30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

idman sonrası aç yatmış olmak ölümüme sebep olmadı :):) ama sabah kalktıgımda nedendir bilmiyorum belim 96cm geldi hiçbirşey değişmemiş açlıkdan ötürü en azından 93 gelir diye duşunmuştum ve 7:30 gibi 100gr yulaf 200ml süt 2 çorba kaşığı chia tohumu bol tarçınla yedim kesmedi.şimdide lokantaya az kuru fasulye içine bir tas kebap söyledim :)

idman sonrası aç yatmış olmak ölümüme sebep olmadı :):) ama sabah kalktıgımda nedendir bilmiyorum belim 96cm geldi hiçbirşey değişmemiş açlıkdan ötürü en azından 93 gelir diye duşunmuştum ve 7:30 gibi 100gr yulaf 200ml süt 2 çorba kaşığı chia tohumu bol tarçınla yedim kesmedi.şimdide lokantaya az kuru fasulye içine bir tas kebap söyledim :)
1 günde bir şey olmaz abi arada aç kalmak lazım mideye yazık hergün ye ye oda yorulmuştur öğütmekten :)

1456568415160.jpg

Günaydınlar
Sabah kahvaltım bugün bu
100 gr haşlanmış yulaf 50 gr tel peynir 50 gr kıyma 1 yumurta
Ayrıca yağ tuz vs koymadım
Tadı muhteşem

Soğuk olunca fena gaz yapio bende

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bende gaz sorunu var abide protein tozu yada sut diye düşünmüştüm.[DOUBLEPOST=1456570547][/DOUBLEPOST]Öğlen yemegim.yulafın değişik varyasyonlarını denemek lazım ilk fırsatta.[DOUBLEPOST=1456571190][/DOUBLEPOST]

Eklentiler

• IMG_20160227_125244.jpg
    IMG_20160227_125244.jpg
    110,5 KB · Görüntüleme: 341
Son düzenleme:
Sofranızdan bulguru eksik etmeyin

Besin değerinin yüksek olması ve vücuda sağladığı yararlar açısından beslenmemizde oldukça önemli bir yere sahip olan bulgurun faydaları saymakla bitmiyor. Beslenme ve Gıda Uzmanı Diyetisyen Seçil Kenar, soğuk kış günlerinden kaybedilen enerjinin bulgurdan karşılanabileceğini söyledi. Havanın soğuk olmasından dolayı, vücudun kendi ısısını sabit tutmak için fazladan enerji harcadığını belirten Kenar, “Enerjinizi, şeker ve çikolatadan değil bulgurdan karşılayın” dedi.

Vücut direncini artırıyor

Günlük enerji ihtiyacının %55-65'ini karbonhidratlardan karşılanması gerektiğini hatırlatan Kenar, enerji ihtiyacını karşılamak için kan şekerini ve insülin hormonunu yükselten basit karbonhidratlı yiyecekleri değil, vitamin ve mineraller bakımından oldukça değerli, kompleks karbonhidrat olan bulgurun tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Kenar, kışın gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmak için, mineral ve vitamin kaynağı bulgurun sofralarda daha fazla yer alması gerektiğinin de altını çizdi.

Bulgur şişmanlatmaz

Sanılan aksine bulgurun şişmanlatmadığını özellikle diyetlerde ve kilo kontrollerinde önerildiğini de belirten Seçil Kenar, şunları kaydetti: “2004 yılında Türkiye'ye bulguru araştırmak için gelen Avustralya Curtin Üniversitesi Öğretim Üyesi Vicky Solah ve ekibinin 2007 yılında Avustralya'da yaptığı araştırma, bulgurun çok önemli bir diyet besini olduğunu göstermiştir. Bulgurun pirince kıyasla daha fazla tokluk hissi verdiği kanıtlanmıştır. Çalışmada, bulgurun açlığı bir-bir buçuk saat civarında geciktirdiği tespit edilmiştir.”

