Peki omuz başı ile boyun arasındaki kısmı geliştirmek için overhead press yeterli mi biraz oraları da doldurmak istiyorum.Ah şu salonlardaki alet sıkıntısıevet gerek yok değişikliğe şu an için, böyle devam...
Trapezi kastediyorsan bence gerek yok, tabi dogru anladiysam...Peki omuz başı ile boyun arasındaki kısmı geliştirmek için overhead press yeterli mi biraz oraları da doldurmak istiyorum.
Gerçi sabırlı ol calismaya devam o da olacak dediğini duyuyor gibiyim ama extra bir hareket tavsiye edermisin
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet baktım şimdi trapez diye geçiyor doğru onu demek istedimTrapezi kastediyorsan bence gerek yok, tabi dogru anladiysam...
Tam anlamiyla degil, trapezi bizzat calistiran egzersizler var ama ben trapez uzerine extra hareket yaptirma taraftari degilim yeni sporcularda, bircok egzersizde tasiyici konumda oldugu icin zaten calisiyor ayrica oldukca gelisen bir kas grubu bu yuzden ben cok uzerinde durulmamali.Evet baktım şimdi trapez diye geçiyor doğru onu demek istedim
Bizim overhead press yeterli mi
Büyük geçmiş olsun , geri dönüşler herzaman zordur başarılarİyi günler herkese. Uzun bir aradan sonra tekrar spora başlamaya çalışıyorum. Şubat ayında sakatlanmıştım. Önce bir şey bulamadılar, sonra bir profesör annular yırtık belirledi, bana da gösterdi. L4'teydi yanlış hatırlamıyorsam, diski saran kıkırdak yırtılmış. Şimdilik hayatımı pek etkilemiyor, ağrı da epey azaldı ama doktor omurgaya yük bindiren hareketleri yasakladı. Haliyle squat, deadlift, overhead press, calf raises, barbell row, pendlay row, ne var ne yok ayıkladım programdan. Leg press bile belimi ağrıtıyor, onu bile çıkarttım. Geriye de pek bir şey kalmadı zaten, tekrar başladım ama o makine senin bu makine benim dolaşıyorum![]()
Arada tekrar dönmeye çalıştığım oldu ama sevdiğim şekilde çalışamayınca devamlılık olmadı tabi, fizyoterapi egzersizlerimi yaptım, biraz iyi hissedince salona yazılıp 1 ayda 3-5 defa gidip bıraktım. Şimdi tekrar disipline girmeye çalışıyorum. 9 aylık arada haddinden fazla alkol aldım, yeme-içme hak getire, kas kaybı gözle görülür seviyede, bira göbeğim de çıktı. Fakat böyle yazınca üzgünüm gibi anlaşılmasın, değilim. Eğlenceli bir yaz geçirdim ve spora da yeni başlamış gibi hissediyorum. Artık ağır çalışacağım diye bir kaygım yok, sağlık için devam edeceğim. Öncelikli hedefim hafif anterior pelvik tilt var, onu düzeltmek, göbekten kurtulmak, kondisyonumu arttırmak (yüzme ve bisiklet, şu aşamada koşu da yasak) ve sigarayı bırakıp alkolü azaltmak (bu direkt olarak sporla ilgili değil tabi ama spor işleri kolaylaştıracaktır). Ağırlık sırt, arka omuz, hamstring ve kalçada olan bir upper/lower'la başladım.
Başka forumlarda benden kötü durumda olup 2 yıl içinde tekrar deadlift ve squata dönebilecek kadar iyileşenleri görüyorum. O seviyeye gelirim umarım ama ağrım tamamen bitmeden başıma yeni macera almayacağım kesin. İlk 2-3 ay yataktan kalkmak bile eziyet oldu. Foruma yazmak şevkimi arttırıyor, daha çok yazacağım sanırım. Herkese sevgiler, saygılar.
Çok geçmiş olsun. Allah başka şeyler yasatmasin. Ben de dizimden sakatlandim. Ama çok şükür kendime bakarak, ağrıyı çok çok azalttim.İyi günler herkese. Uzun bir aradan sonra tekrar spora başlamaya çalışıyorum. Şubat ayında sakatlanmıştım. Önce bir şey bulamadılar, sonra bir profesör annular yırtık belirledi, bana da gösterdi. L4'teydi yanlış hatırlamıyorsam, diski saran kıkırdak yırtılmış. Şimdilik hayatımı pek etkilemiyor, ağrı da epey azaldı ama doktor omurgaya yük bindiren hareketleri yasakladı. Haliyle squat, deadlift, overhead press, calf raises, barbell row, pendlay row, ne var ne yok ayıkladım programdan. Leg press bile belimi ağrıtıyor, onu bile çıkarttım. Geriye de pek bir şey kalmadı zaten, tekrar başladım ama o makine senin bu makine benim dolaşıyorum![]()
Arada tekrar dönmeye çalıştığım oldu ama sevdiğim şekilde çalışamayınca devamlılık olmadı tabi, fizyoterapi egzersizlerimi yaptım, biraz iyi hissedince salona yazılıp 1 ayda 3-5 defa gidip bıraktım. Şimdi tekrar disipline girmeye çalışıyorum. 9 aylık arada haddinden fazla alkol aldım, yeme-içme hak getire, kas kaybı gözle görülür seviyede, bira göbeğim de çıktı. Fakat böyle yazınca üzgünüm gibi anlaşılmasın, değilim. Eğlenceli bir yaz geçirdim ve spora da yeni başlamış gibi hissediyorum. Artık ağır çalışacağım diye bir kaygım yok, sağlık için devam edeceğim. Öncelikli hedefim hafif anterior pelvik tilt var, onu düzeltmek, göbekten kurtulmak, kondisyonumu arttırmak (yüzme ve bisiklet, şu aşamada koşu da yasak) ve sigarayı bırakıp alkolü azaltmak (bu direkt olarak sporla ilgili değil tabi ama spor işleri kolaylaştıracaktır). Ağırlık sırt, arka omuz, hamstring ve kalçada olan bir upper/lower'la başladım.
