30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Teşekkür ederim. Yo, özel değil, deadlift yaparken sakatlandım. Belimin alt tarafında zaman zaman hafif ağrı olurdu ama önemsemezdim. Şimdi düşününce o belli belirsiz ağrının epey uzun zamandır var olduğunu anımsıyorum. Benim tahminim çok minimal bir seviyede yırtık zaten vardı. Araştırdığım kadarıyla birçok insanda oluyormuş fakat fazla rahatsızlık vermediği için önemsenmiyormuş. O yüzden yıllardır varolan fakat pek rahatsız etmediğinden üzerine düşmediğim bir yırtığın biraz daha açıldığını düşünüyorum. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi ilk sakatlandığımda yeterince hazır olmadan tekrar başlamamdı, yoksa çok daha önceden spora dönebilirdim. Ürkecek bir şey yok yani, spor yapmasaydım da bir gün market poşeti taşırken sakatlanırdım muhtemelen :)
Doxuz hocam beni anlattınız ya, bende de belli belirsiz bir ağrı var ve önemsemiyorum. Napsak da önlem alsak var mı bi tavsiyeniz

valla bel sakaya gelmez. Bendede son günlerde belimde agirlik var, doktora gittim, legen kemigimde egrilik varmis.

En kisa zamanda ortopediye git

valla bel sakaya gelmez. Bendede son günlerde belimde agirlik var, doktora gittim, legen kemigimde egrilik varmis.

En kisa zamanda ortopediye git
Ya açıkçası türkiyede hastanelerden nefret ediyorum. Gidip ağrı var dicem adam direk sporu bırak yat dinlen dicek biliyorum yani. Yapmak istedikten sonra ben de yaparım onu; benim oraya gitme amacım zaten ordaki (bel çevresindeki) kasları nasıl güçlendiririm vs

Ya açıkçası türkiyede hastanelerden nefret ediyorum. Gidip ağrı var dicem adam direk sporu bırak yat dinlen dicek biliyorum yani. Yapmak istedikten sonra ben de yaparım onu; benim oraya gitme amacım zaten ordaki (bel çevresindeki) kasları nasıl güçlendiririm vs

burdada böyle (almanya). Sirf türkiyeye özgü degil :). Ama gecen gittiyim doktor fitnessi birakma aynan devam et dedi, günahini almayayim :)

Doxuz hocam beni anlattınız ya, bende de belli belirsiz bir ağrı var ve önemsemiyorum. Napsak da önlem alsak var mı bi tavsiyeniz
Zor soru sordun. Belki sadece kas ağrısıdır, belki benzer bir durumdur. Benzer durum da olsa yeterince küçükse filmde gözükmeyebilir. Bende bile yeterince sıvı kaybı olmadığı için filmde belli belirsizdi, sadece diğer disklerle renk farkı vardı. O yüzden ilk doktor gözden kaçırdı, ikinci doktor gördü (ikinci bölüm başkanı profesördü, ilkinin hocası sayılır). Demem o ki bu soruyu gerçek profesyonellere sorman daha iyi olur, yanlış yönlendirmek istemem. Ben de altı üstü hobi olarak demir indirip kaldıran bir adamım.

Zor soru sordun. Belki sadece kas ağrısıdır, belki benzer bir durumdur. Benzer durum da olsa yeterince küçükse filmde gözükmeyebilir. Bende bile yeterince sıvı kaybı olmadığı için filmde belli belirsizdi, sadece diğer disklerle renk farkı vardı. O yüzden ilk doktor gözden kaçırdı, ikinci doktor gördü (ikinci bölüm başkanı profesördü, ilkinin hocası sayılır). Demem o ki bu soruyu gerçek profesyonellere sorman daha iyi olur, yanlış yönlendirmek istemem. Ben de altı üstü hobi olarak demir indirip kaldıran bir adamım.
yok hocam kas ağrısı olmadığına eminim. sonuçta 1 gün olur 2 gün olur. soğuklarda başladı ya hareketsizliklerde ağrı falan yapmaya başladı yani. en iyisi profesöre kaçayım doğru. sağolun

benim arkadaşım olan hoca tatile çıktı 1 hafta, yerine salonun asıl sahibi Erol hoca bakıyor , bu hafta canıma okuyacak omuzlar geri kalmış diyip dün akşam baya omuz çalıştırttı. çok kaba vicudu , ben beyenmesemde adam yıllarca uğraşmış, son 1 2 yıldır salsada 7yeniden başladı çalışmaya.

karışıklık olmasın sağdaki benim :P :P :P :P
20151118_205532-Kopya.jpg

Geçen gün özel ders almak için instagramdan takip ettiğim 1000 kişinin üzerindedir takipçisi olan bir fitnes eğitmeni ile irtibata geçtim 2 aylık periyodlar halinde toplam 20 antrenman yapıyor birebir ve istediğiniz yerede geliyor veya kendi çalıştığı salona çağırıyor kendisiyle beraber çalışan birde diyetisyeni var gün içinde sürekli öğrencileriyle irtibatta oluyormuş fakat rakamı biraz yüksek geldi bana birebir çalıştırmak için 3.500 TL istiyor.Uzaktan eğitim içinse yine 2 ay için 750 TL istiyor.
Sizinde fikrinizi almak isterim gerek varmı.
Aslında ne yapmam gerektiğini az çok biliyorum ama kendime bunları yapabilmek için destekçi arıyorum birileri beni sürekli teşvik edecek yoksa bir çok iyi gidiyor sonrasında salıyorum.Çalıştığım salona yeni bir fitnes müdürü geldi kendisiylede bu konuyu görüştüm gerek yok kendisini tanıyorum onun rakibi ve onu son yarışmada geride bırakan arkadaş benim öğrencim dedi ve savaş Cebeci'de çok yakın arkadaşıymış sağolsun her türlü yardımcı olacağını söyledi kendiside özel ders veriyor kararsız kaldım.Ama şunu gördüm gerçekten bu sektörün pazarı çok iyi kendini iyi pazarlayan iyi paralar kazanıyor.
Tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum

