2.5senedir vücut geliştirme ama fısss

Maddi durumun iyiyse hergün kırmızı et ve balık eti tüket. Bulguru, pilavı, yulafı eksik etme. Canavar gibi saldır yemeklere. Hayvan gibi ye hayvan gibi çalış ve tıpkı kış uykusuna yatan bir ayı gibi dinlen. Ayrıca madem salona hergün gitme gibi bir durumun var o zaman şu programını değiştir. İlk güne sadece Göğüs hareketleri ekle. Omuzda ve kolda çok az hareket giriyorsun. Son setlerde tekrar sayılarına takılma. Son 2 sette gerçekten sınırlarını zorla. Kaldırabildiğin kadar kaldır.

Ayrıca göğüs çalışmadığın günde pullover hareketinin işi nedir? Gelişmemen normal değil mi sence?
Yorumun için çok teşekkür ederim maddi durumum bir üniversite öğrencisi olduğum için onu karşılayamam yani tavuğu arttırabilirim protein tozu alabilrim ama her güne eklemek biraz pahalı kaçar haftada bir balık tüketiyorum ..
Ben az önce günlük kısmındaki yazıları okudum benden vücut ölçüleri az olan kilosu az olan arkadaşlarım benden fazla kaldırıyorlar ben bar hariç bench presste 50 koyuyorum yani ..
Buradan bir antrenman programı yazmanız mümkün müdür ?
Bu arada pulloverı bende görünce sordum arkaya doğru esnerken sırtını düzeltir kamburluğunu giderecek demişti hocam
Teşekkürler tekrardan

Öncelikle 50 kilo ya da 100 kilo kaldırman önemli değil, önemli olan senin vücudunu zorlaman. Bir adamın vücudu 50 de zorlanır diğerinin 30 da. Genetik faktör, çalışma ve beslenme bunda etkilidir. İdmanda önce kalorisi yüksek şeyler tüketbilirsin ağır kaldırmak için. Bol Karbo, yeteri kadar protein ve biraz şeker işini görür. Zaten karbo bulmak kolay. Makarna, Pilav, Bulgur, Yulaf vb şeylerden rahatlıkla karbo alırsın. İdmanda 1 saat önce çak 2 tabak pilav ve 200 gram tavuk tamamdır. İdmanda sonrada aynı şekilde protein ve karbonu al.

Seni tam olarak tanımadığım için burdan program yazmak nederece doğrudur muamma. Lakin ben yinede bir tavsiyede bulunayım. Haftanın 7 günüde gitme imkanın var sanırım. Bu yüzden bazı hareketleri tek gün çalışman, özelllikle eksik bölgelerini daha iyi olur.

Mesela benim uzunca süre bizzat uyguladığın tek bölge hareketleri, 4 er settten;

Göğüs İçin:

Bench Press
İncline Bench press (Üst Göğüs)
İncline Dumble Fly (Eğik Sehpada Yana Açış)
Dumble Fly
Pullover

Biceps Programı:

Barbell Curl
Sehpada Z bar Barbell
Dumble Biceps Curl
Hammer Curl yani Çekic

Özellikle Bench Press ve Barbell Curl'de sınırlarını sonuna kadar zorla. İyi beslenipte hakkını vererek çalışırsan memnun kalacağından şüphen olmasın. Haftada bir kere bu hareketleri yapman yeterli Ayrıca kolunun büyük gözükmesini istiyorsan arka kolada ağırlık vermelisin. Arka Kol ve Ön kolu farklı günlerde çalış. Kolu büyük gösteren arka koldur ve her zaman partnerli çalış. İdmanları savma, idmanda milletle konuşursan idman geç biter ve yaptıkların hiçbir işe yaramaz. Sadece yaptığın işe odaklan. Son anlarda da partnerin hep yardım etsin. Zorlayabildiğin kadar zorla. Hareketleride nizami yapmaya çalış.

Öncelikle 50 kilo ya da 100 kilo kaldırman önemli değil, önemli olan senin vücudunu zorlaman. Bir adamın vücudu 50 de zorlanır diğerinin 30 da. Genetik faktör, çalışma ve beslenme bunda etkilidir. İdmanda önce kalorisi yüksek şeyler tüketbilirsin ağır kaldırmak için. Bol Karbo, yeteri kadar protein ve biraz şeker işini görür. Zaten karbo bulmak kolay. Makarna, Pilav, Bulgur, Yulaf vb şeylerden rahatlıkla karbo alırsın. İdmanda 1 saat önce çak 2 tabak pilav ve 200 gram tavuk tamamdır. İdmanda sonrada aynı şekilde protein ve karbonu al.

Seni tam olarak tanımadığım için burdan program yazmak nederece doğrudur muamma. Lakin ben yinede bir tavsiyede bulunayım. Haftanın 7 günüde gitme imkanın var sanırım. Bu yüzden bazı hareketleri tek gün çalışman, özelllikle eksik bölgelerini daha iyi olur.