Başka forumlarda benden kötü durumda olup 2 yıl içinde tekrar deadlift ve squata dönebilecek kadar iyileşenleri görüyorum. O seviyeye gelirim umarım ama ağrım tamamen bitmeden başıma yeni macera almayacağım kesin. İlk 2-3 ay yataktan kalkmak bile eziyet oldu. Foruma yazmak şevkimi arttırıyor, daha çok yazacağım sanırım. Herkese sevgiler, saygılar.
Gayet iyisinspor oncesi selfie![]()
Eyvallah daha da iyi olacak inşallahGayet iyisin
LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun.Allah şifalar versin.
reklama giriyor başka bir site adı yazmak diye biliyorum, genede yardımcı olmaya calısayım ben ****** dan alıyorum.selamlar
suplementler.com dısında guvenlı alısverıs yapabılecegımız bır sıte var mı proteın tozları hakkında
optimum gold standart whey çilek aromalı olanları yok hiçbir yerde sanal pazarda buldum satan bıyer %98 olumlu sonuc almıs musterilerden ama bunların sahte olma riski falan var mı acaba
çok sağol hocam sen "loss" değil "gain" sinOlur, problem degil, hazirbulunuslugun artinca yukseltirsin yavas yavas...
Hehehehe tesekkur ederim [emoji4]çok sağol hocam sen "loss" değil "gain" sin![]()
İyi günler herkese. Uzun bir aradan sonra tekrar spora başlamaya çalışıyorum. Şubat ayında sakatlanmıştım. Önce bir şey bulamadılar, sonra bir profesör annular yırtık belirledi, bana da gösterdi. L4'teydi yanlış hatırlamıyorsam, diski saran kıkırdak yırtılmış. Şimdilik hayatımı pek etkilemiyor, ağrı da epey azaldı ama doktor omurgaya yük bindiren hareketleri yasakladı. Haliyle squat, deadlift, overhead press, calf raises, barbell row, pendlay row, ne var ne yok ayıkladım programdan. Leg press bile belimi ağrıtıyor, onu bile çıkarttım. Geriye de pek bir şey kalmadı zaten, tekrar başladım ama o makine senin bu makine benim dolaşıyorum
Teşekkür ederim. Yo, özel değil, deadlift yaparken sakatlandım. Belimin alt tarafında zaman zaman hafif ağrı olurdu ama önemsemezdim. Şimdi düşününce o belli belirsiz ağrının epey uzun zamandır var olduğunu anımsıyorum. Benim tahminim çok minimal bir seviyede yırtık zaten vardı. Araştırdığım kadarıyla birçok insanda oluyormuş fakat fazla rahatsızlık vermediği için önemsenmiyormuş. O yüzden yıllardır varolan fakat pek rahatsız etmediğinden üzerine düşmediğim bir yırtığın biraz daha açıldığını düşünüyorum. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi ilk sakatlandığımda yeterince hazır olmadan tekrar başlamamdı, yoksa çok daha önceden spora dönebilirdim. Ürkecek bir şey yok yani, spor yapmasaydım da bir gün market poşeti taşırken sakatlanırdım muhtemelenHocam çok geçmiş olsun, sizden özellikle fullbody konusunda çok faydalandım, bir an önce toparlanmanız ve eski gücünüzü bulmanız dileğiyle...
Bu arada çok özel değilse neden sakatlandınız, yani ağır antreman mı, çok mu yüklendiniz, loss ta sakatlandı, yani sizin gibiler sakatlanınca bizler ürküyoruz![]()
Geçmiş olsun ÜstadTeşekkür ederim. Yo, özel değil, deadlift yaparken sakatlandım. Belimin alt tarafında zaman zaman hafif ağrı olurdu ama önemsemezdim. Şimdi düşününce o belli belirsiz ağrının epey uzun zamandır var olduğunu anımsıyorum. Benim tahminim çok minimal bir seviyede yırtık zaten vardı. Araştırdığım kadarıyla birçok insanda oluyormuş fakat fazla rahatsızlık vermediği için önemsenmiyormuş. O yüzden yıllardır varolan fakat pek rahatsız etmediğinden üzerine düşmediğim bir yırtığın biraz daha açıldığını düşünüyorum. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi ilk sakatlandığımda yeterince hazır olmadan tekrar başlamamdı, yoksa çok daha önceden spora dönebilirdim. Ürkecek bir şey yok yani, spor yapmasaydım da bir gün market poşeti taşırken sakatlanırdım muhtemelen![]()