30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Kafam karıştı BCAA, protein, kreatin,
Ne almaliyim bilemedim,
protein ihtiyacım yok ben beslenme ile o işi hallediyorum dersen bence öncelik bcaa ve kreatindir ikisini kombinleyebilirsin zaten en ucuz supplement kreatindir.yok benim beslenmem bana yetmiyor dersen protein tozuda alıp üçünü kombinlemektir naçizane tavsiyem.
Yeni bir yemek alternatif i buldum aslında tam yemek sayılmaz ama definasyon da ise yarayabilir migros ta somon füme var migros markalı bir paket 9.5 tl net olarak 90-100gr arası füme et çıkıyor salataya katiyorum salataya biraz badem ceviz 10-15 adet kuru üzüm bir tatlı kaşığı zeytinyağı bolca limon üstüne de biraz tulum peyniri harika oluyor tavsiye ederim
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ilk fırsatta deneyecem abi bunu :) değişik lezzetler peşinde koşmaya başladım.sürekli aynı şeyleri tüketmekden bıktım.tavuk kıymadan köfte liste başında şu an:)
Gnc nin ürünleri nasil arkadaslar
barış abinin dediği gibi pahalı bulaşmaya gerek yok :)

Şu omuz hareketlerini kaç kg ile yapıyorsunuz omuz için az kg çok tekrar yapmak gergiyi sürekli tutmak daha mantikli diyorlar mesela shoulder press dumbell veya enseye press bunları kaç kg ile yapıyorsunuz lateral raise mesela ben bunu 12 ile yapmaya çalışıyorum veya shoulder press i 18 lik Dumbel ile yapmaya çalışıyorum 12 ser tekrar 4 set

Şu omuz hareketlerini kaç kg ile yapıyorsunuz omuz için az kg çok tekrar yapmak gergiyi sürekli tutmak daha mantikli diyorlar mesela shoulder press dumbell veya enseye press bunları kaç kg ile yapıyorsunuz lateral raise mesela ben bunu 12 ile yapmaya çalışıyorum veya shoulder press i 18 lik Dumbel ile yapmaya çalışıyorum 12 ser tekrar 4 set

omuzları çalışırken yandıgını hissediyormusun abi sen?

O nasıl olacak ?

misal abi lateral yaptın 12 kilo ile 4*12 bitirdin hemen peşine hiç durmadan 8 kilo ile tükenene kadar tükendin onu bırakacan 6 kilo ile tükenene kadar sonra 4 kilo tukenene kadar yapacan ama aralarda hiç durmak yok.
küçük kaslarda %20 büyüklerde %30 azaltarak derler ama bu sana bağla illa 2-3 set değil 12kg den sonra direk 5kg alırsın tükenene kadar tek sette yapabilirsin.yoğunluk senin çekerine bağlı abi.ben genelde 2-3 set yapmaya çalışıyorum ama harekete göre değişiyor

misal abi lateral yaptın 12 kilo ile 4*12 bitirdin hemen peşine hiç durmadan 8 kilo ile tükenene kadar tükendin onu bırakacan 6 kilo ile tükenene kadar sonra 4 kilo tukenene kadar yapacan ama aralarda hiç durmak yok.
küçük kaslarda %20 büyüklerde %30 azaltarak derler ama bu sana bağla illa 2-3 set değil 12kg den sonra direk 5kg alırsın tükenene kadar tek sette yapabilirsin.yoğunluk senin çekerine bağlı abi.ben genelde 2-3 set yapmaya çalışıyorum ama harekete göre değişiyor
Hımm denerim ozaman antreman cok uzuyor mali çarşamba günü bacaktan sonra omuz yapıyorum süper set şeklinde 1 hareket yapıyorum 1 set 12 tekrar arkasından hic durmadan başka hareket daha yapıyorum toplam 4 set süper set olarak sorna diğer 2 harekete geçiyorum olmadı buna senin dediğin lateral de eklerim vakit kalırsa hal kalırsa

