30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

peki üstadlar walking lunge hakkında ne düşünüyorsunuz?çok güzel hissettiğim bitirici bir hareket.bunu hangi hareketlerin önüne arkasına ekleyebiliriz?arka bacak ve kalçayı müthiş etkiliyor
Şu an haftada 2 gün alt vücut yapıyorum birisinde squat ın ardına ekliyorum diğerinde deadlift yaparak arkasından walking lunge ekliyorum uygunmudur? @doxux , @Created By Loss

Selam. Bir önerim olacak. Bacak çalışmasını çok quadriceps ağırlıklı yapıyorsunuz. Bu ilerleyen dönemde anterior pelvic tilt denilen duruş bozukluğuna yol açabilir, Türkçesini bilmiyorum ama şu:
http://up4yoga.com/wp-content/uploads/2013/10/pelvic-tilt.jpg
O yüzden squattan sonra Leg extension yerine leg curl veya stiff leg deadlift eklemeniz daha iyi olur.
Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin, hemen duzelticegim, birde bazen bacak calismasini en basa aliyorum once bacak calisip sonra ust kismi calisiyorum, sorun olurmu yoksa bacagi normalde yaptigim gibi her zaman sona mi birakayim.

LG-P725 cihazımdan gönderildi

peki üstadlar walking lunge hakkında ne düşünüyorsunuz?çok güzel hissettiğim bitirici bir hareket.bunu hangi hareketlerin önüne arkasına ekleyebiliriz?arka bacak ve kalçayı müthiş etkiliyor
Şu an haftada 2 gün alt vücut yapıyorum birisinde squat ın ardına ekliyorum diğerinde deadlift yaparak arkasından walking lunge ekliyorum uygunmudur? @doxux , @Created By Loss
@Bekci, saat 5 e kadar musait degilim seminer veriyorum su an, yazdiklariniz okudum detayli cevap verecegim daha sonra ilgilenmedigimi dusunmeyin, gerci oyle dusunmeyeceginizi biliyorum ama yinede icin rahat etsin [emoji5] @doxux vakti varsa gereken cevabi verecektir bende daha sonra fikrimi belirtecegim.

Bu arada ilgisini esirgemeyen bütün arkadaslara Teşekkürler.Benim bu platformla tanismama vesile olan bisikletci mert tede.:).bu arada yaş 46 inşallah benden büyük biri gelirde bayrak bende kalmaz.iki sene once bi yasitim kansere yakalaninca bi silkelendim.arabamiza benzini bile sectigimiz su ortamda kendimize neler yapmisiz.bunu eski ve su anki halime bakip daha iyi anlıyorum.Herkese sağlıklı ve mutlu bi yaşam.ilerleyen zamanlarda bende kirkindan sonra nasi olunuyomus nacizane goruslerimi anlatagim.simdilik bu kadar bas ağrısı yeter sonra buda nerden çıktı demeyin.[emoji4]

Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin, hemen duzelticegim, birde bazen bacak calismasini en basa aliyorum once bacak calisip sonra ust kismi calisiyorum, sorun olurmu yoksa bacagi normalde yaptigim gibi her zaman sona mi birakayim.

Genellikle squatı önden yapma taraftarıyım en yorucu hareket, enerji en üst seviyedeyken yapılmalı. Fakat vücut yapısını göz önünde bulundurarak tercih yapabilirsiniz. Genellikle bacak çok gelişmiş, üst vücut zayıf kalmış olmaz, tam tersi olur. Ama böyle bir durum varsa bacak sonda da olabilir, çok çok da katı kuralları yok bu işin.

Eklemeyi unuttum, kollarim 2, 2.5 aydir ayni olcude, kola tek hareket girdigimde de ayniydi 2hareket girdigimdede, ne onerirsiniz 34cmde kaldi, basladigimde 28cmdi, ozamana gore iyi ama 3 aya yakindir hic gelismedi bisi yanlis ama anlamadim beslenmem iyi diyebilirim 68kiloydum su anda 74 geliyorum .

Bana uygun gözüktü @Bekci. Bu harekette hamstring sabitleştirici olarak çalıştığı için en azından squat+lungesdan sonra gene bir leg curl olsa iyi olur. Bilmediğim bir ayrıntı varsa diye @Created By Loss 'un cevabını da beklemek lazım tabi :)

bu yağ oranını ölçmek için ne yapıyorlar. ölçtürmeden önce yediğimize dikkat etmemiz gerekir mi ?
yoksa hadi ölç bakalım deyip gidiyor muyuz ?
spor salonunda bir alet var tartı gibi bişi ustune cıkıp eline bisi alıyorsun kablolu falan 2 dakıkada analız yapıyor nekadar dogru tartısılır ama hep aynı yerde yaptırırsan gelişimi daha iyi takip edersin
3-4 saat oncesinden bişi yiyip içme diyorlar yaparken

Arkadaşlar herkese selam.Uzun suredir formda geziniyorum ve iki gündür bu platformdaki butun msj lari okudum
Formun en seviyeli bu platformuna +45 olarak bende dahil olmak istedim.Bu form daki ilk msj im bi hatam olursa acemiligime verin.Hayatinda hic spor yapmamis biri olarak iki sene once basladim.105 kilo ve 115 bel cevresiyle su anda 93 bel ve 82 kiloyla devam ediyorum bilgilerinizden benide mahrum etmemeniz dileğiyle.
hoşgeldiniz
sanırım en büyüğümüz siz oldunuz yaşça :)[DOUBLEPOST=1426769866][/DOUBLEPOST]
O aletlere pek guvenmiyorum ya ben. Cik degeri versin su ic bir daha cik deger degisiyor :D
yani dediğim gibi nekadar guvenilir belli değil ama bir referans olması acısından iyi hep aynı cıhazda olcum yapılırsa gıdısat ıyı takıp edilebilir[DOUBLEPOST=1426770583][/DOUBLEPOST] 20150319_150115.jpg 20150319_150133.jpg
gençler bu makarnayı deneyin tam bugday ve kaliteli carbo gerçi diger makarnalara gore biraz pahalı 4 tl civarı paketi
ayıptır soylemesi kardıyo mu yapıp yedim bir tabak :)

