30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Abi Teşekkürler öncelikle
Tam beni tarif ettin .ödüm kopuo kilo alicam diye ama haklı olduğunu biliyorum .az yemeğe de okadar alıştım ki aslında inanki aramiyorum fazla nefsimi iyi terbiye ettim ama kafa aldı başını gidio :) kaliteli carbo alarak kilo almam lazım

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayir baris bir bütün olarak kaliteli beslenerek yaninda antremanlarinida yaparak Kilo almalisin,biz zayif kalmak istemiyoruzki kilomuzun ne oldugunu önemsemeden biz güzel hos bir görüntü istiyoruz,55 Kilo safinaz olmaktansa 100 Kilo hulk olmayi yeglerim.

Hayir baris bir bütün olarak kaliteli beslenerek yaninda antremanlarinida yaparak Kilo almalisin,biz zayif kalmak istemiyoruzki kilomuzun ne oldugunu önemsemeden biz güzel hos bir görüntü istiyoruz,55 Kilo safinaz olmaktansa 100 Kilo hulk olmayi yeglerim.
:)
Ya sadece karbo demek istemedim tabiki suan günlük 100 gr a yakın pro alıyorum kaliteli carbo miktarını arttırmak lazım demek istedim .tam bugday makarna bulgur pilavı yulaf falan ya evde pek durmadigim için pek ugrasamiyorum
Of of zor işler bunlar. Ama doğru söylüyorsun

hayirli günler abiler arkadaşlar ilk mesajım bi 10sayfa geriye okudum hoşuma gitti tebrikler size ben 6 ay dir salon da yim arada 1hafta 10 ara verildi yaşim 37 bilmiyom dayanabilcem mi gelişme de çok az bench te 2x20kg 8tekrar geberiyom guç yok hafta da 4kez salon dayim gördum kadar bekci abi ustamiz galiba sizde örnek bi program ve gida fikri alabilirmiyim ya arkadaşlardan hepinize hayirli günler

Selamlar arkadaşlar.3 aylık bir gelişim evresinin resimlerini koymak istedim,insafsızca yorumlayabilirsiniz :)
mart başı resimlerimEki Görüntüle 38190 Eki Görüntüle 38191

haziran başı resimlerimEki Görüntüle 38192 Eki Görüntüle 38193 Eki Görüntüle 38194

var mı gelişme ?
Önceki resimler olsaydı kıyaslama iyi olurdu. Ama güzel önemli olan bu yaz aylarında sabırla çalışabilmesi. Gençler gibi enerjik olamıyoruz. Devam kardeş

Selamlar arkadaşlar.3 aylık bir gelişim evresinin resimlerini koymak istedim,insafsızca yorumlayabilirsiniz :)
mart başı resimlerimEki Görüntüle 38190 Eki Görüntüle 38191

haziran başı resimlerimEki Görüntüle 38192 Eki Görüntüle 38193 Eki Görüntüle 38194

var mı gelişme ?
Önceki resimler olsaydı kıyaslama iyi olurdu. Ama güzel önemli olan bu yaz aylarında sabırla çalışabilmesi. Gençler gibi enerjik olamıyoruz. Devam kardeş

Bide burdan deniyelim bakalim
120 kg benc

Gesendet von iPhone mit Tapatalk[DOUBLEPOST=1433183491][/DOUBLEPOST]Evet arkadaşlar unuttuk cümleten berat kandiliniz kutlu olsun.
Video sanırım oldu tapatalkla[DOUBLEPOST=1433183898][/DOUBLEPOST]Ardından 140 lık geliyor.

tebrikler hocam gayet iyisiniz. Preworkout kullanıyormusunuz ?
üst bölge resminiz varmı bi görelim son halinizi :)