Hımm denerim ozaman antreman cok uzuyor mali çarşamba günü bacaktan sonra omuz yapıyorum süper set şeklinde 1 hareket yapıyorum 1 set 12 tekrar arkasından hic durmadan başka hareket daha yapıyorum toplam 4 set süper set olarak sorna diğer 2 harekete geçiyorum olmadı buna senin dediğin lateral de eklerim vakit kalırsa hal kalırsa

omuz 3 bölge ;ön ,orta, arka.göğüs günü presslerin hakkı verilirse ön omuz fazlasıyla çalışmış olur.sırt gunu rowinglerin hakkı verilirse arka omuz çalışmış olur.geriye orta omuz kalıyor yani lateral raise.birde bunun yanına temel hareket omuz press koydunmu tamamdır :) hatta bir press bir lateral peşine bir press daha yapıp bitirebilirsin.seni zorlarsa diye böyle birşey yorum getirdim abi.
nitekim süper set ile drop seti kombinleyebilirsinde bu senin gücüne bağlı abi.seçersin bir hareket misal lateral 2-3 set droplarsın.çekerin varsa full idmanı droplarsın o zaman da 4er set değilde 3 er set girersin oradan çalarsın zaten droplamak o açığı fazlasıyla kapatacakdır.hoşuna giderse ayda bir falan yaparsın sürekli yapmaya pek uygun değil derler drop setler için.

12 kilo ile lateral cok zor olmuyor mu ? Nizami olmazsa hareketin cogu trapeze gidiyor.

Rear deltoid bunu yapiyorum 6 kilo dumbbell ile
http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/reverse-flyes

Lateral bunu yapiyorum 8 kilo dumbbell ile

http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/side-laterals-to-front-raise-

Sent from my iPhone using Tapatalk
omuz hizası geçilmezse kollar hafif kırık pozisyonda sanki sürahiden su boşaltır gibi yapılırsa trapeze vuracağını zannetmem en azından bende vurmuyor böyle yapınca.
arka omuz için reverse fly en sevdiğim hareketlerden abi arka omuz yaparsam genelde onu yapıyorum bende.

12 kilo ile lateral cok zor olmuyor mu ? Nizami olmazsa hareketin cogu trapeze gidiyor.

Rear deltoid bunu yapiyorum 6 kilo dumbbell ile
http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/reverse-flyes

Lateral bunu yapiyorum 8 kilo dumbbell ile

http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/side-laterals-to-front-raise-

Sent from my iPhone using Tapatalk
12 zorluyor dediğin gibi soba doğru şekil nizam kayıyor 8 ile yapıp yavaş yavaş yanana kadar kollar zorlamak lazim

omuz hizası geçilmezse kollar hafif kırık pozisyonda sanki sürahiden su boşaltır gibi yapılırsa trapeze vuracağını zannetmem en azından bende vurmuyor böyle yapınca.
arka omuz için reverse fly en sevdiğim hareketlerden abi arka omuz yaparsam genelde onu yapıyorum bende.

Agirlik cok olunca trapeze vurmamasi imkansiz, zaten cok fazla agirliga gerek yok deltoid icin, 5 yildir bu isi yapan adamlar bile max 10 kilo ile yapiyolar.
Ben 1 ay dumbbell ile 1 ay cable ile yapiyorum rear deltoidi iyi oluyor degisliklik [emoji106]

12 zorluyor dediğin gibi soba doğru şekil nizam kayıyor 8 ile yapıp yavaş yavaş yanana kadar kollar zorlamak lazim

Az agirlik cok tekrar yakana kadar durmuyorum, 20 tekrar yaparsam 5 tanede yarim hizli hizli yapiyorum felc giriyo omuzlarima [emoji1]

Okadar çok hareket varki kafayı yer insan valla bu ne ya 1 buçuk saate sigdiriyorsun bide

her hareketle uğraşmaya gerek yok abi temel hareketler banko yapılıyor zaten onlar belli.diğerleri izole hareket onlarıda kafana göre değiştirip yaparsın.yada ençok verim aldıklarını yaparsın.

Back
Yukarı