1.85cm, 86 kg, soguk zaman, supplementsiz.

Bu sporun dogasi "surekli gelismek" oldugna gore, 1-2 kur Steroid ile durulablrmi?

• siringa bir kez girdi mi, bir daha birakamazsin, surekli vucut ister.

Votes: 262 16,8%
  • 1-2 kur den sonra iyi bir irade ile birakilabilir.

Votes: 155 9,9%
  • 1-2 kur, gereken gelismeyi saglamaya yetmez

Votes: 73 4,7%
  • Zararlari yaninda degmez, spor saglik icindir

Votes: 1.068 68,5%

• Total voters
    1.558
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sporu çok uzun zamandır yapan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. 5 yıla göre gelişimin az, ama güzel bir fiziğin var, türk kızları hiç bir zaman aşırı gelişmiş erkekleri beğenmemiştir. Bence kafanı takacak birşey yok. Tecrübe ile sabittir. Hayat kısa tadını çıkarmaya bak kafanı hiç bir şeye takma. Saygılarımla.

bence birazda hareketleri yapışına dikkat etsen iyi olur
ağır kilolar çoğu harekette , hareketi bozmana neden oluyo..

ben 6 aydır bb yapıyorum ve tek öğrendiğim antremandan sonraki (gün) çalıştığım kas grublarında hafif ( yada şiddetli farketmez ) bir ağrı ( acı ) yoksa gelişmeden yok demektir.. ( BENCE )

Kasların acıması,yanması vücudun geliştiğini değil,katabolizma durumuna geçtiğinin göstergesidir.Amino asit bunu çözebilir.

Yanlış anlama lütfen.Bilmişlik taslamıyorum,belkide ben bilmiyorum..Tartışarak öğrenicez :)

Kasların acıması,yanması vücudun geliştiğini değil,katabolizma durumuna geçtiğinin göstergesidir.Amino asit bunu çözebilir.

Yanlış anlama lütfen.Bilmişlik taslamıyorum,belkide ben bilmiyorum..Tartışarak öğrenicez :)
İdman sonrası kas ağrılarının birçok nedeni olabilir.
Bu ağrılar verimli bir idmanın göstergesi olabilirken, aynı zamanda sakatlıklara veya overtraining'e de işaret edebilir.
Bu ağrıların nedeni bugün hala tam olarak anlaşılmamıştır.
Konu hakkında bir yazı çevirmiştim, kas ağrılarının olası nedenlerini bilimsel olarak inceliyor:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/geciken-kas-r-lar-t20464.html

Bunun dışında forumda idman sonrası kas ağrılarını aramızda tartıştığımız birkaç başlık daha var:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...t4311.html?t=4311&highlight=kaslarda+a%F0r%FD
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/r-al-ma-overtraining-t98.html?t=98&highlight=kaslarda+a%F0r%FD
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...2242.html?t=12242&highlight=kaslarda+a%F0r%FD
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...t4777.html?t=4777&highlight=kaslarda+a%F0r%FD

Benim gördüğüm 1-1.5 yıllık bir vücut gibi. Tabi bu işte beslenme ve genetik en önemli noktaları tutuyor ama çalışma sisteminde bir problem olduğu kesin. "Pencil neck" diye tabir edilen vücutlardan olmuş maalesef. Boyun çok zayıf duruyor yani.

bencede 5 yıla göre çok kötü bir vücut ama suplementsiz daha ne beklenirki bence azda olsa suplemente başla derim.
kolay gelsin.

Bu sporu çok uzun zamandır yapan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. 5 yıla göre gelişimin az, ama güzel bir fiziğin var, türk kızları hiç bir zaman aşırı gelişmiş erkekleri beğenmemiştir. Bence kafanı takacak birşey yok. Tecrübe ile sabittir. Hayat kısa tadını çıkarmaya bak kafanı hiç bir şeye takma. Saygılarımla.
:) alemsin yahu biz bütün bu kadar çalışmaları türk kızlarına iyi hoş görülmek içinmi yapıyoruz haha:)
türk kızları artık vücut şekil tip olayını çoktan aştı eğer kız için yapıyorsan bence önce parayı bulman lazım :)
selamlar.

arkadaşımın ne istedigini bilmiyorum ama 5 yılda bunun cok üstüne cıkabilinirdi ancak tabi istege göre degişir.. steroide gelince önceliginin supplement kombinasyonu olmasından yanayım. yani igne vurucagına toz ve tabletlerden karsılamaya calıs bana sorarsan cünkü steroid gelişimin durdugu zaman yapılması gerek bana göre. sen hala supplement kullanmıyorsan supplement al en basitinden protein+amino+creatine gibi o ürünlerle ve daha sonra ihtiyacına göre alıcagın supplementlerden yararlanmaya bak ondan sonra steroidlere yönel.. kolay gelsin.

