30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Mesut daha neyini gösteremicen pazunun :) taş gibi duruyor, kendini de gayet iyi göstermiş. triceps de arka taraftan omuzdan bayağı bi ayrılmış daha ne olsun. :)[DOUBLEPOST=1425538563][/DOUBLEPOST]@POWEROFBODY kütle gerçekten çok iyi.45 cm kol diyorsunuz daha ne olsun :) antrenman programınız nasıl? kaç gün gidiyorsunuz, programda hangi ağırlıklarla hangi hareketleri kaç set kaç tekrar yapıyorsunuz.[DOUBLEPOST=1425538789][/DOUBLEPOST]supplement konusunda kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Ancak tamamen etkisiz de değiller. Ayrıca herşeyi geçtik psikolojik etkisi daha baskın bence. Sadece spor sonrası 1 ölçek whey kullanımından başka hiçbirşey almaya gerek yok. Onu da almadık mı bişeyleri eksik yapıyoruz hissi oluşur diye düşünüyorum. motivasyon ve devamlılık çok önemli bu sporda. en azından bu yönden etkisi var:)
Kesinlikle antrenmandan sonra sadece 1 ölçek alınabilir en fazla zamanınız yoksa; yararı olur mutlaka katılıyorum; haftada 3 gün gidiyorum başından biri; antrenman programı klasik bildiğimiz tarzda; genel olarak izolasyon hareketleri hariç piramit şeklinde.. herkese günaydın bu arada..

kolların bitirilene kadar çalıişılmasından yanayım;ben 4 hareket 3 set şeklinde çalışıyorum..[DOUBLEPOST=1425544929][/DOUBLEPOST]kolların bitirilene kadar çalıişılmasından yanayım;ben 4 hareket 3 set şeklinde çalışıyorum..[DOUBLEPOST=1425545009][/DOUBLEPOST]haftada bir gün bu arada; bitirilene kadar diyince yanlış anlaşılmasın:)

Mesut daha neyini gösteremicen pazunun :) taş gibi duruyor, kendini de gayet iyi göstermiş. triceps de arka taraftan omuzdan bayağı bi ayrılmış daha ne olsun. :)[DOUBLEPOST=1425538563][/DOUBLEPOST]@POWEROFBODY kütle gerçekten çok iyi.45 cm kol diyorsunuz daha ne olsun :) antrenman programınız nasıl? kaç gün gidiyorsunuz, programda hangi ağırlıklarla hangi hareketleri kaç set kaç tekrar yapıyorsunuz.[DOUBLEPOST=1425538789][/DOUBLEPOST]supplement konusunda kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Ancak tamamen etkisiz de değiller. Ayrıca herşeyi geçtik psikolojik etkisi daha baskın bence. Sadece spor sonrası 1 ölçek whey kullanımından başka hiçbirşey almaya gerek yok. Onu da almadık mı bişeyleri eksik yapıyoruz hissi oluşur diye düşünüyorum. motivasyon ve devamlılık çok önemli bu sporda. en azından bu yönden etkisi var:)

barış iltifat için teşekkür ederim :) whey konusunda senin gibi düşünüyorum, ayrıca gece geç geldiğim için yemekle vs uğraşamıyorum bu nedenle protein tozu benim için şimdilik mecburi gibi birşey :)

mesut iltifat olarak kabul edebilirsin, ancak ben gördüğümü söyledim :) whey i gözünde çok büyüten genç arkadaşlar var. amino yu, BCAA yi, gluten, arjinin vs. gibi supplementleri de tabiki. hepsi mutlaka işe yarıyor ancak mucizeler beklemesin kimse bunlardan. sen zaten gece geliyorsun, yiyeceğin yemek sana kasla birlikte daha fazla yağ olarak gelecektir. whey kullanıp yatman çok daha doğru yani.

Arkadaslar , dumbell schoulder press ile machine scholder press toplaminiz agirlik olarak ne kadar farkediyor.ben machinede 2 kat fazla agir yapiyorum dumbelldan , bu normalmi?

Arkadaslar , dumbell schoulder press ile machine scholder press toplaminiz agirlik olarak ne kadar farkediyor.ben machinede 2 kat fazla agir yapiyorum dumbelldan , bu normalmi?
Makinenin üretiminden tutunda sürtünme katsayısı, makara sayısınına kadar değişir bu rakamlar, ancak özetle makinede herzaman serbestten daha fazladır kullanılan ağırlık diyebiliriz...

İki kat fazla ağırlık çok normal değil ama genel olarak serbest ağırlık ve makineler arasındaki fark makinelerde dengeyi sağlamak gibi bi problemin olmadığı için gücünü koruyup daha ağır girebiliyorsun..

İster lbs olsun ister kg olsun makinada kaldırdığınız ağırlık her zaman fazladır,çünki direnç in bir kısmını makinanın üretim şekline göre halatları va makaraları alır.makarasız halatsız direk ağırlık takılanlar içinde bu geçerli,omuz ağırlıktan çok yoğunluk isteyen bir kas grubudur,ağır kaldırmayı denemek yerine hareketin ivmesini özelliklede negatifini yavaşlatarak yoğunluğu artırmak hem sakatlanma riskini azaltır hemde hareketin verimini artırır.
Özellikle yeni başlayan arkadaşların omuz gibi sakatlanmaya çok müsait bir kas grubu için makinada bu yazdığım gibi çalışması daha faydalı olucaktır.

Makina serbest agirlik farkini biliyorum.Belki pratikte hem serbest hem makina yapan biri vardir diye merak etmistim.lbs olmasi muhtemel ama ben dusuk ihtimal goruyorum lbs olmasini.max 90 var 45 gibi bisi yapar kg olarak lbs yse ,makina icin dusuk bi agirlik.