hayirli günler abiler arkadaşlar ilk mesajım bi 10sayfa geriye okudum hoşuma gitti tebrikler size ben 6 ay dir salon da yim arada 1hafta 10 ara verildi yaşim 37 bilmiyom dayanabilcem mi gelişme de çok az bench te 2x20kg 8tekrar geberiyom guç yok hafta da 4kez salon dayim gördum kadar bekci abi ustamiz galiba sizde örnek bi program ve gida fikri alabilirmiyim ya arkadaşlardan hepinize hayirli günler
Hoşgeldin Ahmed,bu yazdıklarından bu spor hakkında çokda bilgin olmadığın görüşüyle yola çıkarak, forumda biraz araştırma yaparak özellikle beslenme ve antreman konularındaki sabit başlıkları okuyarak biraz ön bilgi edinmen olucaktır.Ayrıca seni görmeyen tanımayan hiç kimse sana özel antreman yada beslenme konusunda yardımcı olamaz,sen nasıl antreman yaptığını nasıl beslendiğin konusunda bir plan hazırlayarak burda bizimle paylaşırsan bende dahil burdaki tüm arkadaşlar eminim sana yardımcı olucaklardır,bende senin yaşlarında bu spora başlamış bildiklerimin çoğunu burda okuduklarımdan öğrenmiş birisiyim yani ustalıkla yakından uzaktan bir alakam yok sadece bu başlığı ayakta tutma adına mümkün olduğunca çok paylaşımda bulunmaya çalışıyorum,fakat aramızda bu işin erbabı bu işin ilmini bilen,çok daha bilgili arkadaşlarda var.
Bu arada antalyadamısın?
tebrikler hocam gayet iyisiniz. Preworkout kullanıyormusunuz ?
üst bölge resminiz varmı bi görelim son halinizi :)
Fuigo hep yazdığım gibi görüntüde bi cacık yok:):)sergilemeye değicek bişiy göremiyorum,eğer diyetimde başarılı olur,daha hoş bir görüntüye ulaşabilirsem tabiki önceki sonraki resimleri kıyas olarak burda seve seve sizinle paylaşırım.
Daha öncede yazmıştım,diyete başlayana kadar hiç bir suplement kullanmıyordum diyet dönemi biraz daha hassas bir dönem olduğu için diyete başladığımdan bu tarafa sadece antreman sonrası whey,diyetin 2.haftasından sonrada yine antreman önce ve sonrası Bcaa kullanıyorum.buna ilave olarakta öğünlerle birlikte günde iki tablet balık yağı alıyorum.

Son düzenleme:
Teşekkürler bekci hocam bu gece incelicem daha yeni uye oldum demek 37 yaş mi başladiniz var önce ve sonrasi fotolar baksam buraz tesseli olsun hayirli günler hepinize

Teşekkürler bekci hocam bu gece incelicem daha yeni uye oldum demek 37 yaş mi başladiniz var önce ve sonrasi fotolar baksam buraz tesseli olsun hayirli günler hepinize
Evet o yaşlarda başladım fakat 40 yaşına kadar ney nasıldır,nasıl olur hangisi doğrudur demekle geçti.[DOUBLEPOST=1433336465][/DOUBLEPOST]
Evet o yaşlarda başladım fakat 40 yaşına kadar ney nasıldır,nasıl olur hangisi doğrudur demekle geçti.dediğim gibi sen forumu biraz araştır kafandaki bütün sorulara zaten cevap bulucaksın.

Evet o yaşlarda başladım fakat 40 yaşına kadar ney nasıldır,nasıl olur hangisi doğrudur demekle geçti.[DOUBLEPOST=1433336465][/DOUBLEPOST]
Evet o yaşlarda başladım fakat 40 yaşına kadar ney nasıldır,nasıl olur hangisi doğrudur demekle geçti.dediğim gibi sen forumu biraz araştır kafandaki bütün sorulara zaten cevap bulucaksın.
Bekci abim resim koycaktin unuttun:)

Baris bence bir gelisme var,fakat bu 3 ay icin nasildir bu tartisilabilir.Beni resimlerinden cok senin kafa yapin ilgilendiriyor.Bu sporun en büyük halkasini beslenmenin olusturdugunu biliyorsun,sende cok eziyetler cekerek o fazla kilolarindan kurtuldugun icin tekrardan o kilolari alma korkusu yasiyorsun ilkönce bunu kafandan atman gerek,yeterince beslenmen gerek,insaat yaparken malzemeden caliyorsun,bunuda hep tekrardan Kilo alirim korkusuyla yapiyorsun.Bu düsünceyi kafandan atarak yeterli beslendiginde gelisimin cok ama cok daha farkli bir boyutta olaktir.Tabiiki kas kütlen arttikca kilonda articak ama aynadaki görüntün bambaska olucak.
Bak gecen gün @winston123 sana iki resim atmiti bende iki resim atiyorum resimler eski ama farki gör diye ilk resmde 85 kiloyum 2.resimde 103 kiloyum sanirim demek iedigimi bu resimler sana anlatir.
@barış kaptan bekciye kesinlikle katiliyorum. Degisim var. Calisildigi belli. Ama yeterince beslenmezsen gelisme olmadigi gibi amele kasi yaparsin. Yuklen adasim ne korkuyosun. Ben spora ilk basladigimda ilk resimdeki gibiydim. Agirlik calisiyordum ve beslenmemi cok dusurdum. 1 ay sonra kendimi taniyamadim. Diyorum ki ayna karsisina gecip: insanlar salona gidip agirlik calisiyorlar ve kaslari gelisiyor, benimki tam tersine cılızlasti. Eksik olan ne yapiyorum diye arastirmaya basladim. Sonrasinda beslenmeyi duzene soktuktan sonra kilo da aldim ama goruntu farklilasiyordu. Her yerden aliyorsun kiloyu sadece gobekten degil. O yuzden temiz ve iyi beslen. Makrolarini ayarla. Hatta @Created By Loss kilo alman ile ilgili calori miktarlarini haftalik gozlemleyip ona gore ayarlama yapmani tavsiye etmisti yanlis hatirlamiyorsam. En dogrusu bu sekilde yavas yavas kilo alarak devam etmen olacaktir. Hem kilonu artirmazsan kaldirdigin agirliklarda da cok bir artma olmayacaktir. Agirlik artiramadiginda da gelisim eksik kalacak. Tam bir zincirleme kısır dongu anlayacağin.