bence kollarin fazlasiyla iri. daha irilesegine vucut yagini yak baklavayi iyice cikar,cok daha saglikli ve cekici gorunecektir. tebrikler kolay gelsin.bir insanin bunca zararina ragmen steroide basvurmasi cok riskli bir kumardir, steroid kullanip kusu otmeyen arkadasim var, bi taneside her gun tansiyon hapi almak zorunda. yan etkiler cook fazla

5 senedir calisiyormus gibi durmuyor vucut, sirf gonul almak icin iyi diyemem, 5 seneyi vurguladigin icin soyluyorum bosa gecmis harcadigin zamanin cogu, ayrica 5 sene boyunca demek ki istedigin vucuda sahip olmadin ki steroid dusunuyorsun, bence calisma programini gozden gecir, 5 senedir ayni kilolarla calisiyorum dedin sanirim, neden bunu yaptigini anlamadim? Hem steroid basip sismek istiyorsun, hemde ayni kilolarla calismissin 5 senedir, bence senin isteklerinle calisma seklin uyusmuyor.

Ayrica supplement kullanmadan ve protein agirlikli beslenmeden nasil olucak bu is? 5 senede o karin mekik ceksen haftada 150 tane gokdelen gibi olurdu six packs degil eight packleri sayardik, spor gecmisi olan birinin 5 aylik vucudu gibi duruyor.

belliki çok emek vermışsın ama 5 yıl gıbı durmuyor. sıkı başlayan 1 yıllık VG elemanı gıbı duruyor. istemek yeterli değil, gerekeni de yaparak amaçlarımıza ulaşabılırız.steroid yasak ama millet bir şekılde temın edip alıyor, nasıl bır yasaktır bu. sağlık bakanlığı yasaklamamışmı, tabı el altından gelıyorsa yapacak bışey yok...

steroid kullanma fikrini kafandan atip hayatini düzene koysan ve karin kasi için konsantre olup sil baştan yapsan herşeyi ve de amacina ulaşşan belkide bu noktadan çok çok farkli bir noktaya ulaşacaksin...

simdi buraya resim koyarken ilk etapta soruyorlar tabi elestiriye acik degilseniz hic bulasmayin diye..
tamam acigim ama kimisi de hic okumadan, bilmeden yazmis cizmis..

bir kez daha bazi noktalara aciklik getireyim
1- supplement cok kullandim, resimlerin cekildigi zamanlar hep supllementsiz gecen, soguk yaz aylariydi.
2- 5 senedir devam ediyorum evet, ama vucudum hep boyle son 3-4 senedir. Daha fazla gelisememekten artik sikayet etmiyorum, bundan sonrasi cok daha disiplin ve gercek sporculuk gerektiriyor. haftanin 6 gunu yurt disi santiyelerinde sabah 6 aksam 6 calisan bir muhendis olarak bunu gerceklestirmem zor. Bunlari belirtmemin amaci, onemli olanin devamlilik oldugunu ifade edebilmekti. Yani '1-2 sene calis, biseyler olsun, sonra birak hersey gitsin' tipindeki anlayisa karsi oldugumu belirtmek istedim
4- Hep ayni kilolarla calisiyorum derken, mesela benche 3 x 8 lik bir seti 80-90kg sabit agirlikla yapiyorum ama spor hayatimin hicbir evresinde 100kg ye cikamadim.. Cikabilecegimi de sanmiyorum. Ya da karin kasinin gozukmeyisinin sebebi ictigim biralardir :)
5- anabolic steroid isine girmeyi tamamen aklimdan cikardim, bu konuda telkinlerde bulunan arkadaslara tesekkur ederim.

Saygilarimla

bence bu is tabiri caiz ise kıcını yırtmakla alakalı bence siz bunu tam anlamıyla yapmıyorsunuz bastan bir salıvermislik var biraz hırs azim ve disiplin ile yapılmayacak sey yok bırak 100 kg yu 8 packi hayatın tamamında da gecerli bu soyledgim sey

bosversene 10 numara vucudun var senin vucudunu begenmıyenlerın avatarlarına bak resım koycak bı fotoları bıle yok hatta ve hatta spor bile yapmıyan cogu geveze insanlar. 100 metreden vucutcu oldugun bellı olur senın tebrık edıyorum. Boru gibi kol var :) daha ne olcak meslegımız vg olsadı o senın olculerını gecerdın ama anlattıgın sekılde yasıyorsan fazlasını bıle yapmıssın tebrıkler 5 sene bırakmadan yaptıgın icin.