Eklentiler

• 20150319_150115.jpg
    20150319_150115.jpg
    41,6 KB · Görüntüleme: 351
  • 20150319_150133.jpg
    20150319_150133.jpg
    206,2 KB · Görüntüleme: 350
Son düzenleme:
hoşgeldiniz
yani dediğim gibi nekadar guvenilir belli değil ama bir referans olması acısından iyi hep aynı cıhazda olcum yapılırsa gıdısat ıyı takıp edilebilir[DOUBLEPOST=1426770583][/DOUBLEPOST]Eki Görüntüle 36892 Eki Görüntüle 36893
gençler bu makarnayı deneyin tam bugday ve kaliteli carbo gerçi diger makarnalara gore biraz pahalı 4 tl civarı paketi
Daha buyuklerinde gelmesi dilegiyle.bu yastan sonra baslayanlara dogrularim kadar yanlislarimida anlatmak temennisiyle.

@Bekci, saat 5 e kadar musait degilim seminer veriyorum su an, yazdiklariniz okudum detayli cevap verecegim daha sonra ilgilenmedigimi dusunmeyin, gerci oyle dusunmeyeceginizi biliyorum ama yinede icin rahat etsin [emoji5] @doxux vakti varsa gereken cevabi verecektir bende daha sonra fikrimi belirtecegim.
Bu arada Sic Semper Tyrannis zulmedenlerin sonu budur demekmiş. Latince. Abraham Lincoln'ü vuran kişinin söylediği son söz olarak geçiyor

hoşgeldiniz
yani dediğim gibi nekadar guvenilir belli değil ama bir referans olması acısından iyi hep aynı cıhazda olcum yapılırsa gıdısat ıyı takıp edilebilir[DOUBLEPOST=1426770583][/DOUBLEPOST]Eki Görüntüle 36892 Eki Görüntüle 36893
Barilla iyi markadır,kalitelidir fiyatı konusunda bişiy diyemem ama avrupadada tanınmış bir markadır,pişme süresi bizim türk makarnalarından daha uzun olabilir.
Buda benim işyeri yemeğim,2 öğün.
79e53657b9817edd9a9787bef6c4fcb2.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

sağlık yönünden bir zararı var mıymış peki ? ameliyat falan ?
Sağlık olarak zararı yokmuş diyorlar ama;
Ama ben çok gerinmemeye bakarım sendede olurmu bilmem çokaşırı gerinince o bölgede feci bir sıkışma gibi bişey olur
Estetik falan oluyordur bence neleri değiştiyorlar buda yapılır herhalde ama yaptıran olmuşmudur belki

Şimdi arkadaşlar göğüs çalışırken alt çizginin belli olmasi için şisirmek mi lazım yani bugün bir iki resim çektim aynaya bakınca anlasilmio resimde sanki başkasına bakıyormus gibi oluyor eksikler daha çok anlaşılıyor ve göğüslerin alt çizgilerinin biraz daha belirgin olması gerekiyor bence bunun için özel hareket var mi[DOUBLEPOST=1426778975][/DOUBLEPOST]Yar
Barilla iyi markadır,kalitelidir fiyatı konusunda bişiy diyemem ama avrupadada tanınmış bir markadır,pişme süresi bizim türk makarnalarından daha uzun olabilir.
Buda benim işyeri yemeğim,2 öğün.
79e53657b9817edd9a9787bef6c4fcb2.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Yarasin :)

Şimdi arkadaşlar göğüs çalışırken alt çizginin belli olmasi için şisirmek mi lazım yani bugün bir iki resim çektim aynaya bakınca anlasilmio resimde sanki başkasına bakıyormus gibi oluyor eksikler daha çok anlaşılıyor ve göğüslerin alt çizgilerinin biraz daha belirgin olması gerekiyor bence bunun için özel hareket var mi[DOUBLEPOST=1426778975][/DOUBLEPOST]Yar

Yarasin :)
Baris bey,gögüste alt cizgiyi belli etmeyi su an icin bir kenara birakarak ilkönce gögüsü doldurmaya calisin,gögsünüz istediginiz dolgunluga ulastiktan sonra alttan kesmeyi düsünürsünüz,gögüsü alttan kesmenin ilaci deciline benc dir yani ters egimli sehpada yapilan benc hareketidir.ama sizin icin su an buna ugrasmak erken diye düsünüyorum.

Baris bey,gögüste alt cizgiyi belli etmeyi su an icin bir kenara birakarak ilkönce gögüsü doldurmaya calisin,gögsünüz istediginiz dolgunluga ulastiktan sonra alttan kesmeyi düsünürsünüz,gögüsü alttan kesmenin ilaci deciline benc dir yani ters egimli sehpada yapilan benc hareketidir.ama sizin icin su an buna ugrasmak erken diye düsünüyorum.
Tamam mesaj alındı :)
Gerci suan çalışmalarımın içinde ters eğimli benc var 12-10-8-8 yapıyorum abartma ya gerek yok ozaman full body workout lara bakicam

Back
Yukarı