@barış kaptan bekciye kesinlikle katiliyorum. Degisim var. Calisildigi belli. Ama yeterince beslenmezsen gelisme olmadigi gibi amele kasi yaparsin. Yuklen adasim ne korkuyosun. Ben spora ilk basladigimda ilk resimdeki gibiydim. Agirlik calisiyordum ve beslenmemi cok dusurdum. 1 ay sonra kendimi taniyamadim. Diyorum ki ayna karsisina gecip: insanlar salona gidip agirlik calisiyorlar ve kaslari gelisiyor, benimki tam tersine cılızlasti. Eksik olan ne yapiyorum diye arastirmaya basladim. Sonrasinda beslenmeyi duzene soktuktan sonra kilo da aldim ama goruntu farklilasiyordu. Her yerden aliyorsun kiloyu sadece gobekten degil. O yuzden temiz ve iyi beslen. Makrolarini ayarla. Hatta @Created By Loss kilo alman ile ilgili calori miktarlarini haftalik gozlemleyip ona gore ayarlama yapmani tavsiye etmisti yanlis hatirlamiyorsam. En dogrusu bu sekilde yavas yavas kilo alarak devam etmen olacaktir. Hem kilonu artirmazsan kaldirdigin agirliklarda da cok bir artma olmayacaktir. Agirlik artiramadiginda da gelisim eksik kalacak. Tam bir zincirleme kısır dongu anlayacağin.
Anladım dostum tamam dediklerinizi uygulicam bakalm dengesiz bişi yaparsam zaten müdahale ederiz :) bu makro hesaplama işi bana çok zor geliyor nasıl yapılır herseyin miktarı nasıl neye göre hesaplanır her yemeğin mesela onlara bakmam lazım

Anladım dostum tamam dediklerinizi uygulicam bakalm dengesiz bişi yaparsam zaten müdahale ederiz :) bu makro hesaplama işi bana çok zor geliyor nasıl yapılır herseyin miktarı nasıl neye göre hesaplanır her yemeğin mesela onlara bakmam lazım

Evet dedigin gibi aksilik olacagini dusunmuyorum ama kendini iyi hissetmezsen herkes burada zaten. Degisiklik yapilabilir.
Arkadaslar sanirim beslenme konusunda barisin destek biseyler kullanmasi da gerekir diye dusunuyorum. Siz ne dersiniz.

Her iki surectede degerler yaklasik rakamlardir tartiyi takip ederek surece devam edilmeli, kilo kontrolu icin gunluk 300gr karb 120 gr protein 50 gr yag 40 gr lif toplam 2100 kcal kilo alimi icin gunluk 350gr karb digerle makrolar ayni toplam 2350 kcal. Her iki durumda da diyete baslandigi ilk gun tartiyi not edin, 15 gun sonra kilo koruma icin; eger kilo artisi varsa 100 kcal asagi cekin dusus varsa 100kcal ekleyin. Kilo alimi icin 15 gun sonra 500-2000 gr arasi artis var ise rakam uygundur devam edin yok ise 300 kcal artirin 15 gun sonra tekrar tartilin bu sekilde kendiniz icin dogru rakamlari bulunca artis/azalis/kontrol durana kadar ayni makrolarla devam edin durdugu zaman amaca gore artirin veya azaltin.
Loss selamlar
Gecenlerde bana bu tavsiyede bulunmuştur
Buradaki kontrollü kilo alımı için günlük 350 gr carbo 50 gr yağ 120 gr pro 40 gr lif dedin 15 günde bir tartil almissan devam veya arttir falan işte duruma göre demissin
Şimdi kardeşim bu 350 gr carbo nelerden oluşması gerekir lif dediğin ne sebze falan mı bide pro yu 120 ye çekmeniz zor sanırım yani bir gün olsa ertesi gün olmaz heralde neler söyleyebilirsin