Bulgurda vitamin kaybı olmuyor

Makarnanın aksine bulgur, suyunun çektirilmesiyle hazırlandığı için pişirim esnasında herhangi bir vitamin kaybı yaşanmıyor. Üretim esnasında da bulgur, un haline gelmediği ve tane formunda kaldığı için besin değeri olarak tam buğdaya yakındır. Makarna ve pirinçten besin değeri olarak çok daha üstün olan bulgur salatadan dolmaya, çorbadan köfteye kadar tüm yemeklerde kullanılabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yine değişik bir soru ile karsinizdayim
Benim burnumda kemik yamuklugu var içerde ve de bir tarafta sağlam bir et var doktor tomografi çekip bakmisti nefes almakta zorluk çıkarıyor ben artık alıştım ama burnunu iki taraftan tutup yanaklarıma doğru bastirinca baya bir hava akışı artıyor hatta arada burun bantlarindan kullanıyorum gece uyurken falan .burnumda et ise ben netarfa yatarak o da o tarafa gelip diğer burun deliğinin rahat nefes almasını sağlıyor
Bunlar gün içinde beni direk rahatsız etmiyor ama başım çok ağrır benim doktor bundan olabileceğini söyledi ameliyat olup o etin alınması ve deviasyon deniyor kemik düzeltilmesi lazımmış .
Gel gelelim ben ameliyattan fena tirsiom
Son zamanlarda başım baya agrio sık sık hatta spor sırasında rahatsızlık yok a spordan sonra 3 saat sonra falan gözlerimin üstünden bir ağrı başlıyor Tesadüf mu yoksa bunla alakali mi anlayamadım hafta ici nöroloji den baş ağrısı için randevu aldım bakalm baslicam bir yerden .acaba spor sırasında yeterli oksijen alamadığım için ileri saatlerde baş ağrısı mi yapıyor bilemedim ilerde sorun yasar miyim onuda bilemiyorum bakalm derdimi anlatcam doktora

Benim burnumda kemik yamuklugu var içerde ve de bir tarafta sağlam bir et var doktor tomografi çekip bakmisti nefes almakta zorluk çıkarıyor ben artık alıştım ama burnunu iki taraftan tutup yanaklarıma doğru bastirinca baya bir hava akışı artıyor hatta arada burun bantlarindan kullanıyorum gece uyurken falan .burnumda et ise ben netarfa yatarak o da o tarafa gelip diğer burun deliğinin rahat nefes almasını sağlıyor
Bunlar gün içinde beni direk rahatsız etmiyor ama başım çok ağrır benim doktor bundan olabileceğini söyledi ameliyat olup o etin alınması ve deviasyon deniyor kemik düzeltilmesi lazımmış .
Son zamanlarda başım baya agrio sık sık hatta spor sırasında rahatsızlık yok a spordan sonra 3 saat sonra falan gözlerimin üstünden bir ağrı başlıyor Tesadüf mu yoksa bunla alakali mi anlayamadım hafta ici nöroloji den baş ağrısı için randevu aldım bakalm baslicam bir yerden .acaba spor sırasında yeterli oksijen alamadığım için ileri saatlerde baş ağrısı mi yapıyor bilemedim ilerde sorun yasar miyim onuda bilemiyorum bakalm derdimi anlatcam doktora

Öncelikle geçmiş olsun abi, tek çözüm ameliyat tabikide, baş ağrısı yaşaman normaldir, çünkü burunun tıkalı olması veya burunda et olması gibi durumlarda tam oksijen sağlayamadığın için baş ağrısına neden olur. Akut sinüzit rahatsızlığının temel sebeplerindendir, burun tıkanması.Ağrı burun üzerinden kaşlara doğru yayılır özellikle, çünkü bende de sinüzit var abi o yüzden havasız bile kalsam veya üşütsem direk baş ağrısına neden oluyor özellikle o burun tıkanıklığı.

Öncelikle geçmiş olsun abi, tek çözüm ameliyat tabikide, baş ağrısı yaşaman normaldir, çünkü burunun tıkalı olması veya burunda et olması gibi durumlarda tam oksijen sağlayamadığın için baş ağrısına neden olur. Akut sinüzit rahatsızlığının temel sebeplerindendir, burun tıkanması.Ağrı burun üzerinden kaşlara doğru yayılır özellikle, çünkü bende de sinüzit var abi o yüzden havasız bile kalsam veya üşütsem direk baş ağrısına neden oluyor özellikle o burun tıkanıklığı.
Euvallah saol çekip duruom ağrı spor a da ters etki yapio özellikle kardio da sağlam nefes alıyorum yetmio demek

Aynı dert bendede var.burun kemigim eğri o yüzden bi taraf yüzde elli tıkalı.kirdiracaz artık ama doğrusu barış bende tirsmiyo değilim.[emoji4]

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı