selam arkadaşlar,ben Barış
O kadar karısıtrıyorum forumu bu bolumu yenı gordum iyi de oldu.benimde yaşım 40 hayatımın cesitli donemlerinde spor yaptım kendimce boyum 172 kilom 68 ,gecen sene mart sonunda 80 kilo idim 3 ayda sadece kardıo ve dengeli beslenme ile 68 e dustum .yaz basından beri de 68 kiloyum kardıyoyu azalttım zayıflama donemimde hergun kosu bandında yada hava guzelse dısarıda 7 km tempolu yuruyus yaptım. Aralıktan beri agırlık calısmaya basladım ,agırlık calısmaya basladıgımda yag kas olcumu yaptık salonda kılom 67.5 toplam yag oranım %17 toplam kas kutlem 56 kılo idi ,3 ay sonra kilom yıne 67.7 yag oranım %14.8 olmus toplam kas kutlesı 57.5 kılo olmus aslında bu cıhazlara nekadar guvenılır bilmiyorum ama sonuc iyi gibi kılo almadan kas kutlesını arttırıp toplam yag oranını dusurmusum,
Beslenme olarak ozel bisi yapmıyorum kahvaltıyı asla atlamam mutlaka yumurtalı ballı tam bugday ekmeklı kahvaltımı yaparım gun içinde 5-6 tane haslanmıs yumurta beyazı yıyorum agırlık calısıtıgım gunlerde ve yıne haslanmıs tavuk ,balık artık ne canım cekerse o gun ,hergun tavuk adamı rahatsız ediyor

onun dısında normal ev yemeklerı ,gece mutlaka 1 kase yogurt yıyorum yatmadan içine kuru kayısı falan atıp tatlı nıyetıne ,veya 1 bardak yarım yaglı sut ,yumurtaların sarılarını atıp beyazlarını yedıgım için hanımla papaz oluyoruz arasıra

aslında protein tozu alsam diye bazen dusunuyorum ama sonra dogallıktan sasmamak ıcın vazgecıyorum
Çalışma seklı olarak vardıyalı bir işte çalıştıgım için genelde vardıya dısında gunduz gidiyorum salona haftanın 3 gunu gitmeye calışıyorum 1 gun gogus ve onkol ,1 gun omuz ve arka kol, 1 gun sırt ve bacak çalışıyorum,salona gitmedigim zamanlarda haftada 2 gun falan interval kardıo denilen calısma seklını uyguluyorum kosu bandında 5 dakıka ısınma sonra 7 .seviyede 2 dakıka tempolu yuruyus sonra 12 .seviyede 2 dakıka kosu sonra yıne 2 dakıka 7.seviyede yuruyus bunu 25 dk kadar yapıyorum
kaslarımdakı gelısmeyı kesinlikle hissediyorum gelgelelim. hafıfı bir gobek hala var.bu yaşta baklavalar cıksın derdim yok ama en azından gobek tamamen gıtmelı cunku cıddı bir zaman ayırdıgımı dusunuyorum spora ,belki kas kutlesı arttıkca zamanla gider ,tabıkı yaş ile alakalı fazla da kendimi zorlamak istemiyorum arada check up falan yaptırıyorum ama 40 lı yaşlar tehlıkeli malum kalp acısından temkinlı olmak lazım
bendekı durumlar boyle .tanısıtıgımıza memnun oldum....