Mesela benim uzunca süre bizzat uyguladığın tek bölge hareketleri, 4 er settten;

Göğüs İçin:

Bench Press
İncline Bench press (Üst Göğüs)
İncline Dumble Fly (Eğik Sehpada Yana Açış)
Dumble Fly
Pullover

Biceps Programı:

Barbell Curl
Sehpada Z bar Barbell
Dumble Biceps Curl
Hammer Curl yani Çekic

Özellikle Bench Press ve Barbell Curl'de sınırlarını sonuna kadar zorla. İyi beslenipte hakkını vererek çalışırsan memnun kalacağından şüphen olmasın. Haftada bir kere bu hareketleri yapman yeterli Ayrıca kolunun büyük gözükmesini istiyorsan arka kolada ağırlık vermelisin. Arka Kol ve Ön kolu farklı günlerde çalış. Kolu büyük gösteren arka koldur ve her zaman partnerli çalış. İdmanları savma, idmanda milletle konuşursan idman geç biter ve yaptıkların hiçbir işe yaramaz. Sadece yaptığın işe odaklan. Son anlarda da partnerin hep yardım etsin. Zorlayabildiğin kadar zorla. Hareketleride nizami yapmaya çalış.
Hitman bu bilgiler için çok teşekkür ederim sormak istediğim bir iki şey daha var yazınızda eksik bölgelerine bir gün ayır demişsin benim kol ve sırtta büyük eksikliğim olduğunu düşünüyorum bugün doktorada gittim kambur duruş nedeniyle doktor da sporda sırta ağırlık ver dedi bu durumda göğüs + bacak , omuz + culf , sırt , biceps + triceps girsem sence olur mu ?

Pulloverın varyasyonları göğus-sırt ikilisini calıstırır. Genelde bel boşlukta ve kollar kırılmadan yapılan pullover göğüsü, bel benchte ve kollar kırık sekilde yapılan pullover kanatlara daha etkin vurur
Aynen öyle ben ikinci varyasyonu yaptım hoca ilk şeklini yaptığımda tepki gösterdi bilmiyormuşum meğer sırta etkisinin duruş bozukluğunu en iyi giderdiği hareket olduğunu söyledi

Aynen öyle ben ikinci varyasyonu yaptım hoca ilk şeklini yaptığımda tepki gösterdi bilmiyormuşum meğer sırta etkisinin duruş bozukluğunu en iyi giderdiği hareket olduğunu söyledi
Duruş hakkında bilgim yok, ama kanatlar için efektif bir hareket

Deadlifti proğramına ekle derim,özellikle sırt proğramına.Ama en başa koyup ağır girme.Şahsen geçen cuma yaptığım hata:4set deadlift yapıp son set 120kg ile belimi öldürdüm.Sonraki hareketlerde(barbell row,one arm dumbell row,t-bar row) bunlardan elde edeceğim fayda %20-30 düştü.Ağırlıklar da bir önceki haftaya oranla %20düştü.Bir önceki hafta deadlift yapmamıştım.Yani başa koyacaksan ağır girme.Belini bitirecek kadar ağır girme,sırtta bel çok önemli,başta beli bitirince diğer hareketler yalan oluyor.

Tabi ki yazayım.
Kalkış 300 350gr sute karb tozu .
Yarım saat sonra Kahvaltı:
3 yumurta bir domates salatalık 75-100gt peynir 3dilim tam tahıllı tereyağ ve ballı ekmek
İki saat sonra ara öğün :
5 adet badem,ceviz,kuru kayısı bir avuç kuru üzüm
İki üç saat sonra öğle yemeği:
Bir,bir buçuk porsiyon makarna yada pilav + salata + 100 gr tavuk
İki saat sonra ara öğün ve spor öncesi :
İki adet haşlanmış patates (büyük boy)
Spor sonrası :
300-350 gr süt + bir ölçek karb tozu
Bir saat sonra 250 tavuk (tavuk yazdıklarım yağsız ızgara goğüs)+salata + yarım porsiyon makarna
İki saat sonra iki elma + 100gr tuzsuz lor bu beslenme programım
Antrenamına yazicam birazdan
Kahvaltiya zeytin eklemelisin

Tabi ki yazayım.
Kalkış 300 350gr sute karb tozu .
Yarım saat sonra Kahvaltı:
3 yumurta bir domates salatalık 75-100gt peynir 3dilim tam tahıllı tereyağ ve ballı ekmek
İki saat sonra ara öğün :
5 adet badem,ceviz,kuru kayısı bir avuç kuru üzüm
İki üç saat sonra öğle yemeği:
Bir,bir buçuk porsiyon makarna yada pilav + salata + 100 gr tavuk
İki saat sonra ara öğün ve spor öncesi :
İki adet haşlanmış patates (büyük boy)
Spor sonrası :
300-350 gr süt + bir ölçek karb tozu
Bir saat sonra 250 tavuk (tavuk yazdıklarım yağsız ızgara goğüs)+salata + yarım porsiyon makarna
İki saat sonra iki elma + 100gr tuzsuz lor bu beslenme programım
Antrenamına yazicam birazdan
Kahvaltiya zeytin eklemelisin

