110 kg overhead press

Bu forumda ne isiniz var ozaman...

Sic Semper Tyrannis
sen seviyo musun ? cidden siz erkek misiniz bayan mı? her lafa bi cevap yazmak için yazıyosunuz :) spor salonunda görmek istemediğiniz davranışlar diye bi konu var git bak bakayım. bu spor egodan büyük destek alır ama aynı zamandada itici görünürsün.

Spor salonlarinin neyi gerektirip gerektirmedigini gayet iyi biliyorum, ben bu sporu seviyorum bu nedenle bu sporu yapanlarada saygi duyuyorum, egosu cok yuksek yada hosuma gitmeyen davranislari olanlarla da iliskimi sinirli tutuyor veya hic iliski kurmuyor cevap vermiyorum, sizede aynisini tavsiye ederim, benim size sordugum bu degildi zaten, bu sporu yapanlari sevmiyorsaniz ve sizde bu sporu yapiyorsaniz ozaman kendinizle ilgilide bazi sorunlariniz var demektir, bu sporu yapmiyor ve yapanlarida sevmiyorsaniz burada olmanizin bir anlami yok demektir.

Sic Semper Tyrannis

Spor salonlarinin neyi gerektirip gerektirmedigini gayet iyi biliyorum, ben bu sporu seviyorum bu nedenle bu sporu yapanlarada saygi duyuyorum, egosu cok yuksek yada hosuma gitmeyen davranislari olanlarla da iliskimi sinirli tutuyor veya hic iliski kurmuyor cevap vermiyorum, sizede aynisini tavsiye ederim, benim size sordugum bu degildi zaten, bu sporu yapanlari sevmiyorsaniz ve sizde bu sporu yapiyorsaniz ozaman kendinizle ilgilide bazi sorunlariniz var demektir, bu sporu yapmiyor ve yapanlarida sevmiyorsaniz burada olmanizin bir anlami yok demektir.

Sic Semper Tyrannis
ya aslında lafımın nereye gittiği belli. bu sporda başarılı olanların hepsinde ego var. ego olmazsa başarıda olmaz zaten. ama önemli olan bu egoyu kontrol edebilmek. bu yetenek biçok kişide olmadığından da itici bodybuilder sayısı çok fazla.
mesela gittiğim salonda 45 kg overhead press 40 cm %13-15 arası yağlı kolu olanların havalarından geçilmiyo. zaten bu sporda belirli bi limiti geçmiş kişiler hava atma ihtiyacı duymaz çünkü zaten kendini ispatladığını düşünür herşey ortada diye düşünür :) limiti geçen kişi az olunca tablo da böyle oluyor :)

ya aslında lafımın nereye gittiği belli. bu sporda başarılı olanların hepsinde ego var. ego olmazsa başarıda olmaz zaten. ama önemli olan bu egoyu kontrol edebilmek. bu yetenek biçok kişide olmadığından da itici bodybuilder sayısı çok fazla.
mesela gittiğim salonda 45 kg overhead press 40 cm %13-15 arası yağlı kolu olanların havalarından geçilmiyo. zaten bu sporda belirli bi limiti geçmiş kişiler hava atma ihtiyacı duymaz çünkü zaten kendini ispatladığını düşünür herşey ortada diye düşünür :) limiti geçen kişi az olunca tablo da böyle oluyor :)
Bunda hem fikirim, yapilan is karakterle ayni olcude ortusmelidir, iki degiskenden birinde problem varsa zaten ortaya cikan sonuc sevimsiz oluyor, kendinizi bu sekilde ifade edince daha anlasilir oldu bakin [emoji4]

Sic Semper Tyrannis

Ben dahil olmiyayim dedimde tam 250 kg bastigin squatin videosunu yükler misin sadece merakimdan soruyorum. 220 de olur bi video sadece. Birde uslubuna biraz daha Dikkat etmelisin joker.nacizane herkes elestirildigi zaman kendine baksin ama hareketin dogrulugu ama üslup

Keske 100*4 u yukleseydin hareketi yapisini izlerdik.Guc cok iyi tebrikler

Hatejetin formu yanlis sakatlanmamakbicin daha dikkatli ve dogru yapmalisin
Forumda ve google da bisuru ankatimli video bulabilirsiniz

Overhead press
7. Set 110 kg x 1
Onceki setler
50kg x 20
60kg x 20
70kg x 15
80kg x 12
90kg x 10
100kg x 4[DOUBLEPOST=1422085273][/DOUBLEPOST]Arkadaslar; videoyu tek basima cekmeye calistigim icin açiyi pek tutturamamisim. Plakalar sirayla 20/20/10 bar 10 kg

Tek tekrarı çıkarmaya çalışırken olması gerekenin çok üstünde bir süre zorlamışsınız kendinizi. Sakatlanma riski çok çok yüksek bir durum.
Bu uyarıyı yapma gereği duydum çünkü ben de aşırı zorlamadan dolayı omuz kasımı yırtmıştım son tekrar barfikste.
Bunun dışında iyi bir güç, başarınızın devamını dilerim.