Sent from my iPad using Tapatalk

Geçen gün özel ders almak için instagramdan takip ettiğim 1000 kişinin üzerindedir takipçisi olan bir fitnes eğitmeni ile irtibata geçtim 2 aylık periyodlar halinde toplam 20 antrenman yapıyor birebir ve istediğiniz yerede geliyor veya kendi çalıştığı salona çağırıyor kendisiyle beraber çalışan birde diyetisyeni var gün içinde sürekli öğrencileriyle irtibatta oluyormuş fakat rakamı biraz yüksek geldi bana birebir çalıştırmak için 3.500 TL istiyor.Uzaktan eğitim içinse yine 2 ay için 750 TL istiyor.
Aslında ne yapmam gerektiğini az çok biliyorum ama kendime bunları yapabilmek için destekçi arıyorum birileri beni sürekli teşvik edecek yoksa bir çok iyi gidiyor sonrasında salıyorum.Çalıştığım salona yeni bir fitnes müdürü geldi kendisiylede bu konuyu görüştüm gerek yok kendisini tanıyorum onun rakibi ve onu son yarışmada geride bırakan arkadaş benim öğrencim dedi ve savaş Cebeci'de çok yakın arkadaşıymış sağolsun her türlü yardımcı olacağını söyledi kendiside özel ders veriyor kararsız kaldım.Ama şunu gördüm gerçekten bu sektörün pazarı çok iyi kendini iyi pazarlayan iyi paralar kazanıyor.

Selamlar
Bence bu iş tamamen maddi durumla alakali. Yani birebir bir hocayla çalışmak çalışmanın hakkını vermek açısından çok önemli kaytarmadan güzel bir çalışma yapılır gerekli mi gereksiz mi bu maddi durumumuz ile alakali bem şahsen o paraları verebilecek biri olsam yapardım ama ay sonunu zor getiriyoruz :))

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gunaydin, herkese hayirli haftalar bereketli kazanclar...

Sanirim istanbulda yasiyorsunuz, eger gercekten isinde iyi ise bu rakamlar sektorel olarak normal kabul ediliyor orada bu durum dogrudan lokasyon ile alakali, bende ayni sekilde hizmet veriyorum ama bulundugum cevreden dolayi rakamlar tabiki daha dusuk olmak zorunda sayet istanbulda ayni hizmeti veriyor olsam bende buna yakin rakamlar telafuz ediyor olurdum. Dedigim gibi kisi isinde iyi ise pt ile calismak herzaman avantajdir, ne kadar konuya hakim olursaniz olun disaridan bakan uzman bir cift goz sizin kor noktalatinizi gorecektir burada onemli olan o parayi gercekten hakedip haketmemesi bence.

Evet istanbuldayım dediğiniz çok doğru by loss bende gerçekten o parayı hak edecekmi etmeyecekmi endişesindeyim çalıştığım salondaki hocayla çalışacağım büyük ihtimal internetten araştırdığım kadarı ile bu hocada çok Prof bir hoca dışarıda ayriyetten kendi kurmuş olduğu ekibi var ve herkesin branşı ayrı ve dallarında derece almış sporcular deneyelim bakalım yaza kadar istediğin forma sokarım seni dedi değişimlerimi paylaşacağım şuan ölçülerim belli bakalım ilk ay değişim Nasıl olacak

Hocam ben de fikrimi belirtmek isterim. Şahsen ne özel ders ne pt almanızı öneririm. Sonuçta amatör düzeyde yapıyoruz. Hani deseniz ki 6 ay sonra dizi çekimleri başlıcak %8 yağ oranına inmem lazım vs o zaman tabiki almanız gerekir işin ucu profesyonellik. İş basit. Yemeğini ye haftada 3 4 gün 45 er dakika demir kaldır indir. Bunun için değmez diyorum ben. Ha 2 ayda yapacağınızı 4 ayda yaparsınız gerek yaşınız gerek %100 bilgi sahibi olmadığınız için ama bunu kafaya takmak bana göre gereksiz. Sonuçta pt dediğiniz şey genel olarak program bellidir. Gider 3 lük split yazar bu kadar basit. Ama işinde iyi olup işinin gerekliliğini yapanları tabiki tenzih ederim

Günaydın dostlar
Sevgili loss bişi sorcam gerçi ozaman a gel düşünürüz dicen ama şimdi ufak ufak kilo alıyorum ya boyum 1.73 kilo olarak da 73-75 aralığında olmak için uğraşıyorum şimdi bu gidişle Mart nisan gibi kilo hedefime ulaşırim görünüyor allah sağlık sıhhat verirse peki ya sonra kilo almaya devam etmicem heralde dimi bu sefer bunu korumaya mi caliscam napcam ben :))

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı