İyi zıplama için Calf kasları ve diğerleri

Merhaba arkadaşlar. 1.83 boy ve 56 kilom var. Evet kilom az ama genetik olduğunu biliyorum. Yaşıtlarımdan daha hızlı ve çeviğim. Sorunum şu : bir süredir basketbolla ilgileniyorum ve zıplamamı geliştirmek istiyorum. İnternette araştırdığım kadarıyla calf kaslarımı geliştirmem lazımmış.(Zayıf birinin kas yapması ne kadar komik gözüksede) Calf raise hareketini yapıyorum (3x15) ve her gün 300-350 kez ip atlıyorum yaklaşık 3 gündür. Ama bunları yaptıktan sonra kaslarımda herhangi bir ağrı olmuyor hal böyle oluncada kaslarımın gelişmediğini düşünmeye başlıyorum. Sizce ne yapmalıyım zıplamamı artırmak için ? Yaptıklarım yeterli mi farklı olarak ne denemeliyim ? Cevap verirseniz memnun olurum teşekkürler...

Ziplama icin air alert III programini tavsiye ederim.ayrica kalf hareketleri yaninda squat ta yapabilirsiniz jump squat mesela

arka bacak kaslarıda etkili diye duymuştum zıplamada ama mantıken de bacak kaslarıda önemli olmalı değilmi zıplarken:D

yaşı sormaları anlamıyorum 13 yaşında çocuklar air alertle kanca takıyolar potaya. air alert yap. 1.80 boyun varsa kafanla bile değersin (3 kez bitirirsen programı = 6 ay)

Back
Yukarı