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın program yanımda değil o yüzden türkçe açıklama da yapabilirim kusura bakmayın
Program bu :
1.Gün
Göğüs :
Bench press 12-10-8-8
Fly 4x8
İncline dumbell press 12-10-8-8
İncline fly 4x8
Biceps :
Barbell curl 4x8
Hammer curl 4x8
Concentration curl 4x8
2.Gün
Omuz :
Shoulder press 12-10-8-8
Lateral (oturarak) 4x8
Lateral (ayakta)3x10
Bacak
Leg curl 3x15
Leg extension 3x15
Leg press 4x12
Culf raises 4x10

Bir gün ara 3.gün
Sırt
Barfiks 3x10
Öne indirme (makinede ) ismini unuttum anladığınızdan eminim 12-10-8-8
Lat pulldown 4x8
Pullover 4x10 (kamburluk için verdi hocam )
Triceps
Push down 4x8
Lying triceps dumbell extension 4x8

4.gün ilk günü tekrarlıyorum
Lateral raise sayilarini 16-14-12 yapmalisin, omuz yuksek tekrarda gelisir. Kas hacimlenmese de tepki verir. Sirta 1 gun goguse 2 gun girdiginde, gogus sirttan daha fazla kasili olur ve omuzlari one cekebilir. Kambur durusun sebeplerinden biri bu asiri calismadir.

Lateral raise sayilarini 16-14-12 yapmalisin, omuz yuksek tekrarda gelisir. Kas hacimlenmese de tepki verir. Sirta 1 gun goguse 2 gun girdiginde, gogus sirttan daha fazla kasili olur ve omuzlari one cekebilir. Kambur durusun sebeplerinden biri bu asiri calismadir.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim peki bir sure göğüse az hareket girip sırta yüklenirsem bu durum değişir mi sence ?

Günde kaç öğün yediğin ikinci derecede önemli. Proteinin eksik olmaması güzel ama tek başına yeterli değil. Mass gainera verdiğin paralar için üzgünüm, umarım ucuza almışsındır. Bunu da günün hangi vaktinde kullandığın önemli değil.
Peki ne önemli? Öncelikle iyi tavsiye gördüğün zaman bunu anlayıp uyman önemli. Kerem B sana yapman gerekeni ilk mesajında söylemiş. Ha, 1000 kalori değil de belki 500 kalori eklemen yeterli olur, onu bilemiyorum ama daha çok kalori alman lazım. İster 6 öğünde al ister 15 öğünde, istersen 2 öğünde. Toplam günlük aldığın kalori miktarını arttırarak ayda yaklaşık 1.5-2 kilo alabilecek duruma gelmen gerekiyor.

Bacak gününden bahsettiğine göre bro-split yapıyorsun. 184 boyunda 69 kilodayken hala başlangıç aşamasında olduğuna eminim. Haftada 3 gün fullbody programı veya Starting Strength, Stronglifts, Fierce 5, ICF 5x5 gibi başlangıç programlarını kullanman daha verimli olacaktır.

Deadlift ve squat iyidir, kullan bunları. Ama kalori alımını arttırmadığın sürece hacim kazanamazsın.

bendede buna benzer bi sıkntı var 68 kiloyum 1.72 boy ama vücüdum yağlı hala biraz çoğu kişi hacim kazanmaya bak diyo ama ben karın bölgesindeki yağlardan tamamen kurtulmak istiyorum günlük 100-110 gr civarı protein alıyorum napmam gerek bu noktada birazk kafam karıştı spor öncesi 2km spor sonrası 5km yürüyüş yapıyorum hafif tempo

bendede buna benzer bi sıkntı var 68 kiloyum 1.72 boy ama vücüdum yağlı hala biraz çoğu kişi hacim kazanmaya bak diyo ama ben karın bölgesindeki yağlardan tamamen kurtulmak istiyorum günlük 100-110 gr civarı protein alıyorum napmam gerek bu noktada birazk kafam karıştı spor öncesi 2km spor sonrası 5km yürüyüş yapıyorum hafif tempo
Lafa karisiyorum da, bolgesel kayip olamaz. Ya hacim alacaksin sonra cizeceksin. Ya da daha kucuk ama fit kalacaksin.

Gogus hareketlerini sadece 1 gun yap sen iki gun yapiyosun. Ve bayagi bir esneme hareketi yap gogus icin. Zeytin ise, yag alman da gerek, ektosun.
Doğru söyledin ektonun ağır versiyonlarındanım :-) tamamdır tavsiyelerini uygulayacağım teşekkür ederim umarım artık istediğim gelişmeyi gösterebilirim

Back
Yukarı