ya arkadaşlar siz omuz yapmaya çalışıyorsunuz bende omuzlar fırlıyor saçımı 3 e vurdum ondan sonra aynanın karşısına ilk geçtiğimde aman allahım ben ne yapmışım dedim omıuzlarımın gerçektende genişliğinden şikayetçiyim bide
en ç.ok ta , hangi antremannı yaparsam yapıyım bacak antrenmanları hariç hangi bölgeyi çalıştırısam çalıştıramyım omuzlarım aşırı derecede çalışıyor yanlış anlamayın hareketi yanlış yaptığımın göstergesi değil bu omuzlarım zaten genişti şimdi kilo almaya başlıyorum bu gidişle nekadar büyüyecekler kara kara düşünmeye başladım tricepse vurucam yine omuz çalışıyor gerçekten çok geniş omzum var kötü gözükmemesi için kol çalışıyorum bu arada bechpresstende verim alamıyorum arkadaşlar göğüs çalışırken kuvveti omuzlarım çekiyor bu arada göğüs kafesimde geniş kilo artışına gitsemmi diye düşünmüyor değilim ama yaşım genç diye yüklenmemeye çalışıyorum
bu arada üst göğüleri büyütmek için hangi hareketi önerirsiniz evde bechpresimde var zz bar düz dambell yada göüs için bi program verirseniz iyi olur bu aralar göğüsten istediğim veriimi alamıyorum![]()
kalfler çok daha güçlü olduğu için ağır giriyoruz derken nasıl oluyor yani son zamanlarda kalflere yüklendim de bi açıklarsanız iyi olur teşekkürler.?Doğru tespit. Kalf ve omuz kırmızı fiber yoğunluklu kaslar ve benzer şekilde uzun süreli gerlim istiyorlar. Yalnız calflar çok çok daha güçlü olduğu için ağır giriyoruz.
Trapez omuz kadar acı istemiyor. Diğer kas gruplarına benzer şekilde çalışılabilir.
kalfler çok daha güçlü olduğu için ağır giriyoruz derken nasıl oluyor yani son zamanlarda kalflere yüklendim de bi açıklarsanız iyi olur teşekkürler.?
-Eski bir başlık ve eski bir mesaj.... Bu başlığı daha önce okumuştum ama bilgilerimi tazelemek için tekrar okuma ihtiyacı duyduğumda Guardbody'nin bu mesajı dikkatimi çekti.omuzlarının yeterli kalınlıkta olduğunu düşünen belkide nadir sporculardanım.genişlik olarak genetik faktörler ön planda ama kalınlık,yani omuz çemberinin çap büyüklüğü söz konusu olduğunda kendime güvenirim.bunu sağlamanın en önemli yollarından biride kolları fazla geniş açı ile tutmamak.
omuzlarının yeterli kalınlıkta olduğunu düşünen belkide nadir sporculardanım.genişlik olarak genetik faktörler ön planda ama kalınlık,yani omuz çemberinin çap büyüklüğü söz konusu olduğunda kendime güvenirim.bunu sağlamanın en önemli yollarından biride kolları fazla geniş açı ile tutmamak.
Ben şu ana kada hiçbir bölgede omuz kadar zorlanmadım.Gerçekten yaparken çok zorlanıyorum.Sayıyı mı düşürmelimiyim yoksa ağırlığımı?
bence iri omuz başlarına sahip olabilmek için en baba izole hareketi dambell yana açış bu hareketi omuz dambell presle kombine ederek ağır fakat chetting yapmadan yapma
1-behind neck press
2-dambell press
3-yana açış
.
1-military press
2-arnold press
3-yana açış
.
.
dikkat ettiysen ben 3.hareketten sonra nokta koydum belki senin arka omuzun çok ii dir yada benim trapezlerim eksiktir diğerlerin amaca göre programa katılmasını anlatmaya çalışmıştım (..)nokta nokta koyarak çok açık yazdığımı düşünüyorumbu programda arka omuz için bi hareket yok arka omuz dümdüz kalırsa o istediimiz yuvarlak omuz başları çıkmaz diye düşünüorum o press hareketlerinden birini kaldırıp "Dumbbell Rear Lateral Raise" koymak daha mantıklı olabilir çünkü press hareketlerinin hedef noktası "Deltoid, Anterior"(ön omuz) senin verdiin programda 2 önomuz 1yanomuz hareketi oluo bu durumda..