30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Bir kutu 60 porsiyon cikar 2 ay gider tek ogun hesabiyla.aylik 3,5 kg kiyma yapar.250 gr kiymayla bulgur pilavi yapiyorum 2 gun gidiyor.amino profili en yuksek kirmizi et deniyor.bu daha optimum degilmi.birde biz overtraining alacak kadar calismiyoruz.whey yerine idman sonu 3 yumurta yetmezmi.bu wheyin artisi nedir iciyoruz ama[emoji12]

bdy3.jpg
1bdy.jpg
1bdy.jpg
Benimde 4.ayım dolmak üzere , bugünkü antreman sonrası bikaç foto çektim eski fotolarla birlikte koydum
Bir iki gündür kol eklemimde ve kolda sanki çürük ağrısı gibi bir ağrı var performansı baya etkiledi antremanlarda
Acaba 90 kg kadar motosıklet bahçede biraz kaldırdım getir götürde ondanmı oldu

whey konusunda geçen salonda baya çok define olmasada odyci kıvamında 45 ütü kol çok geniş göğüslü bir çocuk 6 senedir yapıyorum içtiğim protein tozu 10 bardağı geçmedi dediğini duydum.

Biraz psikolojik etki bence amino asit bcaa direk daha etkii düzgün besleniyorsa içmesekde olur
Hatta bu 2x kg olayıda tamamen şehir efsanesi olabilir belki yeni kas yapımında etkili olabilir ama.
ame belli bir seviyede tamamım artık koruycam kalarımı denirse 1xkg bile bence yeterli olur beslenmenizi tam günlük enerji ve antremanla sabitlerseniz vücut enerjisini yediğimiz yağ ve karbonhidratan lır
durup dururken araba benzini gibi proteinykmıyor bu kaslar
20150304_210723.jpg
20150304_210710.jpg

Aslında hepimizin bildiği tarzın dışına çıkmıyorum beslenme konusunda. Sabah lifalif-beş yumurta, öğlen tavuk-bulgur veya pilav; 3 saat sonra benzer bir öğün; akşam sadece proteinli bir menü; yatmadan önce süt.. zaman zaman da balık.. suplemnt olarak ta whey+kreatin dışında birşey kullanmadım..

@POWEROFBODY üstadım naptın sen yasaa,hepimizi ezdin geçtin,keşke resim felan koymasaydın:):)tebrik ediyorum çok güzel bir kütle oluşturmuşsunuz.45 kol nedir yaaa:) şakamı bu?:):):)
Senin resmi görünce ben bu sporu boşa yapmışım hissine kapıldım emeğine sağlık:)
Tekrardan tebrikler.[/quote

yahu bi maşallah deyin nazar değecek. harbiden 45 kol güzel duruyo. ben soğuk 40 sıcak 43 alıyorum bu kadar güzel durmuyo bende. Allah nazardan saklasın.

Son düzenleme:
Bu konu ile ilgili bircok kez yazdik ama bir turlu anlamak istemedi insanlar, bu konu basliginda yas itibari ile de kaliteli ve basarili insanlar oldugu icin burada yuzlerce kez seve seve yazarim.., konuya donecek olursak whey veya turevi herhangi bir suplement bizim veya bir baskasi icin gereklidir demek yanlis olur daha once baska bir baslik altinda da ayni konuya deginmistik insan anatomisi whey icin yaratilmadi basit cigne ve yut icin yaratildi bu sebeple dogal beslenmenizin citasini yuksek tuttugunuz surece suplement kullanimi gereksizdir, evet belirli asamalarda kisilerin bazi supp.leri kullanmasini tavsiye ederiz, (whey bunlardan biri degil) ancak buradaki soru; kisi o asamadamidir?

@asrin78 bu bulmaca kitaplarındaki iki resim arasındaki 9 fark gibi olmuş,sahiden 4 aymı var bu iki resim arasında?bu nasıl bir evrimdir? Maşalllah.[DOUBLEPOST=1425503146][/DOUBLEPOST]
Bu konu ile ilgili bircok kez yazdik ama bir turlu anlamak istemedi insanlar, bu konu basliginda yas itibari ile de kaliteli ve basarili insanlar oldugu icin burada yuzlerce kez seve seve yazarim.., konuya donecek olursak whey veya turevi herhangi bir suplement bizim veya bir baskasi icin gereklidir demek yanlis olur daha once baska bir baslik altinda da ayni konuya deginmistik insan anatomisi whey icin yaratilmadi basit cigne ve yut icin yaratildi bu sebeple dogal beslenmenizin citasini yuksek tuttugunuz surece suplement kullanimi gereksizdir, evet belirli asamalarda kisilerin bazi supp.leri kullanmasini tavsiye ederiz, (whey bunlardan biri degil) ancak buradaki soru; kisi o asamadamidir?
üstadım aynen katılıyorum,biçok yerdede bu yazdıklarını bende belirtiyorum,suplement şart değil.ha bu arada diyorumki suplementin dibine kadar vurdum bunu anlayana kadar:):)