Makina serbest agirlik farkini biliyorum.Belki pratikte hem serbest hem makina yapan biri vardir diye merak etmistim.lbs olmasi muhtemel ama ben dusuk ihtimal goruyorum lbs olmasini.max 90 var 45 gibi bisi yapar kg olarak lbs yse ,makina icin dusuk bi agirlik.
90 ise kg dir dediginiz gibi, aman bosverin yav bizim ne isimiz var makine ile, oturacaksin sehpaya alacaksin olimpik bari on omuza, varmi makinede bu zevk [emoji1]

Ağırlıkta takıcazmı o bara üstadım?:):)
Ben şimdilik oğlanla makinedeyim ama o barı haftaya vericem omuz da:)
Doğruya doğru serbest ağırlık omuz pressde çok kötüyüm.
Tabi canım ağırlıksız olur mu :) ben bilerek rakam belirtmedim sonuçta kişiden kişiye değişecek, bende öyle çok çok iddalı değilim @Bekçi, ama rakam benim beklentilerim için yeterli önemli olanda bu.., oğlana eminim ki biliyorsunuzdur ama boş ve olimpik bar verin kısa barla alışmasın.

Tabi canım ağırlıksız olur mu :) ben bilerek rakam belirtmedim sonuçta kişiden kişiye değişecek, bende öyle çok çok iddalı değilim @Bekçi, ama rakam benim beklentilerim için yeterli önemli olanda bu.., oğlana eminim ki biliyorsunuzdur ama boş ve olimpik bar verin kısa barla alışmasın.
Doğru söylüyorsun:)ama boş olimpik bar şu an için biraz zorlayabilir:)haftaya makinadan bi geçiş yapıcam bakalım tepki ne olucak.
Üstadım dikkatimi çekti soruyim, sehpaya oturduk barı ön omuza aldık ayaklar yere sağlam bastı,harekete başladık ivme ön omuz dan başlayıp ön omuzdamı bitiriyoruz yoksa etkiyi artırmak adına ön omuzdan ilk kaldırışı yaparak enseyemi indiriyoruz bar ı?yani burda enseye presden bahsetmiyoruz,hareketin başlama bitiş her tekrar için ön omuz doğrumu anlamışım??

selam arkadaşlar,ben Barış
O kadar karısıtrıyorum forumu bu bolumu yenı gordum iyi de oldu.benimde yaşım 40 hayatımın cesitli donemlerinde spor yaptım kendimce boyum 172 kilom 68 ,gecen sene mart sonunda 80 kilo idim 3 ayda sadece kardıo ve dengeli beslenme ile 68 e dustum .yaz basından beri de 68 kiloyum kardıyoyu azalttım zayıflama donemimde hergun kosu bandında yada hava guzelse dısarıda 7 km tempolu yuruyus yaptım. Aralıktan beri agırlık calısmaya basladım ,agırlık calısmaya basladıgımda yag kas olcumu yaptık salonda kılom 67.5 toplam yag oranım %17 toplam kas kutlem 56 kılo idi ,3 ay sonra kilom yıne 67.7 yag oranım %14.8 olmus toplam kas kutlesı 57.5 kılo olmus aslında bu cıhazlara nekadar guvenılır bilmiyorum ama sonuc iyi gibi kılo almadan kas kutlesını arttırıp toplam yag oranını dusurmusum,
Beslenme olarak ozel bisi yapmıyorum kahvaltıyı asla atlamam mutlaka yumurtalı ballı tam bugday ekmeklı kahvaltımı yaparım gun içinde 5-6 tane haslanmıs yumurta beyazı yıyorum agırlık calısıtıgım gunlerde ve yıne haslanmıs tavuk ,balık artık ne canım cekerse o gun ,hergun tavuk adamı rahatsız ediyor :) onun dısında normal ev yemeklerı ,gece mutlaka 1 kase yogurt yıyorum yatmadan içine kuru kayısı falan atıp tatlı nıyetıne ,veya 1 bardak yarım yaglı sut ,yumurtaların sarılarını atıp beyazlarını yedıgım için hanımla papaz oluyoruz arasıra :) aslında protein tozu alsam diye bazen dusunuyorum ama sonra dogallıktan sasmamak ıcın vazgecıyorum
Çalışma seklı olarak vardıyalı bir işte çalıştıgım için genelde vardıya dısında gunduz gidiyorum salona haftanın 3 gunu gitmeye calışıyorum 1 gun gogus ve onkol ,1 gun omuz ve arka kol, 1 gun sırt ve bacak çalışıyorum,salona gitmedigim zamanlarda haftada 2 gun falan interval kardıo denilen calısma seklını uyguluyorum kosu bandında 5 dakıka ısınma sonra 7 .seviyede 2 dakıka tempolu yuruyus sonra 12 .seviyede 2 dakıka kosu sonra yıne 2 dakıka 7.seviyede yuruyus bunu 25 dk kadar yapıyorum
kaslarımdakı gelısmeyı kesinlikle hissediyorum gelgelelim. hafıfı bir gobek hala var.bu yaşta baklavalar cıksın derdim yok ama en azından gobek tamamen gıtmelı cunku cıddı bir zaman ayırdıgımı dusunuyorum spora ,belki kas kutlesı arttıkca zamanla gider ,tabıkı yaş ile alakalı fazla da kendimi zorlamak istemiyorum arada check up falan yaptırıyorum ama 40 lı yaşlar tehlıkeli malum kalp acısından temkinlı olmak lazım
bendekı durumlar boyle .tanısıtıgımıza memnun oldum....

Back
Yukarı