Keske 100*4 u yukleseydin hareketi yapisini izlerdik.Guc cok iyi tebrikler
hahah :) demek böyle diycen bunlara işte o zaman tşk bile ederler :) adamın egosu o kadar yüksekki o kadar tatmin olmak istiyor ki yarım yamalak yaptığı bu videoyu koyup herkesin ona "oha abi ne kadar bastın" "şuna bak ve animal " "muhteşem bi güc" denmesini bekliyo. neden ? çünkü daha kaç yaşına gelmiş bazı şeyleri hala yenememiş. egosunu tatmin edip sokaklarda gögsünü kabarta kabarta yürümek için böyle konular acıp bizim ona egosunu tatmin ettirecek lafları söylememizi bekliyo.

haha inanamıyorum . 95 x 4 yapsa bile bu elit bi rakamdır. kendi kilosunu 5 kere OHP yapanlar elittir ve en az 5 sene
tebrikler stronglift mi yapıyorsunuz
stronglift bence bu seviyedeki biri için çok basit kalır , bence başka bir program uyguluyordur. Kaldiki tipik 5x programlar genelde squat'a yönelik. Ama tabi kendisinden de bir cevap alabiliriz :rolleyes:

tebrikler stronglift mi yapıyorsunuz
Tesekkur ederim. Tam olarak powerlifting sayilmaz. Genelde v.g hareketleri yapiyorum ; ama dinlenme aralarini uzun tutup agir calismaya gayret ediyorum.[DOUBLEPOST=1422214785][/DOUBLEPOST]Powerlifting diye okumusum; pardon. Stronglift sayilmaz v.g yi uzun aralarla cok dinlenerek yapiyorum diyelim:)[DOUBLEPOST=1422214986][/DOUBLEPOST]
haha inanamıyorum . 95 x 4 yapsa bile bu elit bi rakamdır. kendi kilosunu 5 kere OHP yapanlar elittir ve en az 5 sene

stronglift bence bu seviyedeki biri için çok basit kalır , bence başka bir program uyguluyordur. Kaldiki tipik 5x programlar genelde squat'a yönelik. Ama tabi kendisinden de bir cevap alabiliriz :rolleyes:
Tesekkur ederim. Genel bir programa uymuyor aslinda. Biraz kafama gore bazen yuksek tekrar gunleri yapiyorum. Ornegin overhead yapiyorsam 70 x 25 yapiyorum. Sonra drop yapiyorum 50 kiloyla. Kendime gore biseler iste :)

Son düzenleme:
hahah :) demek böyle diycen bunlara işte o zaman tşk bile ederler :) adamın egosu o kadar yüksekki o kadar tatmin olmak istiyor ki yarım yamalak yaptığı bu videoyu koyup herkesin ona "oha abi ne kadar bastın" "şuna bak ve animal " "muhteşem bi güc" denmesini bekliyo. neden ? çünkü daha kaç yaşına gelmiş bazı şeyleri hala yenememiş. egosunu tatmin edip sokaklarda gögsünü kabarta kabarta yürümek için böyle konular acıp bizim ona egosunu tatmin ettirecek lafları söylememizi bekliyo.
Forumu kirletme,kaşıntın varsa denklerine kaşıt,beğenmezsen izlemezsin,izledin yorumunu atar çeker gidersin videoyu bende izledim kaç hafta öncesinden,evet bende formunu beğenmedim ama gelip burda konuyu karalayıp abuk subuk çocuksu polemiklere girmedim,adam iplememiş hala cevap yazmak nedir.Sakatlansa umrunda olmayacak adam için saatlerce polemiğe girmenin nedeni adamın egosu değil senin egon.Bu ilk gördüğüm msjın değil çoğu konuda gördüm bi kaşıntın var belli bırak bu işleri...

@shaqdiesel Tebrikler çok iyi duruyor, bir arkadaşın dediği gibi çok beklemişsiniz ama o bekleme hissini biliyorum ;) ağır kilo over head lerde başlarken çok hızlı başlamaya dikkat ediyorum tabiki push press gibi dizleri bükerek değil ama zihin olarak kaldırırken t yi kısaltmaya çalışıyorum durma süresini kısaltabilir. tekrardan Tebrikler..

@shaqdiesel Tebrikler çok iyi duruyor, bir arkadaşın dediği gibi çok beklemişsiniz ama o bekleme hissini biliyorum ;) ağır kilo over head lerde başlarken çok hızlı başlamaya dikkat ediyorum tabiki push press gibi dizleri bükerek değil ama zihin olarak kaldırırken t yi kısaltmaya çalışıyorum durma süresini kısaltabilir. tekrardan Tebrikler..
Tesekkur ederim, Dikkate alacagim onerilerinizi. Savickas'in kaldirislarinda da dikkatimi cok cekmisti. Uygulamasi her ne kadar kolay olmasa da yavas yavas aliskanlik kazanilabilir... @Burkar

Overhead press
7. Set 110 kg x 1
Onceki setler
50kg x 20
60kg x 20
70kg x 15
80kg x 12
90kg x 10
100kg x 4[DOUBLEPOST=1422085273][/DOUBLEPOST]Arkadaslar; videoyu tek basima cekmeye calistigim icin açiyi pek tutturamamisim. Plakalar sirayla 20/20/10 bar 10 kg
Abi yok böyle birşey ya. Helal olsun büyük başarı . Yanlız tutuş çok geniş değilmi normal tutuş yapsan daha yüksek kaldırabilirsin sanki

Abi yok böyle birşey ya. Helal olsun büyük başarı . Yanlız tutuş çok geniş değilmi normal tutuş yapsan daha yüksek kaldırabilirsin sanki
Tesekkur ederim. Genis tutus biraz aliskanlik olmus bende. Daha dar tutunca gucumu veremiyor gibi hissediyorum.[DOUBLEPOST=1423377031][/DOUBLEPOST]
Tesekkur ederim. Genis tutus biraz aliskanlik olmus bende. Daha dar tutunca gucumu veremiyor gibi hissediyorum.
Bir de az da olsa hareket mesafesinde kisalma oluyor genis tutusta, bu bir avantaj sayilabilir.

Back
Yukarı