sadicn1811
Üye
bence süper bende öğrenci evindeyim yani uğraşıp yemek yapmak baya zorluo bide bulaşık falan off seninki süpermiş helal olsun
Aynen kardeşim gerçekten çok zor. Teşekkür Ederim.
bence süper bende öğrenci evindeyim yani uğraşıp yemek yapmak baya zorluo bide bulaşık falan off seninki süpermiş helal olsun
C vitamini takviyesi alıp meyveyi kesicem ozaman.thums:
Sebzeden yana çekeceğim var.![]()
Sebzelerı sadece içerdiği vitamin mineralden dolayı almıyoruz tabiki aldıgın proteinin sindirilmesinede yardımcı ,içerdiği lif olsun vs. Yani bir şekilde tüketmeye bak git pazara doldur poşetleri sebzeden ucuzmu var bizim ülkede buharda haşla öyle tüket.
En kötü annene soyle lahana turşusu yollasın suda güzelce yıka tuzunu atsın öyle tüket yani çare bulunur bı sekilde
C vitamini içnse sana önerim eczaneden "Ester-C 500mg 50 tablet 8 tl"
Doğal yoldan c vitamını almak varken eczaneden alsın dımı çok iyi devam edın.
Hemen hemen tum meyvelerın gi değeri dusultur buyrun vıkıpedıden gi ne bakınız
spor yapan bırı karatay dıyetı yapamaz cokkez tartısıldı karbonhıdrat alması gerek
bulgurda yesın makarnada yesın tek çeşit besınlere baglı kalmayın
kepekli makarna esmer pirinç bulursan tuket pirincın ozellıkle esmerını alın cogu faydalı seyı sıyahında
Bir konuyu anlayamıyorum nedne bir insan robot gibi yaşamak zorunda
yok meyve yeme yok şunu yapma neden bu kadar kasıyorsunuz dedıklerınzı hepsi teori
yıyın az yıyın geregınce yıyın zaten spor yapıyorsun normal bır bıreye gore daha fazla kalori harcıyorsun daha fazlada alman gerek korkmaya gerek yok bu kadar.Kimse demıyor kılo kılo meyve tuket veya tatlı tuket
hasta değilsiniz bir sorununuz yok nedne bu kadar kasıyorsunuz ki şeker hastası olan tanıdıklarım bıle meyvelerını yıyorlar pılavlarını yıyorlar.
https://www.bodyforumtr.com/makaleler/beslenme/kan-sekeri-hormonlari.html
Kan şekeri hormonları hakkında body yapan bırısı ıcın yazılmış bir yazı göz gezdırın.
Doğal yoldan 500mg C vitaminini nasıl alırım ? Ihtıyac duyuldugu taktırde kullanılmasnda sakınca yok piyasadkı supplmnt olrak en dogal c vitamini
Meyve tüketmeyn denilmesindeki amaç inslin seviyesini yükseltmesi 3 öğün uygulanan bir diyette açlığın onlnemesı ıcın bu kısıtlama şart. Ha bana sorarsan ben tuketıyorum ancak adam bu yolu seçmiş yani bu beslenmenın şartı bu.
E karbonhidratı alıyor ya zaten arkadaş öğlen menüsünde ? Birde Bulgur ile makarnayı nasıl bir tutuyorsnuz acaba anlam veremdm
Kimse robot gibi yaşamıyor Cidade , bu tarz beslenme benım gozumle cok kolay arkadaslar yani 3 sağlıklı öğün yiyeceksniz. Robot gibi yaşayanlar benım gıbı 4 5 öğün yiyip sert idman atan arkadaslar
Bu tarz sağlıklı bir beslenmye nasıl teori diyorsunuz şaştım yani çok bilimsel kanıtları var
Sakın yanlıs anlasılmasın senın goruslerınede saygı duyuyorum ancak arkadaş bu yolu seçmiş yani ben diyor karatay beslenmesı uyguluyorum bizim önerilerimiz buna yönelik , yapıcaksa doğrusunu yapsın.
sen günlük 500 mg c vitamini alıp napacaksın ? 50-90 mg normal bir insanın c vitamini ihtiyacını karşılar , ne gerek var 500 mg ? c vitamini vucudda depolanmaz fazlası çöpe gider
Doğal yoldan 500mg C vitaminini nasıl alırım ? Ihtıyac duyuldugu taktırde kullanılmasnda sakınca yok piyasadkı supplmnt olrak en dogal c vitamini
Meyve tüketmeyn denilmesindeki amaç inslin seviyesini yükseltmesi
bende sana alıyosun demedim zaten, tavsiye verirken biraz daha düzgün tavsiye verin , karatay bile diyetlerinde meyve önerirken sizin kalkıp meyveyi yasaklanamız garip geliyo bana......
? speak turkısh yes yani burdan ne anlamam gerek , nyse konuya sapmayaksen günlük 500 mg c vitamini alıp napacaksın ?
https://www.bodyforumtr.com/makaleler/beslenme/kan-sekeri-hormonlari.html
okudunmu? insülinede ihtiyacıız var bir şeyi savunuyorsanız karşı tarafın yazılarınıda okuyun
Kimse demıyor zaten her öğünde Yüksek! GI besinler tüketin diye
ve meyveler zaten gi i düşüktür 1-2 adet yıyormuş hıc sorun teşkil etmez.
Meyveyi yemekten 2 sat önce veya 2 saat sonra mide rahatken boşken yemek gerek yoksa mayalanıyor fayda yerıne zarara yol açıyor bu durumda ara öğün olarak tuketmek cok mantıklı.
serkan1984
C vitamini kousunda yazdıkları içinde teşekkür ederim.
c vitamini için ılla portakal yemesı gerekmıyor zaten kırmızı biberde greyfurtun 2-3 katından fazla c vitamını bulunuyor kaynak:
http://www.beslenmedestegi.com/vitaminler/c-vitamini-iceren-besinler
kırmızı biberde 190mg. gidip parayı çöpe atmaya gerek yokdoğalı varken
kuşburnu (1000 - 1500 mg.) sizce kusburnu almakmı mantıklı yoksa eczaneden c vıtamını almakmı![]()
kimseyi nakavt etmek için ugraşmıyorum ama bazen öyle abartıyorunuzki olayı meyve yenmesin ama dışardan suni vitaminler alınsın ? bumudur yani ? yapmayın etmeyin .......senin attıgın postan sonra adam ne demiş bak " C vitamini takviyesi alıp meyveyi kesicem ozaman " orda söyleyinsene 1 meyveden bişey olmaz kesme diye , üstüne birde boşa gidecek kadar suni c vitamini öneriyosun.....karatay degilmiydi dogal olmayan herşeye karşı çıkan ?
sen haklısın devam et........