Loss selamlar
Gecenlerde bana bu tavsiyede bulunmuştur
Buradaki kontrollü kilo alımı için günlük 350 gr carbo 50 gr yağ 120 gr pro 40 gr lif dedin 15 günde bir tartil almissan devam veya arttir falan işte duruma göre demissin
Şimdi kardeşim bu 350 gr carbo nelerden oluşması gerekir lif dediğin ne sebze falan mı bide pro yu 120 ye çekmeniz zor sanırım yani bir gün olsa ertesi gün olmaz heralde neler söyleyebilirsin

Baris abi bu isten bir verim almak istiyorsan birgunde olacak ertesi gunde ondan sonraki gunde.., karbonhodrati en temel sekliyle esmer makarna esmer pirinc ozellikle bulgur yulaf ezmesi gibi kaynaklardan alabilirsin, zamanla gidalari taniyacaksin zaten yani herzaman bu kadar zor olmayacak bu senin icin, lif evet basitce sebzegiller diyelim simdilik, 120 gr protein oyle cokta abarti degil, 300gr tavuk yesen gunde neredeyse 70gr mi gitti zaten, gozunde cokta buyutme yani, yagida kaliteli ve ulasilmasi kolay kaynak olarak kuruyemisten saglayabilirsin badem ceviz gibi.., telefonun android ve apple ise fat secret programini indir/yukle yedigin ictigin yani bogazindan gecen herseyi yaz oraya, zamanla oturacak duzenin...

Mesela ben 1 yıldır yani geçen yaz başında 81 den 67 ye düştüm 3-4 ayda ozamandan beri aynıyim. Kilo kontrolünü iyi yapıyorum ama bunda antreman öncesi 15 dakikalık interval kardionun etkisi büyük sanırım
Ilk hedefim kaç kilo olmalı 173 boya göre sizce veya ulasmam gereken max kilo ne olmali zaman içinde
Zaten kardio hep yaptığım 2 göre göbekten çok yağlanma olmaz diye düşünüyorum

Baris abi bu isten bir verim almak istiyorsan birgunde olacak ertesi gunde ondan sonraki gunde.., karbonhodrati en temel sekliyle esmer makarna esmer pirinc ozellikle bulgur yulaf ezmesi gibi kaynaklardan alabilirsin, zamanla gidalari taniyacaksin zaten yani herzaman bu kadar zor olmayacak bu senin icin, lif evet basitce sebzegiller diyelim simdilik, 120 gr protein oyle cokta abarti degil, 300gr tavuk yesen gunde neredeyse 70gr mi gitti zaten, gozunde cokta buyutme yani, yagida kaliteli ve ulasilmasi kolay kaynak olarak kuruyemisten saglayabilirsin badem ceviz gibi.., telefonun android ve apple ise fat secret programini indir/yukle yedigin ictigin yani bogazindan gecen herseyi yaz oraya, zamanla oturacak duzenin...
Tamam kardeşim daha cc çooook kafanı agritirim senin :)

Kaliteli beslenmek benim için çok zor olmayacak diye düşünüyorum çünkü uzun zamandır prinç pilavı yemiyorum mesela makarna pastavilla nin tam bugday makarnasi var ondan alıyorum tatlı kek börek falanda yol hayatımda arada sütlü tatlı ve dondurma sadece haftada 1 yada 10 günde 1 yani daha eğlenceli olacak :) Zaten kaliteli beslenmek sadece VG için değil tüm yaşam için gereken bişi
Bem mesela makarnaya hiç yağ koymam yerken hatta son zamanlarda hassas tartıya ile pişmeden 100 gr tartip öyle pisiriyorum belki üstüne domates sos yada kasık yoğurt falan bulgur pilavı ise hiç yapmadım genelde hanim yada kayinvalide yapınca yiyorum ama onlarda yağlı yapio Bekci abim bilir gurme işleri o bana güzel bir bulgur pilavı tarifi versin:) az yağlı
Bulgur pilavı nasil ölçülür yani pişmeden mi sonuçta 1 tencere yapıp birkaç günde yemek daha az zahmetli ozaman karbo miktarını nasıl hesaplıcaz bir tabak pişmiş alıp tartmak olmaz heralde
Bunu siz istediniz :) daha cook soru sorarım ben

Bekci hocam suan aynı yolda gidiyoruz Allah yolumuzu açık etsin. Benim diyette iyi gidiyor cumartesi ölcüm var 1 ay dolacak. Karın kaslarım cok hafiften görünmeye başladı. Ama hala alt karında yağlar duruyor. Sanırım ramazan sonu herşey iyi düzgün giderse hedefi vuracam gibi.

Diyetinde başarılar dilerim. Kaçamak yapmamaya bakın yapıncada telafisini hemen yapin. Kolay gelsin.

Back
Yukarı