkini vererek yaparsaniz uzun bir sure birsey ekleyip cikarmaniza gerek yok.

Sic Semper Tyrannis
Bu durumda
Benc press göğüs
Chin up sırt
Barbell overhead press omuz
Standing barbell curl ön kol
Lying triceps extensions arka kol
Calf Raises alt bacak
Squat dayanıklılık , üst bacak ve kalça
Tüm vücut çalışmış oluyor gayet mantıklı ilk gittiğimde buna başlayıp böyle devam edicem
Peki setleri 3 x12 yerine ağırlık arttırarak pramit yapsam 12-10-8-8 4 set veya
4 x12 sakıncası olur mu gerçi bilmiyorum belki takatim kalmayacak 3 set yapabilcem
Karın kasları için mekik falan yapıp program bitirilir mi
VG çalışmadığım zamanlar genelde haftada 2 gün yapabiliyorum interval kardio ya devam ederim muhtemelen toplam yağ oranı düsürmek için

Back
Yukarı