bosversene 10 numara vucudun var senin vucudunu begenmıyenlerın avatarlarına bak resım koycak bı fotoları bıle yok hatta ve hatta spor bile yapmıyan cogu geveze insanlar. 100 metreden vucutcu oldugun bellı olur senın tebrık edıyorum. Boru gibi kol var :) daha ne olcak meslegımız vg olsadı o senın olculerını gecerdın ama anlattıgın sekılde yasıyorsan fazlasını bıle yapmıssın tebrıkler 5 sene bırakmadan yaptıgın icin.

uğur adamım son noktayı koymuş :) başarılar kardeşim birayıda bırak iyi antrenmanlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
selamlar ben mesala 88-92 kg ler arasındayım genelde ama giyinikken bende belli etmiyorum body yaptığımı ve soyununca insanlar çok şaşırıyor bunlar nerden çıktı diye, hele kazak falan birazda bol giyersem tam şişko çocuklar gibi oluyorum.. kışın elbilerin içinde 1 kişi bile sordumu hatırlamıyorum body mı yapıyorsun die? tabi yazın durum çok farklı.. bence senın isteğin şeyde giyim de çok önemli; gömlek giyiyorsan dar kesimli yada özel kesimli gömleklerle çıkarabilirsin bence görüntünü.. birde senın dediğin su kısa vadeli sporcular ilaç desteğiyle benım katettiğim yolu katediyorlar tarzı lafın! bence çok yanlış onlar hep geride kalıyorlar.. görüyoruz yani araya bir yaz girmiş çocuk bitmiş gelmiş tekrar başlıyor olmuyor bu sefer tekrr kür yapıyor ama söleyemiyor gizli gizli yine şişiyor bir süre sonra o senın doğal yollarla yaptığını sadece kürle yakalayabiliyor çünkü vücut hormon sistemi artık destek olmadan eskisi gibi çalışmıyor.. bence bole durumda onlar kazanan gibi görünen kaybeden sende kaybeden gibi görünen kazanan dan başka bir konumda değilsin.. bende çok kıskandığım olmuştu kürle çok yol katedenleri görünce ama baktımkı benım aralarımda sadece bel kısmı biraz yağlanıp omuzlar az biraz daralırken onlar filmi en başa sarmış aynı sürelerde dedim ki boş işler.. bende bazı deformasyonları ve şimdi yaşadığım birkaç sorunu yaptığım kürlere bağlıyorum her nekadar küçük kürler olsalarda iyi kötü etkileri kalıyor.. body ci olmayıpta geniş omuzlarıyla ince belleriyle çok daha güzel duran adamlar var takım elbiselerin içinde ben kendim için diyorum ki ben onlardan değilim hiçbir zaman da olamam , o zaman elbiseleri kendi vücuduma uygun seçeyim ve elimdekini iyi kullanıyim bence bu uzun vadade daha olumlu sonuçları olan bir bakış açısı tavsiye edebilirim;)

evet kür yapan cok insan var fakat doktor kontrolunda yaparsanız hiç bir sorun yaşmazsınız mesela spordan anlayan kürlerde bir cok bilgisi olan doktorlar var ama tavsiyem her önüne gelen doktorada inanmayın cok acemi doktorlarada tanık oldum mesela arkadaş için konuşmuştum adam diyor sustanon u 1 ay kullan haftada 1 kez vurmak şartıyla sonra 3 4 ay dinlen tekrar diyor sakınn bunu yapmayın sustanon u biraz araştırın benim bildim bilgileride sizinle paylaşim sustanon kürünü bakıyorumda bir cok kişi yapıyor arkadaşlar bu sustanon güzel şişiroyurm iyi güzel fakat spermi öldürdünü biliyormuydunuz bu sustanon u cok az kullanmanız gerekiyor genede siz bilirsiniz ama kullandıkdan 1 2 yıl sonra yada 3 4 yıl sonra dedimi daha iyi anlıcak bu kullananlar

abi benim fikrim girme öle şeylere ne gerek var aygır gibi sağlam bi vücüdün var ve sağlıklı ayrıca takım ebise altından belli olsa da takım elbisa kişiye yakışmıyo bence vücudun süper böle devam etmelisin beslenmene dikkat et yeter ve kardio yaparsan kaslarındaki derinlikler daha da belli olur vücut düper en doğru olanı en güzel olanı doğal olanı saygılar

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı