210 kg deadlift (RAW)

Millet ne kadar da agresif, yaptığı bir şey beğenilmeyince nasıl hemen saldırganlığa,atıp tutmaya başlıyor. Bir de kendileri kibarmış gibi şöyle söyleyebilirdin böyle söyleyebilirdin diyor. Nasıl bir savunma mekanizmasıdır bu. khephnes bundan sonra her şeyi beğen emi, herkes mükemmel yapıyor çünkü senin gözlerinde sorun var ahaha, çok iyi abi ya.

Başlıkta deadlift yazıyor ancak yapılışı yanlış olduğu için deadlift olmaz bu o yüzden khephnes bunu belirtmiş sana alınacak birşey yok.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:38 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:36 ----------

khephnes zaten yukarıda nasıl yapılacağına dair 2 paylaşımda bulunmuş bunun üzerine hala bu şekilde yorum yazmaktaki maksadın nedir.

khephnes bilgili ve iyi niyetli bir üye bu foruma giren insanlar yanlış hareketleri öğrenerek sakatlansınlarmı istiyorsunuz amacınız bu mu?

Konuyu daha fazla polemik haline getirmeyiniz.

sizin mantığınızla bu deadlift değilse bi müsabakda yapılsaydı geçersiz mi olurdu??? Size önerim derek poundstone brian shaw gibi strongmanlar in videolarını izlemeniz. Yani anlayacağınız 1 rep max calışmalarında hareketin formunun bozulması normaldir. Burda gösterilmek istenen güçtür.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:56 ----------

Video cekmeme gerek yok "cirak", youtube'de onlarca video var, yeterince basit ve etkili. :)

@VengeFul,

Geleneksel satasmalarin devam etmekte, ben yine sakinim ve yine makul ve kabul edilebilir aciklamalara sahibim.
Konuyu acan arkadas 225 kg deadlift'lerden soz ediyor, forumda kac kisi bu kg'lere cikabilir acaba, yani bu kilolara cikabilmesi icin epey video izlemis, formu butunuyle yalamis yutmus ve belki yillarca deadlift calismis olmasi gerekir degil mi? Fakat oyle mi? Degil. Form berbat. Cok sasirtici.

aynı şeyleri sizin uslubunuz hakkında düşünüyorum. Benedikt Magnusson (deadlift dünya rekortmeni) bile olsanız bu şekilde konuştuğunuz sürece bi önemi yok. Uslup berbat...

İsim vermeden başlıkta off topic yapan kişileri uyarıyorum.

Lütfen sadece başlık konusu ile ilgili yorum yapalım.

Aksi halde forum kuralları ve disiplin yönetmeliği kurallarını mecburen uygulamak zorunda kalacağım.

Herkese iyi forumlar.

"Benny"nin formunun hic bu kadar bozuldugunu gormedim ben. shaqdiesel, senin formunda ciddi bir bozulum/yanlis soz konusu, lower back icin buyuk risk. Onerim biraz daha form uzerine calismana yonelik olabilir. Onun disinda zaten soylediklerinden powerlifting dahilinde bilgili oldugun anlasiliyor.

[YOUTUBE]D1j3Ybiu1J4[/YOUTUBE]

Hareketten önce okadar uzun süreli eğik durma
Ön çekim değilde yandan video çeksen daha iyi olurdu o zaman epey yorum yapardık
Ancak önden bile sırtının dik durmadığı belli
Yinede bu ağırlığı kaldırmak epey güç ister

Yakında bende koyucam foruma bir video düzgün formlarda 190 195 arasında gidiyorum hedef 200 2 tekrar ama belli kilodan sonra çok zor ağırlık artıyor :)

"Benny"nin formunun hic bu kadar bozuldugunu gormedim ben. shaqdiesel, senin formunda ciddi bir bozulum/yanlis soz konusu, lower back icin buyuk risk. Onerim biraz daha form uzerine calismana yonelik olabilir. Onun disinda zaten soylediklerinden powerlifting dahilinde bilgili oldugun anlasiliyor.

[YOUTUBE]D1j3Ybiu1J4[/YOUTUBE]

Benny örneği formu icin degildi. Onerilerinizi dikkate alirim. Elestirye kapali bir insan degilim.

@shaqdiesel

Haklısın evet yarışmalarda sayılabilir belki ama o yapılan harekete deadlift denmez ama genede seni tebrik ederim ne kadar yanlış olsa da iyi bir ağırlık

Benim rekorumda 200. Sanırım evde çalışıyorsun, evde çalışan biri için çok iyi bir rakam, tebrikler.Bu arada animal t-hisort'üde güzelmiş, bende kırmızısı var :)

hocam çok güzel yapıyorsun da bıraz dıkkat et bence, zaaten söylenmiş nizami yapamadıgın. kı bu harekette aşırı nızamilik isteyen bi hareket.hareket tam olarak dogru yapılmamış ama 200 kg dediğin kiloyu o şekilde basabılldıgına gore nızamı de yaparsın kanımca. helal olsun

video gerçekten güzel olmuş 210 kilo çok büyük bi kilo bende programıma ekliyim diye düşünüyorum. güç bakımından kazancım ne olur?

video gerçekten güzel olmuş 210 kilo çok büyük bi kilo bende programıma ekliyim diye düşünüyorum. güç bakımından kazancım ne olur?

Oncelikle teşekkür ederim. Ben genelde deadlift ve squat için 5 set 10 8 6 4 2 tekrar seklinde çalıştığım dönemlerde güçte daha fazla artış yaşıyorum. Piramit şeklinde ağırlığı arttırarak. son 1 rep max seti ekliyorum kendimi iyi hissettiğim günlerde. set aralarında biraz fazla dinlenmek gerekiyor tabi ki. Naçizane böyle bi önerim olabilir...

Selam shaqdiesel,

210 kilo ciddi bir rakam, kusura bakmaz isen, dışarıdan bir göz olarak formunda düzeltebileceğin noktaları aktarmak istiyorum.

Öncelikle omurganı büyük bir stres altında bırakıyorsun, omurganın doğal pozisyonunu koruması için omuzlarını geri çekmen ve kürek kemiklerin kitli pozisyonda harekete başlamalısın. Bu hareket esnasında bir miktar bozulabilir, fakat gördüğüm kadarı ile başlarken de buna pek dikkat etmemişsin.

Başlangıç pozisyonunda kalçanı biraz daha indirebilir ve ağırlığını omuzların bardan geride kalmayacak şekilde geri verebilirsin, bar zaten seni öne doğru çekmeye çalışacak, bar bizden uzaklaştıkça ağırlaşıyor, barı kendimize ne kadar yakın tutarsak o kadar iyi.

Kalçan bacaklarından hızlı olmamalı, bar dizlerini geçene kadar yukarıda bahsettiğim başlangıç pozisyonunu korumaya odaklanabilir dizler kitlendikten bar bacaklarının ortasındayken hip extension ile hareketi bitirebilirsin.

Tutuşun da biraz asimetrik olmuş, buda barı kaydırmış bir miktar sola dikkat ettiysen.

Yabancıların kullandığı bir terim var, True Max ve Technical Max, yani kaldırabildiğin en ağır kilo ve formunu koruyarak kaldırabildiğin en ağır kilo. Bir süre teknik maksimalin ile formunu mükemmelleştirmeye çalışırsan çok daha iyi kilolar görebileceğini düşünüyorum.

Başarılar.

Selam shaqdiesel,

210 kilo ciddi bir rakam, kusura bakmaz isen, dışarıdan bir göz olarak formunda düzeltebileceğin noktaları aktarmak istiyorum.

Öncelikle omurganı büyük bir stres altında bırakıyorsun, omurganın doğal pozisyonunu koruması için omuzlarını geri çekmen ve kürek kemiklerin kitli pozisyonda harekete başlamalısın. Bu hareket esnasında bir miktar bozulabilir, fakat gördüğüm kadarı ile başlarken de buna pek dikkat etmemişsin.

Başlangıç pozisyonunda kalçanı biraz daha indirebilir ve ağırlığını omuzların bardan geride kalmayacak şekilde geri verebilirsin, bar zaten seni öne doğru çekmeye çalışacak, bar bizden uzaklaştıkça ağırlaşıyor, barı kendimize ne kadar yakın tutarsak o kadar iyi.

Kalçan bacaklarından hızlı olmamalı, bar dizlerini geçene kadar yukarıda bahsettiğim başlangıç pozisyonunu korumaya odaklanabilir dizler kitlendikten bar bacaklarının ortasındayken hip extension ile hareketi bitirebilirsin.

Tutuşun da biraz asimetrik olmuş, buda barı kaydırmış bir miktar sola dikkat ettiysen.

Yabancıların kullandığı bir terim var, True Max ve Technical Max, yani kaldırabildiğin en ağır kilo ve formunu koruyarak kaldırabildiğin en ağır kilo. Bir süre teknik maksimalin ile formunu mükemmelleştirmeye çalışırsan çok daha iyi kilolar görebileceğini düşünüyorum.

Başarılar.

Teşekkür ederim. Dediklerinizin tamamına katılıyorum. Yapıcı her türlü eleştiriye açığım. Form üzerinde çalışıyorum bu aralar...

aslında deatlift yapısın gayet ıyı sonucta 1 kg daha eklesen bıle yapamıyacak bır agırlıga gırmıssın yanı vucudunun kaldırabıleceği en yuksek agırlıga elbettki tam nızmı olması mumkun degıl guzel ısındıysan sıkıntı cıkmaz ten bırde kılo kac kendı kılon ıle kaldırdıgın arasındakı orantıyı merak ettım başarılar

aslında deatlift yapısın gayet ıyı sonucta 1 kg daha eklesen bıle yapamıyacak bır agırlıga gırmıssın yanı vucudunun kaldırabıleceği en yuksek agırlıga elbettki tam nızmı olması mumkun degıl guzel ısındıysan sıkıntı cıkmaz ten bırde kılo kac kendı kılon ıle kaldırdıgın arasındakı orantıyı merak ettım başarılar

Tesekkur ederim. Bu video esnasinda 85 kiloydum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:20 ----------

Neyi kastettiginizi Açarsaniz memnun olurum

Back
Yukarı