Bu belirli asama nedir ve o supp nelerdir hocam
Sporcu orta seviyede, (vucut agirligi kadar b.p 1.5 kati kadar squat) genel vucut agirliginin en azindan %75'i yagsiz kas kutlesi olmali, bu asamada creatine, bcaa, glucosamine ( teknik olarak sup. sinifinda sayilmaz) urunleri kullanilabilir, bunun disinda pro builder degilseniz insanlarin gunluk makrolarini karsilayabilmeleri oldukca kolaydir, ancak genellikle insanimiza bu gibi seyler zor geldigi icin kolaya kacmak adina ve suplementlerin satis politikalari sebebiyle bu yone kayma oldukca fazla, finalde anlasilmayan sey ise su; vucut her daim alacagi asil verimi yediginiz ictiginiz yani yaradilirken size verilen ozeliklerden gecen gidalara verir, bunun disindaki beklentiler ici bos balona benzer...

Eki Görüntüle 36623 Eki Görüntüle 36619 Eki Görüntüle 36619 Benimde 4.ayım dolmak üzere , bugünkü antreman sonrası bikaç foto çektim eski fotolarla birlikte koydum
Bir iki gündür kol eklemimde ve kolda sanki çürük ağrısı gibi bir ağrı var performansı baya etkiledi antremanlarda
Acaba 90 kg kadar motosıklet bahçede biraz kaldırdım getir götürde ondanmı oldu

whey konusunda geçen salonda baya çok define olmasada odyci kıvamında 45 ütü kol çok geniş göğüslü bir çocuk 6 senedir yapıyorum içtiğim protein tozu 10 bardağı geçmedi dediğini duydum.

Biraz psikolojik etki bence amino asit bcaa direk daha etkii düzgün besleniyorsa içmesekde olur
Hatta bu 2x kg olayıda tamamen şehir efsanesi olabilir belki yeni kas yapımında etkili olabilir ama.
ame belli bir seviyede tamamım artık koruycam kalarımı denirse 1xkg bile bence yeterli olur beslenmenizi tam günlük enerji ve antremanla sabitlerseniz vücut enerjisini yediğimiz yağ ve karbonhidratan lır
durup dururken araba benzini gibi proteinykmıyor bu kaslar
Eki Görüntüle 36621 Eki Görüntüle 36622

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4 ayda gelisme cok iyi tebrik ederim :)

mesut bey beceremedim; sanırım uyelik istiyor; şimdilik çıkmam lazım; akşam saatlerinde yapıcam mutlaka görüşmek üzere..
Selamlar, becermissiniz sonunda :) uyelik istemiyor sistem. sizinde gelisim harika :) 45cm kol iyiymis gercekten, benim suan 43,5 ama gosteremedim su pazuyu hala sinir oluyorum :D

bu arada antreymandan 15dk once geldim.

20150304_2017062.jpg

Selamlar, becermissiniz sonunda :) uyelik istemiyor sistem. sizinde gelisim harika :) 45cm kol iyiymis gercekten, benim suan 43,5 ama gosteremedim su pazuyu hala sinir oluyorum :D

bu arada antreymandan 15dk once geldim.

20150304_2017062.jpg

Mesut daha neyini gösteremicen pazunun :) taş gibi duruyor, kendini de gayet iyi göstermiş. triceps de arka taraftan omuzdan bayağı bi ayrılmış daha ne olsun. :)[DOUBLEPOST=1425538563][/DOUBLEPOST]@POWEROFBODY kütle gerçekten çok iyi.45 cm kol diyorsunuz daha ne olsun :) antrenman programınız nasıl? kaç gün gidiyorsunuz, programda hangi ağırlıklarla hangi hareketleri kaç set kaç tekrar yapıyorsunuz.[DOUBLEPOST=1425538789][/DOUBLEPOST]supplement konusunda kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Ancak tamamen etkisiz de değiller. Ayrıca herşeyi geçtik psikolojik etkisi daha baskın bence. Sadece spor sonrası 1 ölçek whey kullanımından başka hiçbirşey almaya gerek yok. Onu da almadık mı bişeyleri eksik yapıyoruz hissi oluşur diye düşünüyorum. motivasyon ve devamlılık çok önemli bu sporda. en azından bu yönden etkisi var:)

Son düzenleme:
Back
Yukarı